קטעי רוק קלאסי מזרחיים

קטעי רוק קלאסי מזרחיים

אני מודע לעובדה שזה קצת ביזארי, אבל אני מחפש קטעים לנגינה על העוד החדש שלי (תמונת השווצה מצורפת). למנדולינה למשל מצאתי את "הקרב על אברמור" של זפלין, השאלה אם יש כאלה שלקחו את זה רחוק יותר... אגב-אם מישהו יודע לכוון מה הכיוונון של מיתרי-עוד הוא מוזמן לעזור.

Jflyaway

New member
אוסף נהדר של כלי מיתר.. איזה יופי

וכן... מכיר הרבה קטעים לכלי מיתר "אקזוטיים" אך לצערי היום לחוץ... אז פעם אחרת... ושוב - יופי של כילים .

The Raver1

New member
לא רוק קלאסי אבל גם משהו.

Opus 50 של צ'ייקובסקי בעיבוד של עמיר בניון. קטע קל יחסית. יתאים לך אם אתה רק מתחיל לנגן על עוד.

Abbey Road15

New member
עמיר בניון

אתה יכול גם עוד שירים של עמיר בניון, ברבים משיריו אני מזהה עוד ברקע,קנה חוברת של תווים לשיריו.

בנושא מנדולינה

אני ממליץ על העבודה המשותפת של דיוויד גריסמן וג'רי גרסיה, שגם תועדו בסרט גרייטפול דוב, אם לא שמעת זה בהחלט יכול להיות כיוון מעניין. היצירה (הארוכה למדי) arabia. בקשר לעוד אני לא מצליח לחשוב ממש על משהו כרגע.

garcia

New member
אני מצטרף להמלצה של הנרקומן

דיוויד גריסמן וג'רי גרסייה. שאלת אם יש כאלה שלקחו את זה רחוק מדי וזה לדעתי דיוויד גריסמן שהמציא את המוזיקה שנקראת Dwag Music. משהו בסגנון שאנטי בלוגראס. אני ממליץ על העבודות המשותפות שלו עם ג'רי גרסייה (וגם סולו). יש להם ביחד 5-6 דיסקים ממש מעולים שאחד מהם נקרא So What, מעיין ג'ם סשן באולפן ליצירות של מיילס דיוויד אבל בעיבוד של מנדולינה+גיטרה אקוסטית+ תופי קונגו/דרבוקה ובאס. ולמה אני מזכיר את הדיסק הזה? כי בשנת 1998 ראיתי את David Grisman בהופעה חיה בפורטלנד, הוא יצא לסיבוב הופעות עם הלהקה הנפלאה שלו לקידום הדיסק So What. הדבר הביזארי היה שההופעה היתה בכנסייה, מפוצצת בהיפים. לקראת סוף ההופעה דיוויד החליף את המנדולינה בבנג'ו והכניס את הקהל לאקטזה בשירי בלוגראס מהירים, כמעט הרסנו את הרצפת עץ מרוב ריקודים עד שדיוויד אמר חצי בצחוק חצי ברצינות:"הלו אנשים, אנחנו בכנסייה אז תתנהגו בהתאם".

shany5

New member
יש את אורפנד לנד

שהם סוג של מטאל אבל לא "מהצרחנים"- orphaned land האלבום שלהם נקרא מבול (MABOOL). הוא מדבר על בריאת העולם. אחלה אלבום,חברה שלי נתנה לי לנסות והתאהבתי. הם משלבים מטאל עם כלים מזרחיים. משהו באמת מיוחד.

epitaph

New member
תשמעי את "אל נורא עלילה"

אלבום חזק. במיוחד השיר השני, Like Fire to Water. האהוב עליי אישית.

קיר קמט

New member
אתה לא אמור לשמוע אותם ../images/Emo13.gif

אגב הם גם להקה הופעות אדירה, אבל לא חשוב.

GingerBread Man

New member
אני לא אוהב את אורפנד לנד

אבל אני יודע שהציטוט שבחתימה שלך הוא של רחל ולא של יונה וולך. ככה זה כשלפני שבוע היה לך בגרות בספרות

shany5

New member
לפני שנתיים שעשיתי את הבגרות ..

שמתי את המשפט הזה כי הוא ממש ריגש אותי ושכחתי שזה של רחל. ובגלל שקראתי את יונה וולך באותה תקופה התבלבלתי..הנושא יתוקן..

האירי

New member
ה"תותים" וגון לורד

שתי הדוגמאות האהובות עלי ביותר הן"TELL ME WHAT YOU SEE IN ME" של להקת "החברים של יקי" בגירסתו הראשונה שנשמעת לגמרי "ברירה טבעית". גון לורד טיפה תימני ב"סרבאנד". גם רוברט פלאנט באלבום הראשון מוסיף ניחוח מזרחי לאחד השירים. השמועה מספרת שלפני הקלטת "פיזיקל גראפיטי"ביקשו הזפלינים מחברת התקליטים בישראל דוגמא לתקליט מזרחי על מנת ללמוד את הנושא ושלחו להם מפה את זוהר "הרגשתי נמלים בתוך העור" ארגוב.

אמנם... אבל

זה לא ממש רוק אך לסטינג יש כמה שירים עם נגיעה חזקה של מזרחי.. (בהתחשב בעברו הרוקיסט זה איכשהו מובן למרות שלדעתי הוא נסחף לא מעט לג`אז) נסה

למעלה