קטעים בטכניון...

MajorWinters

New member
חילונים זה רב די גדול...

והאתר הזה פועל כמו מחתרת. מפריע להם דתיים!? לכו למקומות שישמעו אותכם ותעשו עם זה משהו. אבל כשהם מפיצים כרוזים עם הסתה, שילד בכיתה ז' מביא לבית ספר (אני מספר מגוף ראשון, היו לי חברים לכיתה שהיו מביאים את הפליירים האלו), כדי להסית עוד ילדים בכיתה ז', שהם אמנם כבר בני אדם עצמאיים, אבל יש להם עוד הרבה מה ללמוד, זה כבר מעצבן... והם לא יותר טובים מהדברים שהם מנסים למנוע.

האנשים של האתר מפיצים כרוזים?

נשמע מוזר... טוב, האמת שכתוב באתר על חלוקת פליירים... http://www.hofesh.org.il/secular_power/acting/flier_a4.html משעשע... http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/gimatria/gimpromo.html אבל ברצינות, שכל אחד יחיה לפי אמונתו, שזה כמובן די שקר... הרי האמונה מועברת בעיקר מההורים... אתה אומר שאם "אנחנו" רוב, "אנחנו" לא צריכים להשתמש בטכניקה של המיעוט? לא יאה להשתמש בעין תחת עין? אני לא בעד סכינים בגב... אבל החופש הוא מתי שהמידע חופשי.

MajorWinters

New member
לא יאה להשתמש בעין תחת עין...

כי אז אתה יוצא אידיוט. יכלתי להשתמש בשפה יפה, אבל אתה יוצא אדיוט. אתה אומר "הדתיים עומדים ברחובות, מחלקים פליירים ומסיתים נגד החילונית", אבל אתה בעצמך עומד ברחובות, ומחלק פליירים נגד הדת הטיעון שלך לא תקף. בנוסף, האתר ילדותי: "הנשיא מאמין שיש אלוהים (גם לו מותר לטעות)". הבנו שבעלי האתר לא מאמינים באלוהים, אבל הם מורידים את הטענות של עצמם לרמה ילדותית, וקשה ככה להתייחס אליהם ברצינות. הדבר של הגימטריה הוא חמוד, כמשחק, אבל אפשר למצוא דברים הפוכים ואפשר למצוא דברים שבכלל לא קשורים, זה סתמי בדיוק כמו שהכתבה אומרת שזה ולא הבנתי למה שמת את זה כתגובה אליי. אני אדם חילוני, ולא שומר ולו מצווה אחת, אבל אתר חופש מוריד את החילוניות רמה, ומנסה להתנגח בדת כמו ילד בן 10, שמשתמש באותה דמגוגיה זולה כמו שהוא טוען שהדתיים משתמשים בה. ובבקשה, כל טענה שאתה טוען נגד הדת, תחליף בה את המילים ותשאל את עצמך אם אי אפשר לטעון אותו דבר בדיוק נגד חילוניות.

sagima

New member
לא לקחת את זה קצת קשה?

אתר חופש הוד דיי המקבילה של הידברות, אם מישהו לא מכיר את אתר הידברות אז השם שלו מטעה פחות או יותר כמו אתר פורנו בשם happy puppy (יענו, לא הידברות ולא נעליים, פרופוגנדה דתית ותו לא). אולי השיטות של חופש מופנות בעיקר לאנשים טיפשים, אבל אין מה לעשות רוב האנשים בעולם הם טיפשים, אבל מה שאתר הזה (והשיטות שלו) נותן זה שהוא מפיץ את הרעיון, ככה שכל אחד ידע שיש יותר מדרך אחת ולא צריך לקבל כמובן מאליו כל מה שאומרים לו כל המחב"תים למיניהם.

../images/Emo2.gif

Happypuppy אתר פורנו? היינו נכנסים לשם עבור צ'יטים וכו למשחקים
טוב, אולי לא אותו האתר?

MajorWinters

New member
אני לא מכיר את הדברות...

ואני לא אומר שהוא יותר טוב. זה שאחד מעצבן אותי, לא אומר שהשאר לא. ולא לקחתי קשה, לדעתי. אני לא מדבר על זה ביום יום, אבל כשכבר מגיע דיון אני אומר את מה שאני חושב.

תראה...

קראת את הפלייר שהבאתי? נשמע שהם יוצאים נגד הדת? אני לא מחלק פליירים, כאן, בתחילת השרשור, הבאתי מאמר על בזבוז כספי ציבור על משגיח כשרות במקום שאתה אפילו אמרת שלא צריך משגיח... אם הרמה ילדותית, המידע חייב להיות שגוי? יש לי הערכה לחלקים מסויימים בדת. הגאון היהודי הגיע לאן שהגיע בזכות המסורת של הלמידה בחדרים ובישיבות (כנראה, המחקר עדיין נערך). אני לא בעד קיבעון מחשבתי, לא בעד רעיונות סתומים שהולכים אחריהם בלב מלא, לא משנה איזו קבוצה הולכת.

MajorWinters

New member
גם אני לא בעד קבעון מחשבתי.

אני מדבר על X ואתה מדבר על Y... אני לא מדבר איתך אם הדת זה טוב או רע, זה נושא לויכוח אחר. הדיון הנוכחי הוא על מהות האתר...

מבחינת המהות

איך כן היית רוצה לראות את האתר פועל? ע"י הפליירים אנשי האתר רוצים לשנות את דעת הקהל. איך אתה תעשה זאת? למה שלא יהיו אוטובוסים בשבת? נישואים אזרחיים? האם אתה רוצה לשנות את זה בכלל?

MajorWinters

New member
תפסיק עם הדמגוגיה...

אני בעד נישואים אזרחיים. אבל מה הקשר? אתה שוב מתווכח בלי קשר לנושא כדי לנסות להוציא את הדת רע. הבנתי, אתה לא אוהב את הדת, גם אני לא מת עליה! אבל זה לא קשור לדרך הפעולה של אתר חופש. שתי השורות הראשונות שלך היו לעניין ואז שוב הורדת את עצמך לדמגוגיה! שמע, אלו חוקי המשחק, ואתר חופש רוצה לקחת את האליפות. לשנות מוחות של ילדים בכיתה ז', ולגרום להם להאמין בשיטה שלך, זה המשחק- משחק של קקי פיפי, אבל זה המשחק שהם משחקים. אני פרשתי מהליגה... אם זו הדרך לגרום לאנשים להאמין במטרה שלך, אחלה, שיעשו את זה. מה שמעצבן אותי הוא הטענה "הדתיים הם ככה וככה, ואנחנו טהורים ועושים הכל הפוך". כשבעצם, הם מסיונרים ללא כיפה, וזה ההבדל היחיד בין השניים.

אני לא מנסה להוציא את הדת כרעה!

הפלסטינאים נלחמים נגדנו בעיתונות, בתקשורת, האם אנחנו לא צריכים להשיב מלחמה שם? אם החרדים עומדים בפתח בית הספר ומשכנעים ילדים לשמור מצוות, האם פשוט צריך לאפשר להם לעשות זאת? אין דין ואין דיין בארץ. מצד שני, אתה לא רואה אותי עומד בפתח ביה"ס ככה. רק הבאתי את האתר להראות את הבזבוז בטכניון... אתה תקפת את האתר.

MajorWinters

New member
תקפתי... אפשר לחשוב...

ציינתי שאני לא אוהב את האתר. שאלת למה ועניתי... אין לי שום דבר נגד הדיון שלך. כיום, עם הגישה לאינטרנט בכל בית, אין הבדל בין לעמוד בבתי ספר לבין לעשות אתר אינטרנט ולפרסם אותו. התוכן הוא שחשוב. אנחנו תוקפים את הפלשתינאים חזרה והכל טוב ויפה. אבל אנחנו אחרי זה לא רצים ואומרים "ראיתם? הפלשתינאים משתמשים בעיתון, כמה נלוזים". זה כמו שאני אקרא לך בן אדם אלים, ואז כדי ללמד אותך לקח ארביץ לך.

למעלה