קטין חותם על חוזה

פלטרון

New member
קטין חותם על חוזה

1) נניח חתמתי על חוזה בהיותי מתחת לגיל 18 ( במספר חודשים ) . היום ברצוני להתחמק מקיום החוזה - בשל העובדה כי שיניתי את דעתי באופן משמעותי בנוגע לכדאיות של החוזה, ב-4 שנים שעברו מאז . באופן ברור , אני מאמין כי היום , בהיותי בוגר יותר, ויותר "מבין עניין" , לא הייתי מתחייב לאשר התחייבתי לו . על-כן , אני מאמין שהחוזה נחתם ( על ידי ) רק בשל תמימותי , בשל היותי קטין באותה העת . האם החוק מגן עליי מבחינה זו ? 2) ועכשיו לסיפור המעשה ביתר פירוט . מה אם החוזה עליו פירטתי בסעיף (1) היה חוזה עם הצבא (עתודה אקדמאית) . כמובן שבמשך הזמן המשכתי במסלול מסיבה אחת עיקרית - לאחר החתימה (אשר הייתה בהיותי עדיין קטין ומתחת לגיל 18 ) , לא ניתן לצאת מן המסלול ללא הפסד משמעותי מצידי ( ז"א , יש לעזוב ללא השלמת התואר תוך סיכון של איבוד כל הקרדיט האקדמי שנצבר עד אז , וללא שיבוץ במקצוע מצד הצבא ) . שאלתי : עד כמה החוזה מחייב אותי היום ? כיצד אוכל , משפטית וחוקית ( !! ) לא לקיימו ( משמע , לבטל את תוקפו החוקי או המישפטי ) ? ואם ואין לי ישועה מכיוון זה , ועליי לקיימו למרות זאת , איך קורה שבמדינה מערבית מתוקנת , דמוקרטית ושומרת זכויות אזרח , חייב אדם לשנים רבות , רק בשל חתימה שביצע בהיותו צעיר בשנים, די תמים , תוך כדי שהצד השני ( הקצינים שהחתימו אותי על החוזה ) אינו נוהג עימי ביושר וגם מנצל את תמימותי באותה העת ?? 3) ועוד אחת - מה אם אומר לכם שהחוזה שנחתם שונה מאחורי גבי , לכאורה שלא בידיעתי (מי שביצע זאת , לא ידע שאני "מתצפת"עליו , כי ניחשתי נכון מה הולך לקרות ) , ולאחר שכבר נחתם על ידי ?? ידוע לי בוודאות של 100% , שלאחר שכבר מסרתי את החוזה , והוא חתום , הוא שונה והוסף לו דבר מה . האם זה פוסל את החוזה לחלוטין ??

פלטרון

New member
../images/Emo26.gif חשוב חשוב - לקרוא קודם!../images/Emo36.gif

כשרשמתי את הודעתי - לא שמתי לב שמדובר בייעוץ למאזיני רדיו FM102 אילת . ובכל מקרה - אני לא יודע מה הנוהל - אבל את רדיו אילת אני לא אקלוט ( אני בהחלט לא גר בסביבה .. לצערי ) . אם שאלתי תעלה/עלתה שם לדיון - זה בטח לא יעזור לי . תשובות בכתב ( בפורום ) יועילו לי הרבה יותר ... תודה

יא

New member
סבוך

שלום רב, אכן סבוך ומצריך תשובה ארוכה ומפורטת אותה תקבל בהמהלך הימים הקרובים. תודה יהודה.

יא

New member
התחייבות קטין

שלום רב, אני מציע לך לעיין בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962. במצבך, אני הייתי פונה ומבקש לבטל את ההתחייבות, מהטעם כי נטלת אותה בהיותך קטין, תוך תקווה שהבקשה תתקבל. מכל מקום, מקום בו נערכו בחוזה שינוים שלא בהסכמת שני הצדדים, הרי אין כל תוקף לשינויים אלה. בברכה, יהודה

למעלה