שלום יערונת,
הרקע אינו ממש שייך לחלום ( אלא אם את חושבת אחרת, אני לא מצאתי קשר). יש לחלום כמה מאפיינים של פסיביות מצידך או חוסר יכולת להתמודד עם מצבים חדשים.
א. פתיחת החלום היא אינה על מפגש ידידים אלא על סיומו. מה היה במפגש הזה ומה הרגשת – אינו מופיע! מפגש סתמי שאין לו חשיבות למה? אין לי תשובה אבל אני משערת שהמפגשים מהסוג הזה הם מהסוג שלא נעים לסרב או כי אין משהו חשוב יותר באותו רגע. אולי הם אומרים משהו על טיב הקשרים השטחיים עם החברים שלך? אולי הם משעממים? אולי המסר הוא – למצוא חברים חדשים?
ב. מה שחשוב לך בתום המפגש הוא להגיע הביתה וכבר יש לך טרמפ מוכן על ידי ידיד. לכאורה – הכל בסדר לא חסר לך שום דבר ואת תגיעי בשלום ובבטחה לביתך. אבל... חברתך מציעה הצעה אחרת לגמרי (שאינה טובה יותר מהטרמפ הבטוח הביתה) שבהמשך נראה שהיא הרבה יותר גרועה. את מקבלת את הצעתה ללא שיקול דעת. מדוע? הקטע מראה שאת (לפעמים?) מונעת על ידי כוחות חברתיים חיצוניים ( לחץ חברתי, רצון לשמור על יחסים טובים?) המציעים לך הצעות שאת מקבלת מייד, ללא היסוס ללא שיקול דעת (?)
ג. ההצעה התקבלה ואת התנעת את הקטנוע האדום מייד, ללא בעיה ונסעת אחרי ידידך שנהג באוטו האדום והנסיעה בקטנוע היתה מהנה ביותר! סוף סוף הגיע זמן כיפי! לא מפגש החברים שלא הותיר בך שום משקע, אלא רכיבה על קטנוע אדום בכביש בכוחות עצמך. מצד אחד את עצמאית בשטח ומצד שני – את תלויה בידיד שהוא יודע את הדרך לביתך - את נוהגת אחריו - את מובלת על ידי אדם סמכותי שאת בוטחת בו. אם המפגש עם החברים לא היה משהו, הידיד שאת בוטחת בו הוא ממש לא היה ראוי לכך. האם את נוטה לטעות בבחירת ידידים? או הולכת אחרים בהנאה רבה, בכיף, הם נותנים לך תחושת עצמאות וחופש אבל בסוף מתגלה עומק המחדל.
ד. במהלך הרכיבה, התגלה לך לפתע שיש עומס מכוניות בכביש. סטית הצידה, המנוע כבה ולא הצלחת להתניע והידיד שבו בטחת נסע לדרכו. תראי כמה ארועים קרו בממש בסוף! אז את מגלה את האמת העירומה! הדרך כלל אינה כיפית, יש עומס , את מפנה לאחרים את הדרך – נותנת להם לעבור תוך כדי סטיה מהנתיב. את אדיבה ומתחשבת באחרים, אבל מסכנת את עצמך! המנוע שלך נכבה אינך מצליחה להתניע אותו מחדש. הידיד בגד באמונך והשאיר אותך בצד הדרך! והרי כל משאת נפשך היתה - לחזור הביתה בשלום!
החלום אומר לך – לבחור ידידים נאמנים באמת ולשקול את עצותיהם בתבונה. יתכן שזה נכון גם לבני זוג, למקום העבודה, למקום מגורים, ולכל מערכות היחסים שלך באשר הן. כאישה החיה לבד ובוטחת באנשים, את עלולה להיזנח בצד הדרך (אולי זה החשש שלך לעתיד). העצמאות היא חופש נפלא, אבל תקלות יכולות להתרחש גם ברגעים הכי נעימים ובמפתיע. עליך להיות מוכנה מראש לכל תרחיש.
אשמח לשמוע את חוות דעתך על הפרוש, מה התאים ומה לא.