עברת את גבול הטעם הטוב
אני מגיב כי אני רואה שלמרות שכמו שאתה אמרת מקודם "טענותיי נטענו", אני צריך לחזק את הברגים. הדבר היחידי שאני רואה מאחורי ההתלהמות שלך הוא עקשנות מטופשת לערב את ענייני היהדות בפורום, אני קודם אתייחס לזה ואחר כך לשאר הקשקושים שכתבת. אתה צודק בהחלט - זו מדינה יהודית. רובנו כאן נולדנו עם מורשת אתנית שהולכת אחורה עד, לפחות, לשבט יהודה. אבל זה לא משנה כי אנחנו לא כאן כדי לדבר על החלק הזה של המורשת שלנו, במפגש הפגני אתה עורך דיונים שעניינם עיסוק בתורה? קבלה? מורשת יהודית? ציונות? אולי החלק האחרון כשמוסיפים לו "והקשר לפגניות". "פאגאניזם בישראל" צריך לדבר על ישראל, עלינו כפגנים צברים, אני יותר ממסכים על זה. אבל על הדת היהודית עצמה אני לא רואה שום סיבה לדבר מעבר לדיונים על יסודות פגניים בחגים יהודיים (כמו שעשתה בזמנו טלה בר ב"אייל הקורא") וכו'. מה זה קשור לשום דבר? בשביל זה יש פורומים של מורשת, יהדות, דתות שונות וכו'. אני מודע טוב מאוד למטרות הקמתה של מדינת ישראל, התנועות הציוניות וכו', אבל מה לזה ולפורום? נכון, אחד הדברים שהפגניות מעודדת זה חקר המקורות וכל הדברים האלה ואני גם בעד זה והכל - אבל להביא ציטוט של איזשהו חלק מהתנ"ך ולומר "בואו נדבר על זה" כשאין לזה קשר (לפחות קשר ברור) לפגניות. אתם לוקחים את זה מאוד קשה שאני לא רואה שום מקום בפורום לשיחות על התנ"ך, במקום לשאול את עצמכם קצת "למה הוא רואה את זה ככה?" הפגניות מעודדת חקר המקורות שלך, אבל זה התחיל עם אנשים שאין להם בכלל מקורות יהודיים והם מתכוונים למקורות הפגניים שלך. זה בעצם אחד מעמודי התווך של הפגניות המודרנית - חזרה למקורות. אתה הולך לחזור בתשובה עכשיו? לא? לא חשבתי ככה. כשמדובר באדם עם מקורות יהודיים החוקים הם אותם חוקים - חקר המקורות. אבל המחקר הזה צריך להיות משהו עצמאי, אינדבדואלי, הרי אם אדם לא חוקר את המקורות שלו לבד, ביוזמה עצמית (ומכאן רצון עצמי) - מה זה שווה? לעיתים יש מקום לחקר המקורות היהודיים בפורום, אבל הפעם אני לא רואה ולו טיפת קשר לחקר השורשים או לפגניות. אני מזכיר לך שהתנ"ך טעון בתוכן אנטי-פגני ועל כן אני לא מעוניין לערבב אש ומים בפורום שמיועד רק לאחד מהם. אני חוזר ואומר - הפורום לא מיועד לשיחות על התנ"ך. כל מה שאתה עשית זה לומר "יש לזה מקום", לא לנמק את ההכרזה הריקה שלך וכשהגבתי עם הדיעה שאין לזה מקום אתה קופץ ואומר "אה, תשתוק! פשוט תשתוק!". ג'סטין, אם אין לך תשובה - תשתוק אתה! אתה חוזר על חצי טענה אומללה ולא משכנעת. ועכשיו, אתה ירדת לפס אישי, קבעת שאתה חייב לחפש איך לרדת עליי - בשמחה יוסי, בוא ונראה את הטענה שלך: "מוזר מאוד שאתה לא אמרת לי כלום שאני מדבר על התנ"ך, או שזה נוח לך להעיר רק שמישהו חלש שאינו מגנה את התנ"ך מדבר?" אני רואה שהזיכרון שלך קצר יותר מה"נימוק" שלך - כבר שכחת שפניתי אליך בפרטי אחרי שכמה פעמים התלהמת כנגד התנ"ך בפרשת השבו.. אה, טריאדת השבוע שלך? והנה אדם שדיבר איתי בזמנו על כמה שפונדמנטליזם זה דבר רע ופונדמנטליסטים הם אנשים לא נחמדים ואתה בא ולא מוכן לשמוע את הדיעות שלי וכשאני אומר משהו שלא מוצא חן בעיניך אתה קופץ ומנסה להשתיק אותי. אני מוכן לעשות מה שביכולתי כדי למנוע מהדיון הזה להיגרר למלחמת קודש, אז יודע מה? אני אקשיב לעצתך - מהרגע הזה, אני לא מגיב על שום הודעה בדיון הזה, אני את שלי אמרתי.