קטעים לא הגיוניים בסדרה

קטעים לא הגיוניים בסדרה

יש לי נטייה לשים לב לטעויות וקטעים לא הגיוניים בתסריטים. לפעמים זה נובע מהיעדר עבודת שטח, לפעמים בגלל חוסר תשומת לב ולפעמים מסיבות אחרות.

שמתם לב לקטעים כאלו בסדרה? דיברנו על כמה דברים לא ברורים ואני בעד לחפש עוד - כמו למשל הקטע עם הטווס: גיא אמר לנילי שהטווס היה עם אבא שלו 20 שנה. מבדיקה מהירה, 20 שנה זה הגבול העליון של חיי טווס מה שאומר שהיה מדובר בטווס קשיש מופלג. גם הקטע של הפחלוץ - הטווס נדרס, איך הוא נשאר כזה שלם ויפה?

בפרק האחרון איתי דיבר עם יפתח בטלפון תוך כדי תרגום סימולטני. בעבודה כזאת מאוד לא מקובל לנהל שיחות טלפון תוך כדי, לא בשביל למנוע קטעים כמו שהיה אלא כי זה פשוט בלתי אפשרי (הוא אמור הרי להיות מרוכז בתוכן ולא לפספס שנייה). גם הקטע עם הילד שלקחו - יפתח אמר שהוא בסיכון וסובל מאלימות בבית שלו, אבל הילד סיפר שהוא עובר בין משפחות אומנות. מה עוד? מאיה - היא משחקת בת 17 ונראית בת 14, איך הכניסו לתסריט שמישהו יוצא מנקודת הנחה שהיא בת 20+?! לפחות היו מאפרים אותה שתראה קצת יותר מבוגרת. באופן כללי גם גיא לא שאל אותה בת כמה היא עד שהיא התוודתה, זה דבר דיי מקובל לשאול מישהו שיוצאים איתו לגיל שלו גם אם לא חושבים שהוא קטין.

עוד - שרון ובעלה, עקרת בית ושוטר ותראו איזה בית יש להם.

פיגאודה

New member
וואו אדיר

לדעתי נפתח פינה שבועית, לדברים לא הגיוניים.
ממש אהבתי לקרוא...מדהים איך את שמה לב

לא ידעתי שטווס יכול לחיות רק 20 שנה

אז מה דעתך
פינה שבועית

shir19948

New member
נשמע טוב

פינה שבועית לדברים הלא הגיוניים ונקרה לה "היגיון חסר" גדול אני תומכת!!!!!

yas12345

New member
לידע כללי באותו עניין

שהסדרה צולמה מאיה היתה בת 24 בערך וגיא בערך בן 20... (לפחות לפי ויקיפדיה...)

מעניין

כי גם לי מאיה לא נראית יותר מ-14, מדהים לחשוב שהיא בת 24 ולכן גם אני, כשראיתי את הפרקים, חשבתי על זה, איך במציאות מישהו בכלל היה יכול לחשוב שהיא מעל גיל 20..

מצד שני גם אחותי, כשחגגה יום הולדת 29 והזמינה בירה באיזה מקום, ביקשו ממנה תעודת זהות
אז הכל יכול להיות

אני יכולה להעיד

שעד גיל 27+- חשבו שאני יותר צעירה ברמה שנהגי אוטובוס היו מציעים לי כרטיסיות נוער והיו מי ששאלו באיזו כיתה אני. אז זה היה נראה לי מוזר וגם קצת מעצבן, אבל מה לעשות שיש כאלו שנראים צעירים. היו פעמים שזה היה ממש מעליב כמו ששילמתי בכרטיס אשראי והמוכרים הגיבו בהלם ושאלו של מי הכרטיס, או שביקשו ממני תעודת זהות בפאב וכדומה. בתקופה הזאת הייתה לי גם בעיה עם בנים, התחילו איתי באופן טבעי צעירים ממני ולכי תסבירי לחייל חמוד שאת מבוגרת ממנו כמעט בעשור ככה שזה לא מתאים, כשמהצד השני חברים של בחור שיצאתי איתו וגם אבא שלו נבהלו כשקלטו אותו עם מישהי "כל כך קטנה".

מאיה נראית אפילו יותר צעירה מאיך שאני נראתי כשהייתי בגילה, ככה שזה ממש לא הגיוני שהוא ישר יניח שהיא סטודנטית. כאמור, יש גם את הקטע שהוא לא שאל בת כמה היא באף שלב שזה דבר לא הכי הגיוני, אבל הוא כן התפלא לגלות שהיא גרה אצל ההורים, מה שדווקא הגיוני במקרה של סטודנטית + הוא בעצמו גר עם ההורים.

פיגאודה

New member
באמת...מצחיק

טוב גם כפי שאמרנו מקודם בפורום,
גם שאר השחקנים, היו בני 20 פלוס שהם שיחקו תלמידי תיכון...

אבל אם נתקטנן

המראה של השחקנים תאם פחות או יותר, אבל אף אחד מהם לא נראה צעיר מדי. אביב גפן היה אז בן 18 והשחקנים האחרים שהיו בני 20+ (בתחילת שנות ה-20) לא נראו יותר מבוגרים ממנו. שרון אלכסנדר ששיחק בפרק של הקיבוץ בחור בן 20 + נראה יותר מבוגר משאר החבר'ה (אאל"ט הוא היה גם בן 30+ כשהסדרה צולמה).

זה כמו שבבוורלי הילס חבורה של בני 24-25 + בת 30 אחת שיחקו תלמידי תיכון, ומבחינת המראה הם תאמו כשהדמויות התבגרו במהלך הסדרה, כשהיה את בראיין אוסטין גרין שנראה צעיר מכולם ובפועל גם הדמות שלו הייתה צעירה יותר.

מי הם השחקנים?

השחקנית של מאיה אולי בת 24 (שוב - אין לי מושג מי היא) אבל אם היא נבחרה על-סמך מראה של בת-עשרה, זה היה ליהוק משכנע

עוד קטעים שנזכרתי בהם

בפרק הראשון מאיה אולצה לוותר על הדייט כי הבייביסיטר הבריזה - אחותה ישר זעקה שהיא בת 14 והיא לא צריכה בייביסיטר, האחות הצעירה יותר לא נראית כזאת קטנה (בת 9-10 להערכתי) ו... למה באמת הן היו צריכות בייביסיטר/השגחה צמודה של מאיה? (והתשובה: בשביל העלילה...).

לאחר מכן מאיה מכינה להן שוקו ומכניסה חומר מרדים. היא מוציאה את הבקבוק מארון במטבח - אם שרון ויואל מחזיקים חומר מרדים בבית, יותר הגיוני שישמרו אותו במקום מאובטח יותר. בנוסף, בתור מי שסבלה מנדודי שינה בעבר לא ידוע לי על קיומו של סירופ מרדים. יש עוד קטע וזה שמאיה טועמת מהשוקו אחרי שמוסיפה את הסירופ - איך עליה זה לא השפיע?

כתבתי עוד קטעים לא הגיוניים בתגובה להודעה של ללי: הכי לא ברור זה שבאתר הוסבר ששרון נמצאת בכספר סבא כי זו העיר המקורית בה הסדרה התרחשה ושמאיה לומדת באותו תיכון שהחבר'ה למדו בו. העלילה המקורית דפנטלי התרחשה בת"א.

אפרופו, לא ברור איפה כל החבר'ה גרים - אז הבנו ששרון בכפר סבא, את זה שדנה גרה בקיסריה הבנתי ממה שהיה כתוב באתר, איתי ויפתח גרים במושב לא מאוד פריפריאלי ו... גלי ועידו איפה? סגל איפה? בנוסף, אם שרון גרה בכפר סבא ודנה בקיסריה, זה אמנם לא נורא רחוק אבל נראה לי מספיק רחוק בשביל להקשות על הדייטים של מאיה וגיא, מדובר על סביבות שעה נסיעה (שלא לדבר על כמה שהמונית בטח עלתה).

shir19948

New member
זה לא חומר מרדים

זה היה סירופ נגד שיעול שידוע כחומר שגורם למערכות בגוף להרגיש עייפות כדי שיוכלו להילחם במחלה כוויכול. סירופ נגד שיעול או סירופ נגד שפעם אפשר למצוא בכול בית מרקחת ואנשים מחזיקים אותו בכול חור בכמויות גדולות הוא גורם לעייפות כמו כדורים נגד אלרגיה וחומרים כאלו ואחרים

לפי איך שהן נרדמו

זה לא נראה מציאותי. אפילו מכדורי שינה לא נרדמים כל כך מהר ובלי שליטה.

shir19948

New member
כמו כול דבר שקורה פה

גם זה קצת איבד תחושת זמן ו או פרופורציות מציאותיות בסדר כמו שאר הדברים גם זה קצת חסר היגיון...

ו-היה עוד משהו

מה יהיה איתי? זה בא בפלאשבקים:

אחרי שהאחיות נרדמו והם עולים לחדר, גיא אומר למאיה שהיא עשתה דיל לא רע שגרה בבית עם אמא בשלנית כזאת. כשהוא הגיע הוא הביא איתו כמות גדולה של אוכל TAKE AWAY - למה הם היו צריכים לאכול מהבישולים של שרון?

למעלה