קטגוריות בבלוגים

Bezalel P

New member
קטגוריות בבלוגים

כפי שעניתי בעקבות שאלה שעלתה בפורום בימים האחרונים, אני מודע לעובדה שרשימת הקטגוריות הקיימת בבלוגים לוקה בחסר. ארגון כללי מחדש של הבלוגים בקטגוריות ייעשה רק במסגרת הבלוגיה החדשה, מכיוון שמלבד השקעה גדולה מצדנו וטרחה עבור הבלוגרים, אנחנו גם רוצים לבטל את הדרישה המסורבלת לבחירת שלוש קטגוריות שונות - דבר שאינו ניתן לשינוי במערכת הקיימת. יחד עם זאת, ייתכן שנוכל לשנות מעט את הרשימה הנוכחית. אשמח לשמוע את דעתכם בקשר אליה, ובמיוחד אם יש קטגוריות שלדעתכם חסרות וכדאי להוסיף. זכרו שקטגוריות מקטלגות בלוגים שלמים (ולא רשומות), כך ששם קטגוריה צריך להיות קצר יחסית מצד אחד, אבל מכסה תחום רחב מספיק מצד שני. אין הגיון לפתוח קטגוריה שלמה עבור נושא נישתי יחסית שנכתבים בו ארבעה בלוגים.

goldy

New member
האם הבלוגיה החדשה תהיה מודולארית?

האם יהיה אפשר לגרוע ממנה ולהוסיף לה בלי שזה יהיה כרוך בהתנגשות עם עמודי תמיכה?

goldy

New member
נראה שכל שידרוג ושיפור כרוך ב"שבירת עמודים"

האם הקוד החדש של הבלוגיה החדשה יהיה בנוי ככה ש: יהיה אפשר לשנות אותה בלי לבנות הכל מחדש? כלומר שבמקום "בלוגיה חדשה" יהיה אפשר לשנות משמעותית את הקיימת מבלי לחליפה במשהו חדש לגמרי?

הרשימה הנוכחית די מספקת בעיניי

ו-3 הקטגוריות שבחרתי מתארות בצורה טובה את הבלוג שלי. יחד עם זאת, היות והבלוג שלי הוא בעצם "ללא נושא" ולפחות אחת הקטגוריות קשורה לנושא ספציפי (רוחניות) נראה לי קצת מביך שלפעמים מתפרסמות באותה קטגוריה רשומות שממש לא קשורות לנושא.

seymore butts

New member
לדעתי הדבר החשוב ביותר

היא שתהיה אפשרות בכל עת להוסיף קטגוריות חדשות, שלא תוגדר כמו עכשיו רשימה שלא יהיה ניתן לשנותה עד למועד הבא בו ייעשה שידרוג לבלוגיה, בעוד מי יודע כמה שנים. בניגוד לדבריך אני סבור שצריך לאפשר לכל בלוגר להגדיר קטגוריה חדשה עבור עצמו אם שום קטגוריה קיימת לא מתאימה לו. ואם זה יביא למצב של קטגוריות "נישתיות" שמעט מאוד בלוגים משוייכים להן - אז הן פשוט יידחקו לעמודים הבאים של הקטגוריות.

Bezalel P

New member
אני לא מסכים

קטגוריות הבלוגים הן חלק מתשתית של המערכת, ואני חושב שיהיה מאוד לא נכון לאפשר לבלוגרים לפתוח לעצמם קטגוריות חדשות. מה זאת אומרת "העמודים הבאים של הקטגוריות"? יש רשימה של קטגוריות שמופיעה בעמוד הראשי של הבלוגיה. היא לא יכולה להיות באורך הגלות, והיא צריכה להיות הגיונית וייצוגית. תמיד אפשר לפתוח קטגוריה חדשה (גם עכשיו, ועל זה הרי מדובר). כשתוגדר הרשימה מחדש אנחנו נשתדל להגדיר אותה בצורה שרוב הגולשים יוכלו למצוא את הקטגוריה המתאימה להם, וברגע שלא נצטרך לבחור שלוש יהיה גם קל יותר לעבור בין קטגוריות.

שאלה קטנה: אם אני מגדירה לדוגמא

"צמחוני" באחת מהרשומות, דבר שלא נתון בקטגוריות אז הרשומה תיעלם בנבכי הבלוגיה כי "צמחוני" הוגדר רק על ידי ולא ע"י תפוז? בוקר טוף אלינוער

Bezalel P

New member
את מגדירה מדור, לא קטגוריה

רשימת המדורים היא פנימית לכל בלוג, ומשמשת למיון רשומות ספציפיות. רשימת הקטגוריות היא כללית לבלוגיה, ומשמשת למיון בלוגים שלמים.

seymore butts

New member
אם רשימת הפורומים ארוכה כאורך הגלות

וכידוע הפורומים נחשבים משום מה בעיני הנהלת תפוז הרבה יותר מאשר הבלוגים, אין סיבה שגם רשימת הקטגוריות לא תהיה ארוכה. למה שהקטגוריות שבהן יש הכי הרבה בלוגים לא יופיעו בעמוד הראשי וקטגוריות יותר אזוטריות בעמודים הבאים? למה שלא תהיה אפשרות לגלוש למיין לא לפי הקריטריון הזה אלא לפי קטגוריות חדשות, קטגוריות שבהן פורסמו לאחרונה פוסטים וכולי ?

Bezalel P

New member
גם רשימת הפורומים והאשכולות שלהם קבועה

וגולשים לא יכולים לפתוח קטגוריות חדשות. אין לי התנגדות עקרונית לרשימת קטגוריות ארוכה. היא רק צריכה להיות רלוונטית והקטגוריות רחבות מספיק כדי שלא יהיו בהן מספר זעום של בלוגים. מי יחליט מהי קטגוריה מרכזית ומהי קטגוריה איזוטרית? הרעיון בקטגוריות הוא שמי שמחפש בלוגים בנושא מסוים יוכל למצוא אותם. אם נניח תהייה קטגוריה (סתם, לשם הדוגמה) "עיצוב עצי בונסאי", ויהיו בה עשרים בלוגים של הטובים בארץ, אבל בשביל להגיע אליה יצטרכו לעבור שלושה עמודים שונים, היא לא תביא תועלת מרובה במיוחד. בנוגע להצעה שלך להצגה שונה של הקטגוריות ולמיון שלהם - זה דווקא רעיון מעניין, ואני בהחלט רושם לעצמי להתייחס אליו בהמשך.

למה הפורומים נחשבים יותר בעיני הנהלת האתר?

כנראה כי יש בהם יותר גולשים. בפורום אם אתה כותב הודעה יש כבר קהל שיקרא ויגיב לך - השקעה קטנה ומשוב יחסית גדול. בבלוג צריך להשקיע ולהתמיד (וגם אז לא תמיד יהיה קהל גדול שיקרא את מה שכתבת), לכן יש פחות בלוגים והנהלת האתר משקיעה בהם פחות. לגבי הקטגוריות - יש בישראבלוג משהו שנקרא טבעות בלוגים - כנראה זה כמו קטגוריות שהגולשים יוצרים. גם כאן אפשר לעשות דבר כזה בנוסף לקטגוריות הקבועות.

wranger

New member
אין לי טענות כלפי הרשימה הקיימת

אני רק שמח לשמוע שבעתיד אני אוכל לשייך את הבלוג שלי לא לשלוש קטגוריות אלא לאחת (כרגע, שתיים מתוך השלוש הן "עד 18" ו-"18 פלוס", כדי לכסות את כל טווח הגילאים, אבל זה מיותר לגמרי).

למעלה