גליתוש גם למתורגלים והמנוסים זה קורה
גם לי המליצו, בין עשרות ההצעות הנוספות שקיבלתי על הרתחת הג'ינג'ר במיים ושתיית החליטה + הוספת הג'ינג'ר עצמו לתה רגיל יחד עם זאת אני יכול להגיד לך שלי באופן אישי אף אחד מכל ההצעות הרבות לא ממש הועילה באופן מיוחד. מה שכן אני יכול להמליץ לך הוא:
שמירה על דום שתיקה מוחלט - לא ללחוש!!!!!!!!!!!!!!!! לחישה גורמת לנזק עוד יותר גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שינה וכמה שניתן יותר - בזמן השינה נמצאים מיתרי הקול במצב המנוחה הטוב להם ביותר.
לא לשתות חם!!!!!!!!!!! חום גורם להגברת קצב הקמת וגדילת מושבת חידקיים ועלול להדביק את מיתרי הקול זה לזה במקרה שמתחילה בצקת שנגרמת מעומס ועייפות קולית.
להשתדל להמנע ממתח ועצבים המשפיעים ישירות על היכולת הקולית.
כ 20 דק' לפני תחילת ההופעה מומלץ לעשות קצת חימום קולי הכולל: נשימות ( שאיפות ונשיפות מהבטן, להקפיד שגם החזה יקבל אוויר בשאיפה ויתנפח וגם ירד בנשיפה ) הוצאת והכנסת הלשון כמו זיקית וכמה שתוכלי למתוח אותה ביציאה יותר טוב טפיחות קלות על בית החזה, מתחילים מהכתף וממשיכים בתנועות מעגליות לכתף השניה ולסיום: הוצאת קול זימזום כמו זבוב\דבורה דרך האף בלבד תוך כדי תנועות לעיסה בפה סגור - אם את מרגישה דיגדוגים ועיקצוצים מרגיזים באף סימן שאת עושה זאת נכון. שיהיה בהצלחה והרבה בריאות קולית ובכלל