קטילת מלכים

קטילת מלכים ../images/Emo47.gif ../images/Emo129.gif

עד עכשיו בשיר של אש ושל קרח נתקלנו בשני מקרים של רצח מלכים: רצח אאריז בידי ג'יים רצח ג'ופרי בידי אולנה (מלכת הקוצים) היחס למעשהו של ג'יים בעיני כולם הוא יחס שלילי, והכינוי "קוטל מלך" הוא כינוי גנאי. אך למעשה, ג'יים עשה טובה לווסטרוז בכך ששחרר אותה מאאריז, שהיה מטורף ואכזרי. זה מוזכר כבר בהתחלה ומועצם בפלשבקים של ג'יים בסופת החרבות. אם כך, איך לדעתכם צריך להתייחס לכך? בנוסף, מרטין נותן לנו מקרה די דומה של קטילת מלך. ג'ופרי, בדיוק כמו אאריז, היה מלך אכזרי ומטורף, והפעם יש לנו נקודת מבט יות קרובה עליו, בעיקר מסאנסה. ומלכת הקוצים (וגם אצבעון, בעקיפין) שחררה ממנו את ווסטרוז. אני לא חושב שיש מישהו מן הקוראים שלא שמח כשג'ופרי נחנק למוות. אם כך, האם המעשה הזה היה מעשה טוב או רע? מה דעתכם?

MARAKSES

New member
לפי דעתי. . .

יש הבדל בין שני המקרים. מלכת הקוצים שהרגה את גוף לא נשבעה להגן עליו בחייה כמו שגיים נשבע. גרולד הייטאוור(אם אני זוכר את שמו) כשגיים נזכר איך אאריז שרף את הלורדים ובניהם "לא לך לשפוט אותו".

La Gamba

New member
והרעילה אותו, רצח פאסיבי?

סה"כ הנק' היא שג'יים הפר את שבועותיו, אבל מצד שני, הרוב לא יודעים את הסיכון שממנו ניצלו. כמה חשוב היה שהוא ימות לפני שיפעיל את תוכניתו הזדונית.

LA LI HO

New member
לא, היא הרגה אותו.

אצבעון מספר לסאנסה שבזמן שהיא סידרה לה את רשת השיער (בתחילת המשתה, כשסאנסה נכנסה לאולם) היא לקחה את אחת האבנים (שכמובן היה בתוכן רעל) והכניסה ליין של ג'וף.

La Gamba

New member
אגב, למה היא הייתה צריכה את סאנסה?

זה לא שיש מאבטח בכניסה שבודק רעלים, היא הייתה יכולה להבריח את זה בעצמה.

כריכרכה

New member
בשביל להסוות את החדרת הרעל

מן הסתם היא עשתה זאת תוך הארכה קלה בלבד שלא אחת מתנועות סידור השיער של סאנסה, בצורה שאיש לא הבחין בכך.

HobbitGirl

New member
האמת נתקלנו בשלושה-

שכחת את החתונה האדומה. אם זו לא קטילת מלכים אני מרג'רי טירל. בקשר לג'ופרי- אני מרשה לעצמי להניח שמספר האנשים שידעו כמה אאריז רע עולה על אלו שידעו כמה רע ג'ופרי, אז אין הרבה הבדל בכמה זה טוב לווסטרוז. מבחינתה של מלכת הקוצים, היא סך הכל הצילה את הנכדה שלה מבעל בן-****, או לפחות ככה זה נראה לי. מבחינתי, מי שהורג את ג'ופרי הוא צדיק. ד"א, אין אפשרות שאצבעון שיקר לסאנסה?

LA LI HO

New member
לא סביר שהוא שיקר.

למה לו? אצבעות משקררק עם זה מקדם אותו איכשהו ואני לא רואה איך לשקר לסאנסה יעזור לו.

mysterious V

New member
ישנה גם הקטילה של של רוברט

זה כבר ארבעה מלכים. אכן יש הבדל בין הקטילה של אאריז, לבין הקטילה של ג'ון. אפילו שג'יים עשה טובה לממלכה, קשה לסמוך עליו שהוא יהיה נאמן למלך הבא אחריו...

Catelyn

New member
הם לא היו מלכים בעיני כולם

הבאלון גרייגו'וי הזה יותר הכתיר את עצמו נדמה לי. מי בכלל התייחס אליו כמלך חוץ מאנשי הברזל שלו?

LA LI HO

New member
אבל את זה אפשר להגיד על כולם.

כל אחד מהמלכים הכתיר את עצמו ולכל מלך התייחסו אנשיו. זה שלרוב, סטאניס, ג'ופרי וכדומה הייתה יותר תמיכה לא משנה את זה.

Catelyn

New member
לא בדיוק

רוברט היה מלך בזכות וכל הממלכה ראתה בו מלך. ג'ופרי היה יורשו לכאורה, אז גם הוא נחשב למלך. את רוב הכתיר כל הצפון, ולכן הוא מלך הצפון, הוא לא התיימר להיות מלך של כל ווסטרוז.

LA LI HO

New member
לא דיברתי על רוברט

ובקשר לכל השאר היו אנשים שראו אותם כמלכים והיו שלא, כנ"ל לגבי רנלי ובאלון.

Catelyn

New member
טוב, זה לא משנה ממילא

לגבי נושא השאלה, קטילת מלכים. רנלי ובאלון הם בעייתיים: מי רצח אותם, בעצם? באלון נפל מהגשר, את רנלי רצח צל. אז מי הרג אותם? מליסנדרה? ר'הלור? סטאניס? לעומתם ברור לנו מי רצח את ג'ופרי, רוברט, אאריז ורוב, כלומר, אילו היו אנשים בשר ודם. מליסנדרה הפעילה את הכשפים שלה (או מה שזה לא יהיה) גם על רוב וג'ופרי, אבל אותם רצחו אנשים של ממש. לכן בהקשרם אפשר לדבר על קוטלי מלך, אבל עם באלון ורנלי זה קצת בעייתי. אולי אפשר להאשים את מליסנדרה, אבל זה בעייתי. את סטאניס אי אפשר בכלל להאשים בהקשר לרנלי, כיוון שהוא בכלל לא התכוון ולא רצה שירצח, ובטח לא רצח אותו בעצמו.

LA LI HO

New member
בקשר לזה אני מסכימה איתך

אנחנו באמת לא יכולים להאשים אף אחד במותם של באלון ורנלי. למרות שהייתה תיאוריה שחסר פנים הרג את באלון, נראה לי באתר האח האחרונה.

Catelyn

New member
אחרי מה שרשמת, הלכתי וקראתי

ולפי התיאוריה אח של באלון, יורון עין-עורב, רצח אותו באמצעות מתנקש חסר פנים. באמת לא שמתי לב לזה. תיאוריה מעניינת, היא נשמעת לי גם נכונה
למי שרוצה, התיאוריה נמצאת בקישור הבא, בקטע "רוח הרפאים מלב-רם": http://www.geocities.com/last_hearth/

Catelyn

New member
אממ.. הקישור לא מדוייק

צריך להכנס ל"חלומות ונבואות" > סופת החרבות > "רוח הרפאים מלב-רם"

למעלה