קטגוריית הגירה חדשה

amirshuval

New member
קטגוריית הגירה חדשה

CIC נערכים לשינוי תקנות ההגירה שייגרמו ליצירת קטגורייה חדשה במסלולים הכלכליים.הcanadian experience class מיועדת לסטודנטים ועובדים זרים ברמות ההכשרה A,B,O ,שכבר נמצאים בקנדה.השינויים המוצעים כבר פורסמו בקנדה גאזט,ולאחר סבב אחרון של התייעצויות התקנות הרשמיות יפורסמו.
 

rayasch

New member
אז אם אני מבינה נכון

מי שעל ויזת עבודה זמנית יכול להגיש בקשה ל PR רק אחרי שנתיים של עבודה? ואז מה? הבקשה מטופלת במיידית?
 

amirshuval

New member
הבקשה תוגש לBUFFALO

ושם היא תטופל.לא ברור עדין איך הבירוקרטיה הפנימית בבאפלו תעבוד.מה שברור הוא שבסיס הזכאות יהיה נכשל/עבר ולא טבלת ניקוד.כל סטודנט שסיים שנתיים של לימודים פול-טיים והוציא תעודה מקצועית בקנדה,ואחר כך עבד לפחות 12 חודשים בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה יהיה זכאי.צריך יהיה לעבור IELTS ולהוציא ציון שייקבע על פי עיסוקו של המבקש. לגבי עובדים,יידרשו 24 חודשי תעסוקה ב36 החודשים שקדמו להגשת הבקשה.גם הם ייאלצו להבחן. צריך להמתין לתקנות הסופיות ולעידכון נוהלי CIC בשביל לדעת איך הכל ייתחבר יחד.אבל הCEC ייכנס בקרוב ויישנה באופן משמעותי את מצבם של כל מי שכבר נמצא בקנדה כסטודנט או עובד זר. חשוב לציין כי לפי המסמך לא תנתן האפשרות למי שכבר הגיש בקשת הגירה להנות להגיש במסלול הCEC.
 

rayasch

New member
איך זה להנות?

האם גם במצב הקודם (לפני שינוי זה), מי שעל אישור עבודה היה צריך לחכות 24 חודשים לפני הגשת ה PR? (בהנחה נגיד ומקבלים את כל מכתבי התמיכה מהמעסיק לנכנותו להעסיק ללא הגבלת זמן לאחר קבלת ה PR). לא מבינה איך המצב החדש, מאפשר למישהו "להנות" ממנו (אני מדברת על אנשים שבכל מקרה עוברים את הסף של 67 נקודות). אנחנו חושבים אולי לעבור לקנדה, בעלי קיבל הצעת עבודה ואם נצטרך לחכות שנתיים להגשת ה PR, זה משנה לגמרי את התמונה.... מישהו יכול להאיר את עיניי?
 
אין קשר. מי שמעסיקו נותן לו מכתב "קביעות"

לא צריך את התוכנית החדשה, הוא יכול להישאר במסלול SW הרגיל,ולנהל תיק הגירה בתל אביב, הצעת העבודה הקבועה תגרור עיבוד מיידי של הבקשה. המסלול החדש מיועד למי שנמצא כאן כסטודנט ואין מעסיק שמכן לתת לו מכתב העסקה קבועה.
 
שלום אמיר,

אני ובעלי אמורים לעבור למונטריאול על בסיס ויזת עבודה. עד עכשיו הבנתי שבגלל שיש לנו עבודה ניתן לקבל PR תוך פחות משנה - קוויבק ופדראלי. לפי מה שאנחנו מבינים, אז בעצם עכשיו זה יתארך לשנתיים פלוס
. נכון? האם עדיין קוויבק תהיה שונה מהמסלול הפדראלי? האם יהיו בכלל מסלולים לכאלו שכבר עובדים בקנדה? בתודה מראש על תשובותיך, חיפושית ורגיעון1.
 

amirshuval

New member
חפושית וrayasch

זו תכנית חדשה עם קרטריונים חדשים ,אז לא לעשות מזה סלט יחד עם המסלול הפדראלי הנוכחי של עובד מיומן.מי שנמצא בקוויבק לא יוכל להשתמש בCEC מכוון שקוויבק עדין קובעת מי נכנס לשטחה כמהגר(למי שנמצא על רישיון עבודה למעסיק בקוויבק לא תהיה אפשרות להגיש בקשה תחת הCEC שהיא,כמובן תכנית פדראלית).
 

designer10

New member
האם זה נכון גם לגבי אישור עבודה כללי?

work permit כללי של קוויבק,בלעבוד איתו במניטובה?ולבקש pr לאחר חצי שנה או שנתיים?
 

shuttles

New member
אמיר, שלום

האם אפשר לקבל סיכום קצר של הכתבה? ניסיתי להיתעמק, אבל למרות שאני מבינה את רוב המילים, אני לא מצליחה לחבר אותם יחד ולהבין את משמעות הדברים...
 

amirshuval

New member
היי

אני מבטיח לכתוב מאמר בנושא כשהתקנות הסופיות של הCEC יפורסמו ונוהלי CIC יתעדכנו בהתאם.
 
למעלה