קטע די מפחיד...

siven16

New member
קטע די מפחיד...

כל המי שהסתכל לו בספר יחזקאל פרק א', יקרא על מעשה המרכבה, עקרוני מעשה המרכבה זה קטע די מפחיד, אני לא אמורה ללמוד אותו בתנ"ך(כי אין עוסקים במעשה המרכבה) כי יש הטוענים שהוא קטע קשה להבנת בני האדם, והוא יגרום לכפירה, אבל סיון, הילדה עם הסקרנות ההיסטרית קראה אותו ודי נבהלה... מישהו קרא אותו גם?!

A lost angel

New member
זה סוג של חזון.

אני עושה על הפרק הזה עבודה בתנך. העניין בפרק הזה הוא סוג של ילירידה של שליחי האל מהשמיים. בספרות המודרנית זה התפרש כבריאת העולם על ידיי חייזרים, וזה מתקשר עם הרבה אלמנטים פגאניים של בריאה. דנה

gwizard

New member
המרכבה

שלום אמנם לא קראתי את הפסוק הנ"ל, אבל קראתי ספר טוב שנקרא "המרכבה" מאת דרונבלו מלכיצדק אשר מדסקס בדיוק על נושא "החייזרים בראו את העולם" וכן יש בו הרבה אלמנטים פאגאניים מעניינים. מומלץ.

L e s t a t

New member
מה כתוב למעלה?

יהדות בישראל? תנ"ך בישראל? קבלה בישראל? פאגאניזם בישראל, פ - א - ג - א - נ - י - ז - ם בישראל. האם הנושא שלך קשור איכשהו לנושא פורום?

Justin Angel

New member
מגף בתחת?

דבר ראשון, תרגיע. דבר שני, תרגיע או ש. דבר שלישי, אתה לא באמת רוצה שאני אמשיך את הדבר השני. כמו שאמרתי, התשובה לשאלה התוקפנית שלך היא בגוף השאלה. ב-י-ש-ר-א-ל, וישראל היא מדינה דמוקרטית יהודית. אני חושב שאם אנחנו מדסקסים על פסוקים מהתנ"ך ברוח פאגאנית, לא אמורה להיות בעיה. אגב (ושהוויקאנים לא יתקפו אותי על זה), אבל אם וויקה גנבה מכל מסורת דתית אחרת על פני האדמה ממתי התנ"ך הוא לא נכס דתי שגם ממנו אפשר לקחת דברים? כמו שיש למטה דיבורים על המסורת האירית, המצרית, האסאטרואית וכך הלאה יכול להיות גם על היהודית. גם בגלל שזאת דת, ואנחנו עדיין במדינה שאין חבר פורום כאן שלא חטף לפחות בערך 12 שנות תנ"ך ממערכת החינוך ועדיין חוטף מכל עבר.

L e s t a t

New member
באמת מגיע לך אחד או שניים

"ב-י-ש-ר-א-ל, וישראל היא מדינה דמוקרטית יהודית." יופי, אני בטוח שזה מאוד נפלא אבל אנחנו עדיין פ-ג-נ-י-ם. "אני חושב שאם אנחנו מדסקסים על פסוקים מהתנ"ך ברוח פאגאנית, לא אמורה להיות בעיה." כמובן, זה בטח היה משפט הפתיחה של המטיפים... "כמו שיש למטה דיבורים על המסורת האירית, המצרית, האסאטרואית וכך הלאה יכול להיות גם על היהודית." אם אתה מדבר על זה בתור הקשר שלך לישראל ולתרבות הישראלית - אז כן. אם אתה מדבר על לדסקס פסוקים בתנ"ך ולפרש עפ"י הקבלה - אז לא. יש הבדל בין "פגניזם בישראל" לבין "פגניזם ביהדות". רוצה לדבר על איך אנחנו כפגנים צריכים להשתלב בחברה הישראלית? לדבר על החברה הישראלית מנקודת מבט פגנית? וכו' - סבבה. לדסקס פסוקים מהתנ"ך?! תגיד לי ג'סטין, נפלת על הראש או שהפילו אותך בכוונה וסיימו את העבודה סופית? אם אתה רוצה פגניזם, אתה במקום הנכון - אם אתה רוצה תנ"ך, לך תחפש את הפורומים המתאימים. זה כמו לדבר על אסקימואים בפורום מדבריות...

siven16

New member
אם היית טורח להסתכל שם...

היית רואה שיש שם(ביחזקאל) הרבה דברים שקשורים לחזיונות, דבר שנראה לי שכמעט כל פגאן חווה בחייו... אבל עזוב, אני לא אוהבת לריב, כי אני יודעת שאני צודקת בסוף...

L e s t a t

New member
יופי של יומרנות יש לך...

למישהו יש דיעה שונה אז זה סימן ברור שהוא לא יודע על מה הוא מדבר! הרי איך מישהו שגדל בתור ילד דתי יכול להבין בכלל על מה הוא מקשקש כשזה נוגע לתנ"ך? ה"חזיונות" הללו הם דרך להעברת מסרים, יחזקאל חד חידות והמשיל משלים - הוא לא תקשר עם אלים! למען הוויכוח, גם אם נצא מנקודת הנחה שאלו חזיונות נטו (אמיתיים או לא אמיתיים, זה לא משנה) אין מקום בפורום הזה לשיחות על "תקשור" עם האל היהודי. ג'סטין טען שבגלל שהיהדות היא דת כמו שאסאטרו היא דת אז יש לה מקום בפורום הזה, מצטער לבשר לכם שיהדות היא לא ככל הדתות משום שהיא דת מונותאיסטית לא-פגנית ומאוד שונה בתכליתה מהאסאטרו ושאר הדתות הפגניות. האם טעיתי וזהו פורום תיאולוגיה דתות שונות? לא נראה לי. "פאגאניזם בישראל" בפעם האחרונה שבדקתי... לא כל פגני חווה חיזיון בחייו וזה בכלל לא משנה גם אם כן - כי "החזיון" שאת מדברת עליו הוא לא חיזיון פגני. זה כמו שתגידי "היי! פעם היו נביאים של בעל, יש גם נביאים בתנ"ך, בואו נדבר על הנביאים של התנ"ך! זה חייב להיות קשור קשר הדוק!"... אני לא מבין מה קורה לכם אבל זה גם לא מעניין אותי - כאן זה לא פורום תנ"ך, נביאי התנ"ך, דתות שונות או משהו כזה, כאן זה פורום פגני.

Justin Angel

New member
ראבאק טל!

ביקשתי יפה, עכשיו תשתוק. אתה יודע מה? שתגדל תבין. אתה מאיזהשהי סיבה לא ידוע חושב שבגלל שאתה יושב ומדבר בפורום ועושה טקסים ללבנה שפתאום כולם בעולם ככה. זה לא המצב. תביט סביבך, אנשםי חוגגים את חג הפסח (בין אם זה באי-אכילת חמץ, אגד שלא פועלים, או ליל הסדר) , אנשים כמוך בטח היו פוטרים את זה ככפייה דתית, אבל זה לא! זה אורח-החיים של המדינה הזאת! אנחנו יהודים, גם הפאגאנים, אנחנו יהודים. אתה לא יכול לדבר על ישראל בלי לדבר על יהדות! ישראל קמה מרצון למדינה יהודית, עם אחווה יהודית בקיום המסורות היהודיות. וכל פורום שנושא בגאון את נס ישראל, גם ידבר על יהדות, ועוד אף פי אלפיים על כך שכל כותביו יהודים. אם מישהו רוצה לדבר על משהו שאתה לא מסכים עליו - תשתוק. אם היא רוצה לעלות דיון פסוקים מהתנ"ך - תשתוק. אם יש לך בעיה - תדבר באופן אישי עם אותו בן אדם או שתשתוק. באמת נמאס לשמוע את כל המתלהבים שחושבים שבגלל שםה פאגאנים אז אין יותר יהדות בעולם. כל אחד רק צריך להביט בחדר הסמוך (ילדים, הורים, בני-זוג) ולראות שכן יש יהדות בעולם והיא מסביבנו ומקיפה אותנו. אם אתה רוצה להתעלם מזה - תרגיש חופשי, אבל יש אנשים שבוחרים לחיות עם המציאות כפי שהיא. אגב, מוזר מאוד שאתה לא אמרת לי כלום שאני מדבר על התנ"ך, או שזה נוח לך להעיר רק שמישהו חלש שאינו מגנה את התנ"ך מדבר? בקיצור, אל תנסה אותי שוב ואל, ואני מדגיש אל, אבל אל תטפל לחברי פורום. קאפיש?

gwizard

New member
LOL

כמה אירוני
)) אבל לשם שינוי אני תומך בג'סטין בנושא הזה. טל - תשתוק. אלון.

L e s t a t

New member
עברת את גבול הטעם הטוב

אני מגיב כי אני רואה שלמרות שכמו שאתה אמרת מקודם "טענותיי נטענו", אני צריך לחזק את הברגים. הדבר היחידי שאני רואה מאחורי ההתלהמות שלך הוא עקשנות מטופשת לערב את ענייני היהדות בפורום, אני קודם אתייחס לזה ואחר כך לשאר הקשקושים שכתבת. אתה צודק בהחלט - זו מדינה יהודית. רובנו כאן נולדנו עם מורשת אתנית שהולכת אחורה עד, לפחות, לשבט יהודה. אבל זה לא משנה כי אנחנו לא כאן כדי לדבר על החלק הזה של המורשת שלנו, במפגש הפגני אתה עורך דיונים שעניינם עיסוק בתורה? קבלה? מורשת יהודית? ציונות? אולי החלק האחרון כשמוסיפים לו "והקשר לפגניות". "פאגאניזם בישראל" צריך לדבר על ישראל, עלינו כפגנים צברים, אני יותר ממסכים על זה. אבל על הדת היהודית עצמה אני לא רואה שום סיבה לדבר מעבר לדיונים על יסודות פגניים בחגים יהודיים (כמו שעשתה בזמנו טלה בר ב"אייל הקורא") וכו'. מה זה קשור לשום דבר? בשביל זה יש פורומים של מורשת, יהדות, דתות שונות וכו'. אני מודע טוב מאוד למטרות הקמתה של מדינת ישראל, התנועות הציוניות וכו', אבל מה לזה ולפורום? נכון, אחד הדברים שהפגניות מעודדת זה חקר המקורות וכל הדברים האלה ואני גם בעד זה והכל - אבל להביא ציטוט של איזשהו חלק מהתנ"ך ולומר "בואו נדבר על זה" כשאין לזה קשר (לפחות קשר ברור) לפגניות. אתם לוקחים את זה מאוד קשה שאני לא רואה שום מקום בפורום לשיחות על התנ"ך, במקום לשאול את עצמכם קצת "למה הוא רואה את זה ככה?" הפגניות מעודדת חקר המקורות שלך, אבל זה התחיל עם אנשים שאין להם בכלל מקורות יהודיים והם מתכוונים למקורות הפגניים שלך. זה בעצם אחד מעמודי התווך של הפגניות המודרנית - חזרה למקורות. אתה הולך לחזור בתשובה עכשיו? לא? לא חשבתי ככה. כשמדובר באדם עם מקורות יהודיים החוקים הם אותם חוקים - חקר המקורות. אבל המחקר הזה צריך להיות משהו עצמאי, אינדבדואלי, הרי אם אדם לא חוקר את המקורות שלו לבד, ביוזמה עצמית (ומכאן רצון עצמי) - מה זה שווה? לעיתים יש מקום לחקר המקורות היהודיים בפורום, אבל הפעם אני לא רואה ולו טיפת קשר לחקר השורשים או לפגניות. אני מזכיר לך שהתנ"ך טעון בתוכן אנטי-פגני ועל כן אני לא מעוניין לערבב אש ומים בפורום שמיועד רק לאחד מהם. אני חוזר ואומר - הפורום לא מיועד לשיחות על התנ"ך. כל מה שאתה עשית זה לומר "יש לזה מקום", לא לנמק את ההכרזה הריקה שלך וכשהגבתי עם הדיעה שאין לזה מקום אתה קופץ ואומר "אה, תשתוק! פשוט תשתוק!". ג'סטין, אם אין לך תשובה - תשתוק אתה! אתה חוזר על חצי טענה אומללה ולא משכנעת. ועכשיו, אתה ירדת לפס אישי, קבעת שאתה חייב לחפש איך לרדת עליי - בשמחה יוסי, בוא ונראה את הטענה שלך: "מוזר מאוד שאתה לא אמרת לי כלום שאני מדבר על התנ"ך, או שזה נוח לך להעיר רק שמישהו חלש שאינו מגנה את התנ"ך מדבר?" אני רואה שהזיכרון שלך קצר יותר מה"נימוק" שלך - כבר שכחת שפניתי אליך בפרטי אחרי שכמה פעמים התלהמת כנגד התנ"ך בפרשת השבו.. אה, טריאדת השבוע שלך? והנה אדם שדיבר איתי בזמנו על כמה שפונדמנטליזם זה דבר רע ופונדמנטליסטים הם אנשים לא נחמדים ואתה בא ולא מוכן לשמוע את הדיעות שלי וכשאני אומר משהו שלא מוצא חן בעיניך אתה קופץ ומנסה להשתיק אותי. אני מוכן לעשות מה שביכולתי כדי למנוע מהדיון הזה להיגרר למלחמת קודש, אז יודע מה? אני אקשיב לעצתך - מהרגע הזה, אני לא מגיב על שום הודעה בדיון הזה, אני את שלי אמרתי.

siven16

New member
בכל ההודעה שלך הפריע לי דבר אחד..

מה לעזאזל רע בציונות?! בכל מדינה אחרת זה יקרא פטריוטיות בישראל זה צינות... ואם לא אכפת לך, אני רק אומר את דעתי: את המדינה הזו אני אוהבת מכל ליבי ונישמתי... תקרא לי ציונית, אני אוהבת את המדינה הזו!!!
וזה לא קשור להיותי פגאנית

L e s t a t

New member
אמרתי שזה רע?

למרות שאמרתי שאני לא אגיב, אני אחרוג כאן רק כדי להבהיר שאני לא אנטי-ציוני. אני רק אומר שאני לא חושב שצריך לפרש פסוקים מהתנ"ך בפורום שמדבר על דתות פגניות, לכל הפחות כשזה לא קשור לפגניות. "תקרא לי ציונית, אני אוהבת את המדינה הזו!!!" אשריך וטוב לך, אני עוד לא קבעתי מה עמדתי בעניין ולמען האמת אני נוטה ל"אי-עמדה".

Justin Angel

New member
אנחנו סבים במעגלים.

דבר ראשון, תתנצל לסיוון, אם לא ברור לך למה בל לך רק לקרוא את הודעתייך ולהבין. דבר שני, אני לא חוזר שוב ושוב ושוב על ההסבר במפורט. ישראל = מדינה יהודית דמוקרטית פאגאניות = אמונתנו פאגאניות בישראל = אמונתנו במדינה יהודית דמוקטית. וכל אחד מהחלקים האלו ראוי להתייחסות. דבר אחרון, אני עדיין ממליץ בחום שתתנצל לסיוון.

L e s t a t

New member
מה אתה אומר

"דבר ראשון, תתנצל לסיוון, אם לא ברור לך למה בל לך רק לקרוא את הודעתייך ולהבין." אני הולך להיראות לך כמו ילד קטן, אבל - לא רוצה. אין לי על מה להתנצל. "פאגאניות בישראל = אמונתנו במדינה יהודית דמוקטית." טוב, אז תסביר לי למה צריך לדבר על מעשה מרכבה בפורום? מה הקשר שלו לפורום מלבד הקשר הרופף הזה שנקרא "קשר דם שלא אנחנו בחרנו"? אני היחיד שרואה שזה לא הולך עם פגניות? בסדר, "אמונתנו במדינת היהודים", אבל אני חושב שממש לא צריך לדבר על האמונות של היהודים. אנחנו צריכים לעסוק בעצמנו עכשיו, אנחנו כקהילה הפגאנית הישראלית נמצאים עוד בשלבי החיתולים שלנו. לפני שנתחיל לדבר על דתות אחרות, גם אם הן קשורות אלינו בדרך זו או אחרת, בוא נגדל קצת ואז נדבר ונדסקס - כרגע מה שהפגנים הישראלים צריכים להתרכז בו היא הפגניות הישראלית ולא היהדות או התנ"ך. אני לא אומר שזה אסור לעניין, אני לא אומר שאסור לדבר על זה מדי פעם - אבל אני אומר שאני לא רואה לזה מקום בפורום, יודע מה? מילא הייתה מדברת על פסוקים שמתייחסים לפגנים, אבל כאן לא היה קשר ולו דק לפגניות. זה לא משנה שהדת היהודית כמו שאר החלקים של היהדות קשורים אלינו איכשהו בדם, אתה צריך להבין שבתור פורום פגני הפורום צריך להתרכז בפגניות ולא להרשות לעצמו לגלוש לכל מני נושאים. כמו שלא מדברים על פוליטיקה בפורום מאגיה, ככה גם לא צריך לדבר על היהדות בפורום פגאניות - נכון, אתה צודק, זה שם, אנחנו קשורים לזה איכשהו אם נרצה או לא, אבל זה דבר אחד לדבר על המורשת שלנו ואיך היא משתלבת אתנו כאנשים פגנים ואיך אנחנו כפגנים משתלבים בחברה הישראלית וכו' וזה דבר אחר להתחיל לדסקס פסוקים מהתנ"ך..

Justin Angel

New member
ואם אני רוצה לשלב את הפסוק הזה

בטקס שאני עושה? ברור שאת הפסוק הספציפי הזה לא, אבל אני בצורה כללית משלב את התנ"ך וההיבט היהודי בו לתוך הטקסים שלי. תסביר לי למה אם מישהו יעלה דיון על השבעה אכדית אתה לא תגיב ככה, אבל אם מישהו מעלה דיון על פסוק מהתנ"ך עורק בראש שלך עומד להתפוצץ?

L e s t a t

New member
אל תתחכם לי

היא לא באה בכוונה של "חשבתי לשלב את הפסוק הזה בטקס שאני עושה...", היא באה כדי לפרש את הפסוק - חד משמעית. "תסביר לי למה אם מישהו יעלה דיון על השבעה אכדית אתה לא תגיב ככה, אבל אם מישהו מעלה דיון על פסוק מהתנ"ך עורק בראש שלך עומד להתפוצץ?" פשוט מאוד: השבעה אכדית = דבר פגני. התנ"ך = דבר אנטי-פגני. אני מתפלא עליך שזה לא מובן מאליו...

Justin Angel

New member
מה הקשר?

זה כמו להגיד שאני כותב מאמרים שאתם בין כה וכה לא יודעים שתשתמשו בהם אז עדיף שאני לא אכתוב מאמרים. מדברים על כאלה דברים כדי להרחיב אופקים, ולא להישאר באותה מסגרת מצומצת שיש. זה בדיוק אותו דבר כמו הטריאדות שלי או המאמרים של ארי-אל על מקומות או המאמרים של אילן על פתיח למאגיה. הכל תיאורטי ולא קשור עד שמיישמים אותו. התנ"ך עצמו כ-ככל הוא אנטי-פאגאני, אבל יש שם נקודות מאוד מעניינות, ובלי להעליב, אני אוהב לשלב את ההיסטוריה שלי בדרך החיים שלי, זה הרבה יותר פאגאני מהלגיד 'התנ"ך פוגע בי, אני אתעלם לחלוטין ממנו". אני נצר למשפחה יהודית בעלת מורשת יהודית ענפה ואין לי שום כוונה להתעלם מזה. אז כן, אני לא אתווכח איתך על הקטעים שאומרים שצריך לשרוף אותך אבל יש נקודות שכן אפשר לדבר אליהם בלי שתתחיל להתהלם על החיים ועל המוות, פשוט תשתוק אם יש נושא שאתה לא אוהב.

L e s t a t

New member
תפסיק לקשקש

"זה כמו להגיד שאני כותב מאמרים שאתם בין כה וכה לא יודעים שתשתמשו בהם אז עדיף שאני לא אכתוב מאמרים. " אתה כותב מאמרים שמדברים על דרואידיות ועל הקלטיות, על אורח החיים הקלטי הפגני. זה לגיטימי לחלוטין בפורום שפגניות היא הנושא שלו. אתה תורם רבות לפורום בכך שאתה מדבר על הנושאים הללו, שאגב, מעניינים אותי באופן אישי כמו שאני בטוח שרבים אחרים מחברי הפורום בפרט והקהילה הפגנית הישראלית בכלל. "מדברים על כאלה דברים כדי להרחיב אופקים, ולא להישאר באותה מסגרת מצומצת שיש. זה בדיוק אותו דבר כמו הטריאדות שלי או המאמרים של ארי-אל על מקומות או המאמרים של אילן על פתיח למאגיה" עשית כאן סלט שלם: המאמרים של אילן על מאגיה נמצאים בפורום מאגיה וכישוף, הטריאדות שאתה מעלה כאן הן דבר פגני בעליל והמאמרים של ארי-אל על מקדשים פגניים בארץ הם גם לגיטמיים לחלוטין מסיבות ברורות. בין כל אלו, אין מקום לדיונים על התנ"ך שלא מנקודת מבט פגנית או לכל הפחות - הנוגעת להשתלבות הפגנית הישראלית בחברה הישראלית הלא-פגנית. "אני אוהב לשלב את ההיסטוריה שלי בדרך החיים שלי, זה הרבה יותר פאגאני מהלגיד 'התנ"ך פוגע בי, אני אתעלם לחלוטין ממנו"." מתי אמרתי שהתנ"ך פוגע בי? אמרתי שהוא אנטי פגני, שיש בו דברים מסויימים שאם אתה מעלה אותם בפורום זה כמו לערוך שיחה על חלקים מה"מיין-קאמף" בפורום של יהודים דתיים (השוואה קיצונית, אבל נכון). "אני נצר למשפחה יהודית בעלת מורשת יהודית ענפה ואין לי שום כוונה להתעלם מזה." אתה לא שונה ממני בכלום, אם כך. אבל אתה חוזר על עצמך כמו תוכי ונאבק בקיר - עניתי לך על הטענות הללו כבר בהודעות קודמות. "אני לא אתווכח איתך על הקטעים שאומרים שצריך לשרוף אותך אבל יש נקודות שכן אפשר לדבר אליהם בלי שתתחיל להתהלם על החיים ועל המוות, פשוט תשתוק אם יש נושא שאתה לא אוהב." שוב, אתה חוזר על אותן טענות שהתייחסתי אליהן כבר בהודעות קודמות, ושוב התשובה שלך יכולה להסתכם באותה מילה שאתה חוזר עליה כל כך הרבה - "תשתוק".

למעלה