קטניפ + תפיסת זמן אצל חתולה

ספרנו1

New member
קטניפ + תפיסת זמן אצל חתולה

1. קניתי חכה שבסופה תלוי עכבר מלא בקטניפ. לפי מה שקראתי (קישור בסוף), זה לא טוב שאשחק עם החתולה מדי יום בחכה הזאת, כי זה יגרום לכך שהיא תפסיק להתרגש מהריח. חשבתי על פן נוסף-שאולי בעתיד אם אשחק איתה בחכה רגילה-ללא קטניפ-היא כבר לא תתרגש ולא תרדוף אחריה.
רציתי לדעת האם יש סייגים נוספים לשימוש בקטניפ.
http://www.isracat.org.il/קטניפ

2. בכל פעם שאני יוצא מהבית ליום שלם (בוקר עד אחה"צ) אני אומר לחתולה "ביי כנען". ואם אני יוצא רק לזרוק זבל או לצורך אחר למשך דק' ספורות, אני אומר "כבר אני חוזר". שהיא לא תחשוב שזה שאני יוצא מדלת הכניסה לבית אומר שאני נעלם ל-8 שעות..
השאלה שלי : האם זה משמעותי עבורה?- השאלה בעצם מורכבת מכמה שאלות:
1. האם עבור חתולה (בת 8 חודשים) 8 שעות ללא הבעלים שלה הן חוויה פחות נעימה מאשר 5 דק' ? ומה אם מדובר ב8 שעות מול שעתיים או שלוש?
2. האם היא יכולה עם הזמן לשייך סוגי פרידות שונים לזמן היעדרות שונה? כלומר, להבין ש"ביי כנען" אומר שאחזור רק עוד הרבה זמן, ש"עוד רגע אני חוזר" אומר שאני תוך דק' ספורות חוזר אליה, וש"עוד מעט אחזור" אומר שאני נעלם לשעתיים-שלוש.

תודה!

sashalola

Well-known member
שאלות שכיף לענות, והנה תוצאות המחקר שלי:

תוצאות עשר שנות "המחקרים" שלי והתובנות,
מבוססות על תצפיות וחוויות החיים המשותפים עם שני חתולי הבית שלי.
הם יודעים כאשר אני יוצאת לכמה דקות, נשארים לרבוץ במקומם וממשיכים לנמנם כאשר אני שבה.
הם יודעים כאשר אני יוצאת בבוקר לכמה שעות, בדרך כלל יושבים על השטיח מול דלת הכניסה ומלווים אותי במבט סקרן כשואלים: "אז את יוצאת?"
כאשר אני שבה אחרי כמה שעות היעדרות הם רצים אל הדלת ומקבלים את פני בהיתחכחות וממשיכים ללכת אחרי לכל מקום.
כאשר אני שולפת את המזוודה אפשר לחתוך את האוויר המתוח שנוצר, נראה שהם זועפים, אוזניים משוכות לאחור, והם עומדים צמודים ותוקעים בי במט נוקב.
כאשר אני חוזרת מחול, הם מסתכלים עלי, מסובבים אלי את הישבן בהפגנתיות ובזנב מורם קופצים לבוידם ונישארים שם עד שאני מטפסת אליהם ומתחננת שירדו, וגם אז, הם מאלצים אותי לרדוף אחריהם בכל הבית עד שהם מתרצים ומוכנים לבוא להיתפנק ולשכוח מזה שעזבתי אותם לכמה ימים.
אז כן, הם יודעים, מרגישים ומביעים את דעתם,
כך הם החתולים שלי.
נדמה שאולי רק אתה תוכל לדעת מה החתולה שלך חושבת

לגבי קטניפ זה שוב מאוד אינדיבידואלי. החתולה שלי ממש מתמסטלת מהקטניפ ובכל פעם מחדש. והזכר די אדיש להשפעות. אני מפזרת עלי קטניפ יבשים על עכברים או ממלא כדור והנקבה משחקת קצת וזהו.
לא נראה לי שיש נזק כלשהו בצריכה יומיומית ולא יודעת לגבי התרגלות לחומר.

yaelgro

New member
במקרה שלי

כשאני יוצאת בבוקר החתול מקבל פינוק של אוכל רטוב, וכשאני יוצאת ואומרת לו להתראות הוא "מדבר" אלי כאילו אומר לי להתראות.
יחד עם זאת, דווקא כשאני מוציאה את הזבל או יוצאת לכמה דקות, אז מתחילות יללות שבר של לאן נעלמתי כי זה לא בשעות שהוא רגיל.

למעלה