קטבים

Tombac

New member
קטבים

מצטער על הבורות,התבלבלתי לגמרי הקוטב הדרומי הוא אנטרטיקה.. והוא מכוסה קרח לגמרי נכון? והקוטב הצפוני גם מכוסה קרח? או מה יש שם? חיפשתי באינטרנט ובויקיפדיה ההסברםי לא מובנים!

בוקסה

New member
תשובה

בקוטב הדרומי נמצאת אנטרטיקה שהי יבשת שמכוסה קרח כל השנה וסביבה אוקיינוס שקופא כל שנה בחורף הדרומי (קיץ אצלנו) ומפשיר בקיץ (שמעט הים בשולי היבשת שקפוא כל השנה. הקוטב הצפוני נמצא בים, בין הים הארקטי לים גרינלנד, הקוטב הצפוני מכוסה קרח ים כל ימות השנה אך השטח המכוסה קרח הולך וקטן. מצורפת תמונה שמתארת את ההבדל בין קיץ לחורף בכיסוי הים בקרח סביב הקטבים הקוטב הצפוני מסומן בנקודה שחורה, (התמונה מתייחסת רק לים ולא ליבשות)

maore

New member
לא הבנתי איך גיאולוגיה היא זרם באמנ

לא הבנתי איך גיאולוגיה היא זרם באמנות. אלא טענתך היא שכל המדע הוא זרם אמנותי, ואז חבל מבחינתי להתחיל בכלל את הדיון. ...

בוקסה

New member
אומנות או לא

זה רק משפט ששמעתי לאחרונה והוא מצא חן בעיניי (ובעיקר הצחיק אותי) ולכן בחרתי בו בתור "ציטוט נבחר" ועדיין לא בתור מוטו לחיים, חוץ מזה שמי שמכיר טוב את הגיאולוגיה (ואת הגיאולוגים) בהחלט יכול לראות בזה צד אומנותי

אני פשוט

כל כך אוהבת את הציטוט הזה. מהרגע שראיתי אותו הוא העלה חיוך ויש בו כל כך הרבה אמת. בוקס, שוב תודה על העזרה.

בוקסה

New member
הקרדיט על המשפט

לא מגיע לי אלא לחבר שבישבילו הגיאולוגיה היא באמת אומנות לכל דבר על אף העובדה שהוא מתעסק בוולקניזם ורוב העבודה שלו היא מדעית אנליטית

למעלה