קחו נשימה עמוקה, תעצמו את העיניים

subotaj

New member
קחו נשימה עמוקה, תעצמו את העיניים

ותחשבו לרגע מה היה קורה אם לא היה קורה כלום? כלומר מה היה קורה, אם לא היה נוצר היקום? אגב בשלב מסויים בחיים כל אחד שואל את השאלה הזאת.

geostant

New member
אמממ... הערה קטנה...

אם אני יעצום את העיניים ברגע שאני קורא את הכותרת של ההודעה שלך איך אני אמור להמשיך לקרוא את ההמשך
אם היקום לא היה קיים, אתה ואני גם לא היינו קיימים....

אין דבר כזה. בלתי אפשרי.

אני בכלל לא אוהב את ההגדרה הזאת "יקום". לפני שהתרחש המפץ הגדול, היה קיים הרבה מאוד. היה חומר, מרחב וזמן. ככה שבטוח בזמן כלשהו, איפה שהוא, היו נוצרים חיים. וגם סביר להניח שהיו לפני, כי הזמן הוא אינסופי... כך גם היקומים... כן זה ממש עושה בלגן בראש, אבל אין דבר כזה כלום. החומר, המרחב, הזמן וגם החיים הם אינסופיים.

subotaj

New member
אם אני לא טועה, לכל דבר בעולם

יש (או שיהתה) התחלה, לגבי הסוף אני לא סגור אז לפי הטאוריה הזאת גם לזמן היתה התחלה,ולמרחב. אז מה היה לפני שהזמן והמרחב "נולדו"?

*GormE*

New member
אני וידיד שלי השוונו לא מזמן

את כל האסטרופיזיקה (או שאני טועה במושג..? מה שמדבר על היווצרות היקום) לעולם ספרותי מאוד יפה. כמו- היקום הוא אינסופי אבל הוא לא מפסיק להתרחב- זה אוקסימורון מובהק, הרי כיצד אפשר להיות חסר גבולות עם גבולות מתרחבים..? או לפני המפץ הגדול, שבו היה חוסר חומר שהתכנס לכדור ענק..? טוב, פה אני לא כל כך בקיאה אבל כל התיאורים האלו נורא ספרותיים, גרנדיוזים ופנטסטים.

2_be

New member
היווצרות היקום והתפתחותו=קוסמולוגיה

אבל לא נורא
ועוד על היווצרות היקום: בשנות החמישים רווחה הגישה שהיקום שאנו רואים היה באותה צורה שאנו רואים מאז ומעולם וימישך כך לנצח. בשנת 1946 הציע המדען גמוב תאוריה קוסמולוגית הטוענת שהעולם התהווה לפני 15 מיליארד שנה מכדור האש של המפץ הגדול ולפני כן לא היה כלום. מה שיצר את המפץ הגדול היא אנרגיית האור <יש קשר הדוק בין חומר לאנרגיה מהנוסחה : E=Mc^2 > אנרגיה הפכה לחומר. בראשית התהוותו של היקום מייד לאחר המפץ הגדול, אטומים לא היו יכולים להתקיים כלל בגלל החום הגדול של כדור האש שהיה מפרק כל אטום. משום כך התקיים החומר במצב צבירה מיוחד הנקרא "פלסמה" <השונה מאטומים בכך שאטום ניטרלי מבחינה חשמלית ואילו פלסמה מורכבת מחלקיקים טעונים במטען חשמלי>. הפלסמה לוכדת את האור בגלל תכונות החלקיקים ולכן היא נראית חשוכה לגמרי, כלומר מייד לאחר המפץ הגדול היא לכדה את אורו של כדור האש וגרמה ליקום להיות חשוך. כשהכדור התקרר חלקיקי הפלסמה התלכדו והפכו לאטומים, אורו של כדור האש השתחרר והיקום הפך למואר. בשנת 1965 אישרו 2 מדענים אמריקאיים וילסון ופנזאז את התאוריה ומאוחר יותר קיבלו פרס נובל על כך. לגבי השאלה מאין נוצר כדור האש של המפץ הגדול? התשובה הניתנת ע"י מדענים ידועים היא שהבריאה נמצאת "מחוץ לתחום חוקי הפיסיקה הידועים".

*GormE*

New member
קוסמולוגיה, תודה

ופלסמה תמיד תשאר בעיני נוזל ממיס בדם... זה פשוט לא מתעכל אצלי כל כך טוב אבל תודה על המידע! אני אנצור זאת!

מחוץ לתחום חוקי הפיסיקה הידועים...

הגדרה מעניינת... בעצם הם הודו בכך שהתגלית שלהם הייתה אדירה, אבל חסרת משמעות לגבי הקיום. הם הוכיחו שהיקום נוצר מהמפץ הגדול, אבל משהו יצר קודם את המפץ הגדול, על מנת שיווצר יקום...

למעלה