קח שני טוז'ו ותתקשר אלי בבוקר

Dr Spock

New member
קח שני טוז'ו ותתקשר אלי בבוקר

ישנם כמה מושגים ביפאנית ממלחמות העולם שחסרים לי פרושם. אך קודם- האם בשפה היפאנית לכל שם יש פירוש (כמו למשל משה כי משו אותו מהיאור) או ששמם חסר משמעות (כמו סטיב או ג'ון בצפון אמריקה). המילים: -קאמיקאזה -Ohka -Zero-Sen -Hiryu -טוז'ו -Hayate -קאסיי -Hien -Shiden

לא יודע בקשר לשאר, אבל לקאמיקאזה יש

פירוש. קאמי (かみ)=אלוהים, קאזה (かぜ)=רוח, קאמיקאזה (かみかぜ)=רוח האלוהים. אני חושב שגם לזירו-סן יש פירוש, אין לי מושג למה אבל פשוט נראה לי שיש.

dswbg

New member
WWII aircraft

Well I'll Type This post in English so i wont have to switch the text sides all the time. Generally speaking Japanese names are all have meaning coming from one name's kanji. A relatively new in Japan are names with no meaning, these names are written in Hiragana and have no kanji. names without kanji are mainly given to girls. Ohkaーおうか-桜花-Cherry Blossom Zerosen (aka Reisen)-れいせんー零戦ーZero Fighter Hiryuーひりゅうー飛竜ーFlying Dragon Hayate-はやてー疾風ーGale. Hien-ひえんー飛燕ーSwallow. Shiden-しでんー紫電ーViolet Lightning. I can see you are so much into WWII aircraft, here is a good site, enjoy...

miaka

New member
שאלה..

Sen זה מלחמה או לוחם..? כלומר, מה זה Senshi? ^^;

Tonjin

New member
תשובה...

למילה Sen פירושים רבים: קו, אלף, קודם, נזיר, מתבודד וזוהי רק ההתחלה.. Senshi - חייל Senka - מלחמה הקנג'י הוא 戦 ואחת הקריאות שלו היא Sen , המשמעות היא מלחמה, קרב או התמודדות או תחרות, אך הוא לא בשימוש כמילה בודדת.

למעלה