קו חם להתנהגויות מיניות חריגות

קו חם

New member
קו חם להתנהגויות מיניות חריגות

שלום לכולם! דני בן 7 נתפס על ידי אמו כשהוא מאונן עם חבר.- האם זה נורמלי? גילה בת 8 ביקשה מליאור בן 8 שיראה לה את איבר מינו - האם זה נורמלי? אור בן 5 שיחק רופא וחולה עם שירן בת 7 - האם זה נורמלי? אם גם לכם יש שאלות בנוגע להתנהגות המינית של הילד שלכם, או ילד אחר שאתם מכירים, אתם יכולים לפנות לקו החם להתנהגויות מיניות חריגות של ילדים.(המומחיות שלנו היא לגבי ילדים עד גיל 12!!!) את הקו החם מאיישים מתנדבים - כולם אנשי מקצוע מתחומים חינוכיים או טיפוליים שעברו הכשרה מקיפה בתחום. הקו החם פועל כמו רמזור - מצביע על אור ירוק: כשמדובר בהתנהגות מינית נורמלית ונורמטיבית אור צהוב - כשמדובר בהתנהגות מינית מעוררת דאגה אור אדום - התנהגות מינית חריגה ופוגעת שמצריכה הפניה לאיש מקצוע מומחה בתחום. הפניה לקו יכולה להיות אנונימית. אם התקשרתם בשעות שבהן הקו סגור, אתם יכולים להשאיר הודעה ואנו נשוב בהקדם. מספר הטלפון של הקו החם - 6477898 - 03 להשתמע הקו החם

ניראות

New member
הגדר/י בבקשה

התנהגות מינית נורמאלית או התנהגות מינית לא נורמאלית. איזה רקע מקצועי יש לאנשים היושבים בקו הזה? האם הם בעצמם אתגרו את התפיסות שלהם לגבי מיניות? מהי תפיסת העולם שלכם כפרטים וכארגון? מי נתן לכם את הסמכות לפתוח קו כזה?

ניראות

New member
ועוד משהו

מהי התנהגות מינית חריגה? ומי הכשיר את האנשים, ואיזו הכשרה עברו?

urizv

New member
ומה עם האורות?

יוצא פנס מהשפופרת? או אגרוף?

נשמע כמו "אור שמח"...

למה באינסטינקט, כל פעם שמתנדבים להסביר לי מה "נורמטיבי" אצל הילדים שלי - תיכף נדמה לי שזה ש"ס קונטרול?

אני מסכים. זה מאוד מחשיד

אבל אולי אנחנו צריכים לנקוט דווקא בגישה של חף מפשע עד שהוכחה אשמתו? אולי יש שם דווקא אנשים טובים שעוזרים להורים מבולבלים לוודא שהכל בסדר עם הילדים שלהם, ואין בזה שום דבר "פישי"? אשמח אם כותב ההודעה המקורית יחזור ויספר פרטים נוספים.

ניראות

New member
הפירוש פנס...

יוזמה יכולה להיות נהדרת, אך יש חשש גדול שהאנשים שיעבדו בקו יהיו עם תפיסות נוקשות, חוסמות והורסות. יש מעט אנשים בארץ שהוכשרו בצורה מקצועית בנושא מיניות האדם!!!!!!!!!!!!

קו חם

New member
תשובות לכל השואלים

שלום לכולם! אני שמחה מאד שהתעוררו תגובות להודעה שפרסמתי בנושא הקו החם. אני מבינה שיש שאלות, ואשמח לענות, עד כמה שניתן, באמצעות הפורום הזה. אז ככה... פרוייקט הקו החם - הוא אחד הפרוייקטים שמפעיל המרכז למניעה ולטיפול באלימות מינית בקרב ילדים, שהוא מרכז שמתמחה באבחון ובטיפול בילדים שפוגעים מינית בילדים אחרים, וכן מספק ליווי והדרכה להוריהם של הילדים, ולאנשי המקצוע שבאים איתם במגע. המרכז עצמו הוקם ביוזמה של עמותת על"ם - עמותה לנוער במצבי סיכון, ושותפים בו היום גם משרד העבודה והרווחה ומשרד החינוך. המרכז עצמו - הוא הראשון והיחידי בכל הארץ שמטפל אך ורק בילדים שפועים מינית - על ההיבטים השונים של זה. הקו החם, הוא למעשה מעין שירות ייעוצי לציבור אנשי המקצוע וההורים, הרואים התנהגות מינית של ילד, ולא בטוחים אם היא נורמטיבית או לא?? חשוב לי לציין כי מהניסיון שלנו בארץ, והידע בעולם, ילדים עם התנהגות מינית חריגה,שלא מאובחנת ולא מטופלת, יש סיכוי מאד גדול שההתנהגות שלהם תלך ותסלים, הן מבחינת תדירות המעשים, והן מבחינת החומרה שלהם. אם מדובר בהתנהגות מינית שהיא בגדר "אור ירוק" - הרי שאין בעיה, להפך, אבל אם מדובר בהתנהגות שהיא בגדר "אור צהוב" או "אור אדום" הרי שיש משמעות רצינית מאד מבחינת ההדרכה הטלפונית שאנו יכולים לתת להורים, כדי שהם יתערבו וינסו להפסיק את התופעה, או לחילופין, בהפנייה מוקדם ככל האפשר, לאנשי מקצוע שמתמחים בתחום. בהמלצותינו אלה, אנחנו הרי רק מנסים לעזור לילד עם ההתנהגות המינית החריגה, וכמובן, מנסים למנוע את הקורבנות ה"פוטנציאליים" "העתידיים" שלו. נתתי כבר מספר דוגמאות לפניות (כולן אגב בטשטוש פרטים מזהים) ואני אתן עוד אחת או שתיים כדי שתקבלו מושג לגבי הפניות שמגיעות: יועצת לילד בן 9 תפסה אותו בשירותים נותן נשיקה באיבר המין לילד אחר בן גילו. היא לא ידעה אם זו התנהגות נורמטיבית ומותאמת לגיל או שלא!! אמא לילד בן 11 התקשרה לקו החם ואמרה שבאו מספר שכנות והתלוננו על כך שהבן שלה הוריד את המכנסיים בכוח לילדים שלהם. האם התקשרה לשאול מה אפשר לעשות עם התנהגות זו? כפי שציינתי בהודעה הקודמת - המתנדבים המאיישים את הקו החם הם כולם בוגרים מקצועות טיפוליים / חינוכיים, והם עברו הכשרה מאד מקיפה בתחום של התנהגויות מיניות חריגות של ילדים. אני מקווה שבכך עניתי על כל השאלות, ואם לא, אתם מוזמנים לפנות ולשאול שנית. מספרינו: 6477898 - 03 תודה ולהשתמע הקו החם

אם יורשה לי להיות מעט בוטה

סיפרת איזה סוג של שאלות מגיעות אליכם, אבל לא איזה סוג של תשובות אתם נותנים.

ניראות

New member
דבר ראשון

תודה על התגובה. 2. מעניין מה התשובות שאתם/ן נותנים לדוגמאות שהבאת? 3. עדין לא הוגדרה התנהגות מינית חריגה? 4. והאם לא רצוי גם או להגדיר את המושג התנהגות מינית נורמאלית או התנהגות מינית לא נורמאלית? ולא להשתמש במושג חריג?

מתעוררת פה שאלת לוואי

מעניינת - מי קובע מה נורמאלי? מה הסטנדרטים שאנחנו מציבים לנורמלי שלנו? ילד נושק לילד אחר זה "חריג" בגיל 9? ובגיל 11? 12? 14? הנורמליות היא פונקציה של נורמות חברתיות אותן אנחנו (בדרך כלל ההורים) מבקשים להנחיל לילדינו. מענין אותי מיהו אותו סוציולוג או פסיכולוג שישרטט את קו הנורמליות. כל מי שמצד זה של הקו הוא נורמאלי, והאחרים לא. הם חריגים.

ניראות

New member
התנהגות מינית נורמאלית

היא זו שאינה פוגעת באדם עצמו או באחר. כלומר יש הסכמה ואת החופש האמיתי להגיד כן וגם לא.

אז שני ילדים בני 9 שנהנים

לגעת או לנשק אחד לשני - זה לא פוגע ואין כפיה - מביעים התנהגות נורמלית?

ניראות

New member
עקרונית זו אינה פגיעה. אך יש לוודא

שבאמת יש להם את היכולת לסרב לכשירצו. כמו כן, אם זה נובע מסקרנות, אז יש לספק את הסקרנות גם בדרך אחרת. לצערי רוב הילדים לא חווים את גופם לרשותם. כהורים איננו מלמדים את הילדים ידיעה זו, מעצם זה שאנו מחבקים אותם מתי שאנו רוצים, בלי לוודא האם הם באמת רוצים או צריכים. אנחנו חוזים בהם בתחילת הליכתם (גיל שנה) כשידם נמתחת למעלה, ועוד חוויות המונעות הרגשת שליטה בגוף. אך זה כבר סיפור ארוך לכתיבה פה.... מעט הילדים שיודעים להגיד לא וכן למגע על גוונו השונים. מה עוד, אם נחזור לדוגמא, אם זה בן ובת אין לשכוח את החברתיות בה אנו גדלים, שבנות מתמיעות מגיל קטן (לא כולן, אך רבות) שהבנים חזקים יותר - סטריאוטיפים חברתיים. וכפי שאמרתי זה כבר לשחיה ארוכה...

קו חם

New member
תשובות לשאלות

שלום לכולם! ק ודם כל אני מצטערת שעבר זמן מרגע תגובותיכם הרבות, לרגע זה שבו אני מגיבה - פשוט האינטרנט עדיין לא כל כך נגיש לנו. ראיתי שהתעוררו הרבה שאלות בנוגע לבדיקה של מה ומתי זה "נורמלי" / נורמטיבי ומה ומתי לא? ובצדק. אלה באמת שאלות מאד מעניינות והתשובה אליהן לא תמיד חד משמעית / ופשוטה, ונדרשת בדיקה מעמיקה ומקיפה בשביל לתת את הייעוץ הזה. את מי שזה עדיין מעניין - יש לי שתי הצעות: הצעה ראשונה - היא לרכוש את החוברת "מתי זה נורמלי ומתי לא"? שנכתבה על ידי ד"ר טליה אתגר, שהיא המנהלת של המרכז שלנו, ואחת המומחיות הגדולות והידועות בארץ בנושא מתבגרים עבריינים,ילדים שתוקפים מינית והתנהגות מינית חריגה של ילדים. פרטים על החוברת תוכלו לקרוא בפלייר שאני מצרפת, כולל דרכי פניה לרכישה. (בפלייר מופיעים גם פרסומים נוספים של ד"ר אתגר). הצעה שניה - אחרי החגים - המרכז יוצא בסדנאות חוויתיות להורים לגבי אותה שאלה - מתי זה נורמלי ומתי לא? המטרה - לתת כלים בסיסיים להבין מה נורמלי / נורמטיבי ומה לא - מתוך דוגמאות שההורים מביאים. אם מישהו מכם חושב שהוא יהיה מעונין להשתתף בסנדא כזו, הוא מוזמן להשאיר פרטים אצלנו במרכז - ואנו נתקשר ונעדכן במועדים. להתראות בנתיים, שבת שלום, ואנו לשירותכם, הקו החם

למעלה