קו 299 חדש לחברת איחוד מזרח ירושלים

konforty25

Active member
סקופ:
קו חדש לחברת איחוד מזרח ירושלים - רמאללה, המחבר בין מזרח ומערב העיר:
קו 299 הנוסע ממחסום קלנדיה אל מעבר 300 דרך בית חנינא, גשר המיתרים, קניון מלחה ופאתי בית צפפא.

Ccyclist

Well-known member
סקופ:
קו 299 הנוסע ממחסום קלנדיה אל מעבר 300 דרך בית חנינא, גשר המיתרים, קניון מלחה ופאתי בית צפפא.

האם מדובר בקו ישיר בין המחסומים ללא תחנות או בקו שיעצור בתחנות בעיר? מתיאור המסלול נשמע שזה קו מהיר דך כביש בגין, ללא תחנות ביניים באזורים ערביים מרכזיית בעיר.

ohadg09

Active member
האם מדובר בקו ישיר בין המחסומים ללא תחנות או בקו שיעצור בתחנות בעיר? מתיאור המסלול נשמע שזה קו מהיר דך כביש בגין, ללא תחנות ביניים באזורים ערביים מרכזיית בעיר.
עוצר בבית חנינא, גשר המיתרים, מלחה וגילה

Ccyclist

Well-known member
עוצר בבית חנינא, גשר המיתרים, מלחה וגילה

משום שמדובר בקו המחבר את אל-בירה ורמאללה לבית לחם - עדיף שיהיה ישיר. בניגוד לאזור צלאח א דין והעיר העתיקה שהם מוקדים לאוכלוסיית הגדה - קשה לי לראות מה יש להם לעשות באזור כמו גבעת שאול ומרכז הרב קוק או באזור איצטדיון מלחה.

ohadg09

Active member
משום שמדובר בקו המחבר את אל-בירה ורמאללה לבית לחם - עדיף שיהיה ישיר. בניגוד לאזור צלאח א דין והעיר העתיקה שהם מוקדים לאוכלוסיית הגדה - קשה לי לראות מה יש להם לעשות באזור כמו גבעת שאול ומרכז הרב קוק או באזור איצטדיון מלחה.
זה לא בהכרח רק קו אליהם ואין צורך ליצור את ההפרדה הזאת
הקו יכול לשמש גם יהודים כ(עוד) דרך מהירה להגיע מהכניסה לעיר והתחנה המרכזית למלחה וגילה
וגם כדרך להרגיל את הציבור היהודי אולי לקראת הכנסת עוד קווים מזרח ירושלמים למערב העיר

Ccyclist

Well-known member
זה לא בהכרח רק קו אליהם ואין צורך ליצור את ההפרדה הזאת
הקו יכול לשמש גם יהודים כ(עוד) דרך מהירה להגיע מהכניסה לעיר והתחנה המרכזית למלחה וגילה
וגם כדרך להרגיל את הציבור היהודי אולי לקראת הכנסת עוד קווים מזרח ירושלמים למערב העיר

אם זה היה קו ירושלמי פנימי של שכונות כמו בית צפאפה ובית חנינא הייתי מסכים איתך, אבל זה קו ממחסום למחסום שמהווה קישור חשוב לתושבי הגדה.

ohadg09

Active member
סקופ:
הקו לא מופיע באתר של החברה
מצד שני, נראה שהאתר בערבית התעדכן פעם אחרונה ב2023 ובעברית ב2020

למעלה