קו פתוח:הצג בעייה -קבל פתרון יוגי

יוגי בר

New member
קו פתוח:הצג בעייה -קבל פתרון יוגי

היי לכ-ו-לללל-םםםםם. מידי פעם, בשיחות ובתרגולים הקבועים מופנות אלי שאלות ו/או בקשות בנוסח: אני נמצא במצב כזה אז מה היוגה יכולה לעשות במקרה שלי? חשוב להבהיר ולהדגיש: 1.יוגה- בהיותה מדע החיים- מתייחסת מעצם טיבה בצורה הוליסטית וכוללת לכל יצור אנוש. 2. אם תסתכלו על זה כך תגיעו למסקנה מעניינת כי יוגה היא תרופה. היא לא תרופת פלא, אבל היא תרופה שבתרגול לאורך זמן יעילותה הולכת וגוברת. 3. ועוד דבר חשוב, זכרו! פתרון שמתאים או עשוי להתאים לאדם אחד, לא תמיד יתאים לאדם אחר(עם אותה בעייה). האדם הוא יצור מורכב מאוד. מה לעשות? 4.התיחסו להצעת הפתרון כאל הצעה או עצה בלבד. אין היא מחייבת אותכם כלל. ואם החלטתם בכל זאת להשתמש בה, אנא עשו זאת בזהירות ובכובד ראש. ההצעה עשוייה, לעיתים, להיות רק חלק קטן מהפתרון הכולל שלו אתם זקוקים. . ועם התובנות האלה אז ככה זה הולך: אתם מוזמנים להציג את הבעייה כאן ונשמח להציע לכם את הפתרון או הפתרונות היוגיים לעניין. בברכה ואהבה יוגי בר

sky*

New member
מרימה את הכפפה

אני מאוד מסכימה איתך לגבי דבריך בנוגע ליוגה כתרופה. בעיני יוגה לא שונה משיטות טיפול כמו שיאצו, הילינג או דיקור בעניין הזה. כמובן שהדרך היא שונה אבל מהיכרותי עם היוגה אני בטוחה שיש דרך לטפל כמעט בכל בעיה (או לפחות להקל באופן משמעותי). אני לומדת עכשיו בקורס מורים ליוגה בשיטת וינאסה (עד כה למדתי איינגר וקצת שיווננדה) ובעיני זה מאוד חבל שלא מדגישים את העניין הזה ומתייחסים בעיקר לדרך ביצוע התרגילים וכיצד לא לגרום נזק משום שאני יודעת שכל תרגיל משפיע על איזור מסויים בגוף שאחראי גם בצורה, אפשר להגיד מטאפורית, על תחום מסויים בחיים. שאלתי היא כזאת, בעיות הורמונליות של מחסור בהורמונים נשיים אצל נשים שנגרמות ע"י שחלות פוליציסטיות. בקיצור חוסר איזון בין הגבריות לנשיות (over גבריות). כיצד ניתן לאזן זאת באמצעות היוגה? המון תודה ושבת שלום... sky

יוגי בר

New member
תנוחות לכפפות

היי sky אז ככה: 1. יש הבדל רב בין ההתייחסות ללימוד הוראת היוגה ובין לימוד היוגה התירפוטית. 2. איזון הורמונלי יכול להתבצע ע"י ביצוע של כמה תנוחות + הוריאציות שלהם. במקרה שלך הייתי מנסה, קודם כל, ואני מדגיש מאוד את המשפט: מנסה בשיא הזהירות לתרגל את הביצוע היסודי והמעמיק של התנוחות ההפוכות. בתנוחות ההפוכות (ובייחוד בסרוונגאסנה)ישנו לחץ סדיר ועקיב על בלוטת התריס בגלל נעילת הסנטר (שזאת בנדהה בפני עצמה), וכן מתבצע לחץ ועיסוי מתמיד על אברי הבטן הפנימיים. ולעניין: 3. נסי לתרגל בתחילה את הסרוונגאסנה(תנוחת עמידת הכתפיים) ולאחר מכן המשיכי לוריאציות שלה. 4. עברי לאחר מכן להאלהאסנה (תנוחת המחרשה) 5. המשיכי לקורמהאסנה (תנוחת הצב) 6. וסיימי בארדההמטסנדרסה(חצי פיתול עמוד השדרה) 7. לסיכום: נסי להגיע לשליטה מושלמת קודם כל בסרוונגאסנה. שהייה מושלמת וקבועה בשלב הראשון של 2-3 דקות בבוקר ובערב יכולה לחולל נפלאות. בצעי תנוחה זו והוריאציות שלה בנפרד למשך שבועיים. תבחני את המצב, ואחר כך תעברי ותשלבי בהדרגה בתרגול גם תנוחות אחרות. 8. זכרי! זהו תרגול נפרד מתרגול היוגה הרגיל שאת מבצעת(במדה ואת מתרגלת) 9. איך לבצע את התנוחה? את זה את כבר לומדת בקורס מורים. 10. איך לשהות בתנוחה? הסוד הוא,לדעתי, להתייצב בתנוחה ולהניח לה לגמרי. להתרכז אך ורק בנשימה לאזור ספציפי המתאים לתנוחה ובהקשבה לנשימה בזמן השהייה בתנוחה. בהצלחה. לבריאות שלמה. בברכה ואהבה יוגי בר

לקשמי

New member
איך יוגי יכול לעזור לאדם בדכאון?

זאת בעצם השאלה שלי. אני מתרגלת יוגה באינטנסיביות כבר בערך 7 חודשים. היוגה, מלבד זאת שהיא מתנה גדולה לגוף ולנפש, גם גורמת למתרגל, עם הזמן והתרגול להיות אדם טוב יותר, עם רצון אמיתי לעזור לזולת. אז אני מכירה אדם שנמצא בדכאון חזק, כבר הרבה זמן ואני באמת רוצה לעזור לו. הוא לא מתרגל יוגה ואני תוהה איך אני יכולה לעזור לו. למשל, הפיתוי הוא גדול, לתת לו כל מיני עצות מעולם היוגה, על חשיבה חיובית, אי הצמדות לאובייקטים [תשוקה = סבל] וכו'. אבל אני לא יודעת עד כמה באמת אפשר לעזור בדרך הזאת לאדם שלא כל כך מתחבר אל היוגה. [למרות שידוע לי שהוא ניסה להתחיל לתרגל מתוך לימוד מספר אבל זנח את זה]. האם במקרה כזה אני יכולה להשתמש בכלים שרכשתי בתרגול היוגה כדי לעזור לאותו אדם?

יוגי בר

New member
עזרה לחבר

היי לקשמי. אכן כי כן. יוגה היא מתנה גדולה לגוף ולנפש. ראי: העזרה והרצון האמיתי לעזור לזולת. לעזור לכל אדם באשר הוא אדם, ללא ציפייה לרווח מעשייה זו, זוהי יוגה לכל דבר. ויוגה חשובה מאוד. קרמה יוגה. וחשוב לעשותה. (תרגול התנוחות הוא רק חלק קטן מהאת'ה יוגה). ההמלצה שלי: שוחחי איתו, חלקי איתו את מחשבותיך. ואז דברי אל ליבו ונסי להביא אותו למרכז יוגה רציני בו הוא יוכל ללמוד ולתרגל יוגה בסדירות.(יוגה לא לומדים מספרים). בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה