קטנוע 50 סמ"ק 40 קמ"ש ???

yuvalfra

New member
קטנוע 50 סמ"ק 40 קמ"ש ???

ע"פ החוק אופנוע שנפח מנועו עד 50 סמ"ק יותר ליסוע עד 40 קמ"ש בדרך עירונית ועד 50 קמ"ש בדרך שאינה עירונית...מה זה השטויות האלה?

guy0987

New member
מצטרף לשאלה

אני לומד עכשיו לתאוריה וגם שם מציינים את זה לא מעט פעמים.. מה יהיה?

yuvalfra

New member
הייתי מקבל את זה...

אם כבר קטנועי 50 סמ"ק לא היו מסוגלים להגיע למעל 50 קמ"ש...אבל כולנו יודעים ש50 סמ"ק מסוגלים ל 70-80 קמ"ש ואפילו 90-100 קמ"ש אם הם ספורטיבים ובמצב ותנאים אופטימלים. אבל איך יתכן ש 50 סמ"ק מסוגל למעל 50 קמ"ש (הרבה מעל) ואין כביש יחיד במדינת ישראל שמתיר לו ליסוע מעל 50??? אני מקווה שמישהו יוכל להבהיר את זה, כי אם זה פשוטו כמשמעו אז אני מתחיל להצטער שהחלטתי לעשות 50 סמ"ק...

חוק ישן

לדעתי זהו חוק ישן... בתקופה שהוא נחקק, כנראה ש- 50 סמ"ק לא עברו בהרבה את ה 50 קמ"ש. למנוע של 150 סמ"ק של לפני 20-30 שנה יש אותו כח כמו ל- 50 סמ"ק של היום (לא?)

עזבו אותכם משטויות

אני נוסע כבר 4 שנים על קטנועי 50 סמ"ק (אמנם חזקים) בדרכים בין עירוניות, כביש גהה, ואפילו איילון וגם כביש מס' 1. אין עם זה שום בעיה אם רוכבים בצד בזהירות ומסתכלים בשבע עיניים. אף שוטר לא יעצור אותך על קטנוע 50 סמ"ק במהירות מעל 50 קמ"ש.

TheReverend

New member
עזבו אותכם משטויות

אני רוצח אנשים כל יום ועוד לא תפסו אותי
זה שלא תפסו אותך עדיין לא עושה את זה חוקי.

vilig

New member
חוק מנדטורי

קחו בחשבון כי במדינה המפותחת שלו יש עדיין חוקים מנדטורים שהרשויות (חלקם לפחות)עדיין עובדים לפיהם. זה עדיין לא עושה את הנסיעה בכביש בנעירוני לחוקית,אבל אם כן בא לשוטר ליבדוק,זאת עברה!!! על תיקחו סיכון מיותר.

yuvalfra

New member
אז בקיצור אסור או מותר??

תכלס שוטר יכול לעצור אותי על 70 קמ"ש בדרך בין עירונית? הספר הוא משנת 2003 אז אולי זה חוק ישן אבל הוא לא השתנה.

yuvalfra

New member
הבנתי...אז רק שאלה אחת

אז למה זה חשוב או בכלל רלוונטי אם הקטנוע יכול להגיע ל90, 80 או 70 קמ"ש אם בכלל אסור לו ליסוע ככה בכבישים? כדי שיוכלו להתלהב במגרשי חניה?

Skid McMarks™

New member
כי לא מייצרים קטנועים במיוחד בשביל

ישראל ואולי במדינות אחרות זה מותר?

yuvalfra

New member
זאת לא הפואנטה

הפואנטה היא איך זה הגיוני שקטנועים נמכרים ונמדדים ע"פ המהירות שלהם כאשר ע"פ החוק היבש אסור להם לעבור 50 קמ"ש? ואם באמת החוק הזה היה תופס, אז אתה לא חושב שאז כולם היו קונים קטנועי גרוטאה שלא עוברים 50 במקום להשקיע בקטנוע שעושה 100 אבל מותר לו רק חצי? אבל אני פשוט נוכח לדעת שוב שחוקי התעבורה במדינת ישאל הם צחוק אחד גדול. כמו ש 50 סמ"ק לא יכול לעבור 50 קמ"ש בדרך בין עירונית, כך גם נהג צריך לגלגל את חלונו למטה כדי לשמוע רכבת מתקרבת ונהג אוטובוס יפתח את הדלת כי אין חלון. צחוק אחד גדול.

Skid McMarks™

New member
ההגיון הולך ככה...

בתקופה שהחוק הזה יצא קטנועי 50 ברובם המכריע לא יכלו לעבור את ה-50 קמ"ש בלי שזה יהיה לא בטיחותי, ואז יצא החוק. כיום החוק הזה הוא רק חוק על הנייר ואף אחד לא אוכף אותו, כלומר אין בעיה לסוע עם, נניח, speedfight שסוגר 100, כל עוד זה לא בכביש מהיר כמו איילון לדוגמא ששם כן יכולים לעצור אותך, ולדעתי, למרות שעשיתי את זה כמה פעמים בעצמי עם קטנוע ה-50 שהיה לי, בצדק.

ע"פ התיאוריה שלך....

גם אין טעם לייבא אלפות לארץ ומספיק לרכוש כאן מיני מיינור שנת אנו-באנו-קומו-תרקדו. מה הקשר בין יכולות המנוע לחוק ?

yuvalfra

New member
...

בשביל מה לקנות מנוע חזק ועצמתי אם אתה לא יכול להשתמש באפילו 50%מהיכולות שלו? בהנחה שהחוק באמת היה נאכף בצורה רצינית. זה כל מה שאני אומר.

...

בשביל מה לקנות ב.מ.וו או לאנטיס 1600 אם היא מסוגלת לנסוע במהירות כפולה מהמהירות המותרת והנאכפת ? מספיק לרכוש פונטו 1000 אוטומטית, לא ?

ixmix

New member
../images/Emo6.gif

פונטו 1000 אוטומטית זה מהיר מדי. אני אומר סימקה.

ברור שזה לא חוקי לנסוע מעל 50 קמ"ש

עם 50 סמ"ק. וסליחה אם הבנת שאני משדל כאן אנשים לנהוג כמוני. זו לא הכוונה בכלל. התכוונתי, שיש חוק יבש שאומר את שלו בגלל כל מיני סיבות, ואפילו מעצם העובדה שהוא מיושן ולא מעודכן. אבל תגיד לי משהו, נראה לך שאני אסע על ארוקס 50 קמ"ש בבינעירוני ??? הרי כולנו בטח יודעים שבכל מדינות אירופה ההגבלה ברשיון, ואני מתאר לעצמי שגם בחוק, היא לא לפי נפח מנוע, אלא לפי פרמטרים אחרים. רק בישראל הולכים לפי נפח מנוע. יש להשוות קטנוע DIO לדוגמה לאופנוע RS של אפריליה ? שניהם 50 סמ"ק, נו אז מה ?

yuvalfra

New member
דווקא לא

לפי מה ששמעתי וקראתי גם באירופה ההגבלה ל 50 סמ"ק היא 50 קמ"ש והם אפילו מגבילים את הקטנועים מכנית שהם לא יוכלו לעבור את זה. אני לא הולך להוציא קרוב לעשיריה בשביל לעכב את התנועה ולתת לכולם לעקוף. אם מה שאני יקנה יוכל ליסוע 70 קמ"ש, אני יסע 70. בכלל זה לא נראה לי חוק שאוכפים..

Ducati Israel

New member
הגבלות אירופאיות

ע"פ תקני EURO2 קטנועי 50 סמ"ק מוגבלים למהירות של 45 קמ"ש.

למעלה