קחחח קחחח...

קחחח קחחח...../images/Emo4.gif

אני מופיעה החודש בכמה מקומות אחרי תקופה ארוכה שלא הופעתי, והגרון שלי כבר לא כל כך מתורגל, מה שגורם לי לאבד את הקול מדי פעם. אני יודעת שיש טכניקות לשמור על הקול במהלך ההופעה. למי שיש טיפים אשמח לקבל, יש לי הופעה די גדולה מחר...

התרופה הכי טובה מערכת הגברה

הייתה לי היום יום הולדת בפארק וברוב טפשותי אחרי ההופעה הורדתי את המדונה ועשיתי איתם מצנח עם מוסיקה שאני "חצי" צועקת הוראות ברקע. תרגישי טוב, בעיקרון ישנם קורסים שמלמדים את העניין, זה תהליך ארוך. הייתי בקורס כזה שנה שעברה ולצערי אני לא מיישמת כלום. למזלי יש לי 2 מערכות הגברה אחת למקומות קטנים והשנייה לגדולים. אולי למישהו אחר יש רעיון. פעם אהרוני אמר שאם לוקחים שורש של ג'ינג'ר ומבשלים אותו עם דבש (נדמה לי) הקול חוזר במהרה. בהצלחה יקירתי

barak97

New member
אכן ../images/Emo40.gif

תה עם דבש וג'ינג'ר - ככה לפחות אומרים באולפנים...

גליתוש גם למתורגלים והמנוסים זה קורה

גם לי המליצו, בין עשרות ההצעות הנוספות שקיבלתי על הרתחת הג'ינג'ר במיים ושתיית החליטה + הוספת הג'ינג'ר עצמו לתה רגיל יחד עם זאת אני יכול להגיד לך שלי באופן אישי אף אחד מכל ההצעות הרבות לא ממש הועילה באופן מיוחד. מה שכן אני יכול להמליץ לך הוא:
שמירה על דום שתיקה מוחלט - לא ללחוש!!!!!!!!!!!!!!!! לחישה גורמת לנזק עוד יותר גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שינה וכמה שניתן יותר - בזמן השינה נמצאים מיתרי הקול במצב המנוחה הטוב להם ביותר.
לא לשתות חם!!!!!!!!!!! חום גורם להגברת קצב הקמת וגדילת מושבת חידקיים ועלול להדביק את מיתרי הקול זה לזה במקרה שמתחילה בצקת שנגרמת מעומס ועייפות קולית.
להשתדל להמנע ממתח ועצבים המשפיעים ישירות על היכולת הקולית.
כ 20 דק' לפני תחילת ההופעה מומלץ לעשות קצת חימום קולי הכולל: נשימות ( שאיפות ונשיפות מהבטן, להקפיד שגם החזה יקבל אוויר בשאיפה ויתנפח וגם ירד בנשיפה ) הוצאת והכנסת הלשון כמו זיקית וכמה שתוכלי למתוח אותה ביציאה יותר טוב טפיחות קלות על בית החזה, מתחילים מהכתף וממשיכים בתנועות מעגליות לכתף השניה ולסיום: הוצאת קול זימזום כמו זבוב\דבורה דרך האף בלבד תוך כדי תנועות לעיסה בפה סגור - אם את מרגישה דיגדוגים ועיקצוצים מרגיזים באף סימן שאת עושה זאת נכון. שיהיה בהצלחה והרבה בריאות קולית ובכלל

דודי... תודה על התשובה המפורטת!

אמנם לא לגמרי איבדתי את הקול אלא שבמהלך ההצגה נחנקתי והיה לי קשה להמשיך. אני יודעת שזו מיומנות, כבר הייתי שם אבל עכשיו כשאני לא כל כך בכושר יותר קשה לי לשלוט בקול... דרך אגב ההצגה אתמול הייתה ממש מוצלחת! היו המון ילדים וכולם נהנו ושיתפו פעולה היה כייף אמיתי, קשה להסביר את זה אבל לפעמים אלו פשוט אנרגיות טובות שזורמות מהקהל ואני מרגישה הרבה יותר קלילה
ונועזת
פחחחחח
הפעם באמת כמו שהמליצה חגית השתמשתי במגבר שעזר לי מאוד, אבל הספרנית המעצבנת קיטרה על האקו ושכחה לפרגן על כל השאר... האקו זו גם בעיה שאני צריכה לפתור ועדיין לא הצלחתי. אז אלו החוויות ודודי, תודה על היחס החם והתשובה המושקעת חגית אשמח לשמוע קצת חוויות, איך מתקדמים העניינים?? נשמע שטוב תספרי...

barak97

New member
האקו הזה הוא בעיה של המקום ../images/Emo40.gif

זה קטע של תדרים שחוזרים.. רוב הקירות שיש במקומות האלו הם או בטון או גבס - שני אסונות אקוסטיקה (גבס עם הבידוד הנכון הוא דווקא כן קיר טוב להקלטה, אבל זה ממש לא מה שיש בספריות). העניין הוא שיש תדרים שחוזרים, ובאולפני סאונד כל הקטע של האקוסטיקה הוא לגרום לכל ההחזרים להיות באותו ווליום, מה שלא קורה בחדרים לא אקוסטיים. אכן בעיה.. במיוחד בספריות. אבל שם גם יש שקט תמידי, אז כל פיפס הוא רועש XD

barak97

New member
יש פתרון.. אבל הוא מסובך ../images/Emo40.gif

אפשר לעבוד עם מה שנקרא איקווילייזר, שבו מכוונים את הווליום של תדרים מסוימים. לא רק שאני בספק אם זה מתאים למערכת שקיימת אצלך, צריך הרבה ידע כדי להפעיל אותו נכון..

גליתוי בשבילך עד חצי המלכות ../images/Emo47.gif

צודק ברק! ישנם מקומות רבים בארץ,גם אולמות שנועדו להופעה וכל שכן ספריות וחדרים שלא נועדו מראש להופעות, בהם קיימת בעיית אקוסטיקה קשה
אומנם כמעט לא ניתן לפתור אותה באופן מוחלט אך בעזרת הגברה מקצועית וטובה ניתן להקל את המצב ולאפשר שמיעה סבירה יותר. יודע שבהופעות מסוג זה לא ניתן להשתמש במערכת משוכללת, יקרה ומקצועית ובטח שלא לשכור איש סאונד עם ציוד שכזה יחד עם זאת אני כמעט משוכנע שגם במערכת הגברה קטנה ( אם היא לא מצ'וקמקת וישנהמדי ) ניתן לטפל חלקית בבעיה ואני ממליץ לך להתייעץ בנושא עם איש סאונד מקצועי שיוכל לתת לך טיפים בעניין. שמחתי לקרוא שלמרות הכל עברה עליך ועל הצופים הרבים שהגיעו הצגה מוצלחת ומהנה. לגבי האנרגיות מהקהל מסכים איתך ומבין על מה את מדברת אבל לא תמיד אנחנו יכולים לצפות ולסמוך רק על האנרגיות שיגיעו מהם ותמיד כדאי לנו להיות רגועים, שלווים, בטוחים ומלאי אנרגייה בעצמנו כך שגם אם הקהל לא מגיע ככה אז האנרגיות שלנו יעברו אליו ולכן על מנת להביא את עצמך למצב כזה פרטתי את כל הרשימה שתעזור לך ומומלץ להשתמש בה בכל עת, גם כשהגרון ושאר חלקי הגוף שלנו בריאים ושלמים ואמן ואמן שכולנו נהיה תמיד ככה

טוב שרק עכשיו אני שומעת על הבעיה

שבוע שעבר הופעתי בסיפריה שלנו בעומר ודווקא היה בסדר גמור. מזל שהכנתם אותי מראש למקומות אחרים. תודה דודי וברק.

barak97

New member
באולמות אירועים זה נוראי ../images/Emo40.gif

אפשר לקרוא לזה אפילו שערורייה אולמות שמיועדים להשמעת מוזיקה, ללא שום טיפול אקוסטי. אפילו אין שכבת ספוג דחוס בתקרה שייקל קצת על ההחזרים...

למעלה