קטגורית איסוף חדשה - משפחת החתולים

doroni10

New member
קטגורית איסוף חדשה - משפחת החתולים

אישתי החליטה שהיא רוצה שיהיה ברשותינו, בנוסף לאוסוף בולי הפרחים והצמחים שלה, גם אוסף "משפחת החתוליים". כלאחר כבוד מייד נכנסתי לכל האוסף שלי והחלתי לדלות את כל הבולים המציגים חיות ממשפחת החתוליים שיש ברשותנו על מנת להעביר לאלבום בולים אותו קניתי מ "בית טוב" דרך הדאר, באותו הזמן, מאחר וידוע לי שאין ברשותנו הרבה בולי חתולים וחתוליים למניהם, הזמנתי מעטפה בה 200 בולי חתולים מכל העולם (על מנת להתחיל את האוסף בכבוד...
. היום הגיעה החבילה, ולהפתעתי (הטובה) ראיתי שהמוכר מבין ואוהב בולאים כפי הנראה, ידוע לי ממשלוחים קודמים שהוא דואג לשלוח עם בולים הכוללים שובל וכו. הפעם הגדיל לעשות ועל החבילה הדביק גליון שלם: ישראל 1996 "התאחדות הסופרים העבריים" - גליון בו 14 בולים המציגים סופרים ומשוריים ישראליים. נחמד מצידו- לא כך?
אגב משלוח מכתבים, הגדיל לעשות לאחרונה דר' יוסף וולאך (אגב, הוא דר' לכימיה, לא סתם הוא רושם דר' ..
) כששלח אלי הזמנה לבוא למפגשים שהוא מארגן בת"א פעם בחודש. לצערי עקב ההגנה על התיזה אליה אני מתכונן לא אוכל להגיע למפגש הקרוב אך לאלו שאחרכך סביר שאגיע. ולעניין המעטפה, המעטפה נשלחה לפני כשבועיים, הגיעה אלי בשבוע שעבר כאשר עליה מודבקים בולים עם ערכים נקובים ב: שקל ישן!!!!!!!!!!! *LOL* והדאר קיבל את זה. כך או כך, נראה לי שאחזיר את המעטפה בשלמותה לדר' וואלך משום שהבולים שעל המעטפה היו בחלקם בעלי סימון זרחן שונה מהרגיל, חלק מהבולים על פי קטלוג Bale שווים לא נמוך... דורון,

אי אפשר ככה!

זו לא פעם ראשונה שמישהו אוסף משהו שכבר יש לנו כאן. את החתולים שהיו אצלי כבר העברתי לליילנד. נגמר המיאו. מצד שני, אני רואה שזוגתך לא החליטה לאסוף חתולים אלא משפחת החתוליים, כלומר - נמרים ואריות גם הולך. נראה מה אפשר לעשות. אגב, יש בירושלים אספן בולים רציני מאוד שאוסף את משפחת החתוליים, ואפילו הציג בתערוכות בארץ ובחו"ל וקיבל מדליות יפות. שמו רון ברגר. לעניין בולי השקל הישן - היה לנו כאן דיון קצר בענין הזה לפני כמה ימים, בנושא המעטפה של גבעת שמואל ובול בן גוריון. איך אתה מסביר את זה שהדואר מעביר מכתבים שלמעשה לא שולמו עבורם דמי דואר? ואם אני מכיר מספיק את ד"ר וואלך, הוא לא שם את הבולים שעל המעטפה בטעות, וישמח להשאיר אותה אצלך.

doroni10

New member
זו אישתי- זה לא אני ... ../images/Emo8.gif

נכון, גם נמרים אריות וכל מני שונרות אחרות מתקבלים בברכה, אבל זה לא פייר! איפה אני אמצא כלבי מזחלות שאין לך (למעט אותו בול מניו פאונלנד שדיברת עליו ואשר את מספרו הקטלוגי לפי סקוט עדין לא העברת.. מי יודע.. אולי בחיפושי באי ביי אוכל לשים את עיני עליו כפי שעשיתי עם כמה פריטים שהצגתי כאן וכמה פריטים שלא הצגתי כאן....
- אגב עדין אף אחד לא כתב מאמר כאן על בולים כהשקעה... ישנם מספר ספרים בנושא כזכור לי..) ברור לי שדר וואלך לא שם את הבולים "סתם". למעשה על המעטפה קיים תשלום במטבע נוכחי של 50אג' בלבד.. 2 בולי 10 אג" הרצל מחוברים עם תשנית זרחנית, עוד שלושה בולי תוויות ביול קלסנדרוף בערך 10 אג' כ"א. בול 100 שנה לגדרה משנת 1984 בערך נקוב של 600שקל (ישן) ועוד 2 בולי עתודה "שבעת מינים" מחוברים זה לזה בערך נקוב של 100שקל (ישן) כ"א ובבולים אלו ישנו גם כן תשנית זרחן (איזה מזל שיש במעבדה ליד מכשיר UV בעל מספר אורכי גל..). החותמת שעל הבולים- ידנית, כך שיתכנו מספר מצבים (בואו נעשה ניתוח מדעי..): א. המכתב בוייל ונשלח דרך תיבת דאר תיקנית ומאחר ולא נקלט במערכת הרגילה הוסט המכתב להחתמה ידנית. כאן אפשר לפצל את האפשרויות: א.1- המחתים התבלבל מרוב בולים - החתים והעביר הלאה (קשיים בחשבון..) - כך המכתב עבר. א.2- המחתים ניצב מול ערימה כל כך גדולה של מעטפות בעייתיות שפשוט החתים והעביר הלאה. א.3- המחתים החליט שיש מספיק בולים על המכתב, וערכם אמנם אינו כולו בשקלים חדשים אך מאחר ושולם כבר לדאר סכומם בעבר הרי שכמו כרטיסית אוטובוס ישנה- ניתן להעביר את המכתב. א.4- המחתים החליט שזה נחמד - החתים והעביר הלאה. ב. המכתב נשלח דרך סוכנות דאר אשר הפקיד שם מכיר את דר. וואלך- ולכן החתים במקום והעביר למשלוח. למישהו יש עוד רעיונות אפשריים?
דורון,

doroni10

New member
ואגב סימוני זרחן על בולים - חידה

אלו בולים ישראליים זכו לכבוד להיות הראשונים בעלי סימוני זרחן? דורון,

אוי, איזו תשובה ארוכה זו תהיה...

דורון יקירי, אתה הרי כבר יודע שבמערכת היחסים בינינו, ועוד יותר - ביני לבין אשתך היקרה, אתה לא צריך לחפש את בולי המזחלות החסרים לי. יחד עם זאת, כדי שכולם ידעו מה לחפש, הנה הזדמנות טובה לשפוך אור על פרשה מרתקת בהיסטוריה, הקשורה למלחמת העולם השניה, לבולאות, נוכלות בין לאומית וזיופי בולים. הבולים שאנחנו מדברים עליהם הם בולים שהונפקו בסן פייר ומיקלון (לא ניו פאונדלנד - טעות שלי), שני איים קטנים השוכנים לחופה המזרחי - צפוני של קנדה. ביחד חיים שם היום 4,000 תושבים לערך. האיים הם טריטוריה צרפתית, ומנפיקים בולים משל עצמם. בשנת 1937 הונפקה שם סדרת בולים שעליהם מזחלת כלבים (סקוט 172-179), וערכם יחסית קטן. בבולים אלו מתחיל הסיפור המרתק. במהלך מלחמת העולם השניה, בתקופת כיבוש צרפת עצמה על ידי הנאצים, נחשבו גם האיים לשטח ממשלת וישי, כלומר- שטח תחת שלטון גרמני למעשה. בערב חג המולד 1941 פלשו לאיים וכבשו אותם כוחות צרפת החופשית, בפיקודו של סגן האדמירל מוסלייה, במהלך מעניין ביותר. בשבועות שלאחר הכיבוש, סבלו התושבים ממחסור חמור במטבע זר, שלא אפשר להם לרכוש אספקה מזון וציוד. משלא הגיעה כל עזרה, החליטו להדפיס על בולים שכבר היו קיימים במחסני משרד הדואר הדפס רכב לציון השחרור, ולמכור אותם לגיוס הכספים החסרים. את האחריות למבצע לקח אדם בשם מרסל בנדה, עיתונאי ממונטריאול, שהיה ידוע כתומך של כוחות צרפת החופשית. הארגון היה נורא, חלק מהכספים מצאו כנראה דרך לכיסים פרטיים, והברדק נמשך עד להגעתו במרץ 1942 של הנרי גוטייה, בולאי בעל ידע רב, מאוטווה. גוטייה התחיל לתעד את ההדפסות, את המכירות והשיב את הסדר על כנו. הבולים עם הדפסי הרכב השונים הם בעלי שווי כספי משתנה, והיקר ביניהם עשוי להגיע לעשרות אלפי דולרים. מסתובבים בשוק זיופים של בולים אלו (ככל הנראה של מרסל בנדה, שהדפיס קצת מהצד לעצמו...), ואסור בשום פנים לקנות אותם ללא בדיקת מומחה. הסיפור המלא ארוך, וכולל תככים בינלאומיים וחמדנות אישית, כמו גם את גירושו של מרסל בנדה מקנדה בסופו של דבר. מי שרוצה לקרוא על כך, יוכל לקרוא במאמר שכתבתי פעם בנושא (באנגלית) ואני מצרף. להנאת המאזינים אני מצרף גם תמונה חלקית של גליון מאחד הבולים האלו שיש לי, והיא חלקית בגלל מגבלות הפורום.

מנצל"ש, תלאבול.

נשמע כמו סינית? מנצל"ש הוא מונח של פורומים, שמשמעותו - מנצל שרשור. כשיש משהו להגיד, וחבל לפתוח שרשור חדש בשבילו (ותוך כדי להעלים שרשור מתחתית העמוד לעמוד הקודם), אפשר להדביק את ההודעה לשרשור קיים, כתגובה לתגובה האחרונה, אפילו שזה לא ממש קשור. אז מה ההודעה? שעכשיו זה רשמי. תערוכת "תלאבול 2004", תערוכת הבולים הלאומית, תתקיים בין ה-3 ל-6 במאי, בגני התערוכה בתל אביב. אנחנו ננצל כמובן את הארוע למפגש פורום. יוצגו אוספים מתחומי הבולאות המסורתית, תולדות הדואר, דברי בולים, דואר אוויר ובולאות חלל, אוספים תימאטיים, גלויות מירב, בולאות נוער וספרות בולאית. אולי נצליח לשכנע אחד מבני הנוער כאן לנסות ולהשתתף? ואפילו הנפיקו תויות לרגל הארוע.

תמיר1991

New member
אני כבר משתתף...

יש לך מושג כמה זה עולה? בכנס הבולים אלמד יותר על הנהלים. תמיר.

עולה למי?

ההשתתפות עולה 90 ש"ח לכל מסגרת, אך ההשתתפות באגף הנוער היא ללא תשלום. האם זה אומר שנוכל לראות אותך מציג את אוסף הבולים שלך בתערוכה? אם זו התכנית, ותרצה עזרה בהכנת האוסף לתצוגה, אשמח לעזור לך. מי שרוצה להציג צריך למלא את הטפסים ולשלול אותם עד סוף חודש ינואר. אני עצמי חושב להשתתף, אך מתלבט האם להציג ארבע מסגרות או אחת. ההחלטה לא פשוטה, והזמן קצר. כך או כך אצטרך להכין את כל האוסף לתצוגה מחדש, בין היתר כי אני רוצה להציג אותו באנגלית וכרגע הוא כתוב בעברית. מהו כנס הבולים?

תמיר1991

New member
כנס הבולים- יום הבולאות,

ביום השלישי של חנוכה. השנה זה ב- 23 לדצמבר. וכן- אני רוצה להציג את אוסף החלל שלי, אך אם זה כרוך בהוצאות רבות לילד בגילי, אוותר. את הורי לא אטריד בנושא זה, מספיק הם משקיעים בבולים שלי. תמיר.

meytar

New member
אם כבר מפגש...

עד אז בטוח יהיו עוד מפגשים נכון? אז המפגש הקרוב, כבר יש תכנון?

meytar

New member
מזל טוב על התחלת האוסף!../images/Emo65.gif

ואגב מפגש הבא, איפה ומתי?

למעלה