קטע חדש מהכתובים וכמה שאלות לדיון פתוח

קטע חדש מהכתובים וכמה שאלות לדיון פתוח

18 כָּךְ הָיְתָה הֻלֶּדֶת יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ: מִרְיָם אִמּוֹ הָיְתָה מְאֹרֶסֶת לְיוֹסֵף וּבְטֶרֶם הִתְאַחֲדוּ נִמְצְאָה הָרָה לְרוּחַ הַקֹּדֶשׁ. 19 יוֹסֵף בַּעֲלָהּ, שֶׁהָיָה צַדִּיק וְלֹא רָצָה לְהַצִּיג אוֹתָהּ לְחֶרְפָּה, הֶחְלִיט לְשַׁלֵּחַ אוֹתָהּ בַּסֵּתֶר. 20 בְּעוֹד שֶׁהָיָה מְהַרְהֵר בָּזֶה נִראָה אֵלָיו מַלְאַךְ יהוה בַּחֲלוֹם וְאָמַר: "יוֹסֵף בֶּן דָּוִד, אַל תַּחְשֹׁשׁ לָקַחַת אֵלֶיךָ אֶת מִרְיָם אִשְׁתְּךָ, כִּי אֲשֶׁר הוֹרָה בָּהּ מֵרוּחַ הַקֹּדֶשׁ הוּא. 21 הִיא יוֹלֶדֶת בֵּן וְאַתָּה תִּקְרָא שְׁמוֹ יֵשׁוּעַ, כִּי הוּא יוֹשִׁיעַ אֶת עַמּוֹ מֵחַטֹּאתֵיהֶם."(תהילים קל' ח') 22 כָּל זֶה אֵרַע לְמַעַן יִתְקַיֵּם מַה שֶּׁדִּבֵּר אֲדֹנָי בְּפִי הַנָּבִיא: 23 "הִנֵּה הָעַלְמָה הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן וְקָרָאת שְׁמוֹ עִמָּנוּ אֵל."(ישעיהו ז' יד') 24 לְאַחַר מִכֵּן הֵקִיץ יוֹסֵף מִשְּׁנָתוֹ וְעָשָׂה כְּפִי שֶׁצִּוָּהוּ מַלְאַךְ יהוה. הוּא לָקַח אֵלָיו אֶת אִשְׁתּוֹ 25 מִבְּלִי שֶׁיָּדַע אוֹתָהּ עַד אֲשֶׁר יָלְדָה בֵּן, וְקָרָא אֶת שְׁמוֹ יֵשׁוּעַ. שאלות: 1) בפסוק 20 כתוב כך: בְּעוֹד שֶׁהָיָה מְהַרְהֵר בָּזֶה נִראָה אֵלָיו מַלְאַךְ יהוה בַּחֲלוֹם וְאָמַר: "יוֹסֵף בֶּן דָּוִד, אַל תַּחְשֹׁשׁ לָקַחַת אֵלֶיךָ אֶת מִרְיָם אִשְׁתְּךָ, כִּי אֲשֶׁר הוֹרָה בָּהּ מֵרוּחַ הַקֹּדֶשׁ הוּא. השאלה היא איך בצורה הגיונית, אפשר להרהר ובאותו זמן גם לחלום? 2) בהמשך כתוב כך: 22 כָּל זֶה אֵרַע לְמַעַן יִתְקַיֵּם מַה שֶּׁדִּבֵּר אֲדֹנָי בְּפִי הַנָּבִיא: 23 "הִנֵּה הָעַלְמָה הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן וְקָרָאת שְׁמוֹ עִמָּנוּ אֵל."(ישעיהו ז' יד') השאלה היא, איך אנחנו יודעים שעמנואל הוא ישוע? 3) בהמשך כתוב כך: 24 לְאַחַר מִכֵּן הֵקִיץ יוֹסֵף מִשְּׁנָתוֹ השאלה עכשיוחוזרת על עצמה מהשאלה הראשונה. אני מאוד לא רוצה שמישהו כאן יחשוב שחס וחלילה יש לי משהו נגד האמונה. אני שואל את השאלות האלו כדי לדעת וללמוד. תודה על עזרתכם בשם ישוע המשיח אמן ואמן

lion 7

New member
חזון זה מבט או נבואה לעתיד

מוזכרת בראשית מ`ו : 2 וידבר אלוהי ישראל בחזון הליל ליעקב , יעקב ענה הנני. עוד החזון חלום זה מסר מאלוהים לאדם צדיק , ראה גם ספר איוב 7 פס 14 . בערבית חזון זה רואיא ורבים רוא ובספר המלה חזון פירושה בשני מובנים : 1 חלום בשינה (ספר איוב מ`ג :15 וישיעיהו כ`ט : 7 , ומצד שני החזון זה מסר ראה (תהלים צ`ח 89 :19 ומשלי כ`ט: 18 וישעיהו א:1 ), האמת שזה שם נרדף לשני המושגים כי ה` משתמש בשניהם בכדי למסור את רצונו וחוכמתו דרך אנשים צדיקים שחייהם התקדשו מחטאי העולם. הכתובים מזהירים מחזון שקר של רשעים (ירמיהו כ`ג : 16 ,21

האם יש אפשרות לדעת

אם זו נבואה להעתיד או שזה מבט? ובכלל אהבתי איך שכתבת . מאוד מאוד התחלתי להבין יותר את הקטע הזה. ואם תוכל בבקשה לומר לי, למה אלוהים לא דיבר עם יוסף רק דרך החלום? בשביל מה הוא היה צריך לדבר איתו בחלום? ויותר מכך, אתה מביא לי קטע מספר בראשית שבו אלוהים בכבודו ובעצמו מדבר עם יעקב. וכאן "רק" מלאך אלוהים מדבר אליו. למה לא אלוהים? כשאני חושב על זה כרגע, אני באמת שואל את עצמי , באמת למה אלוהים לא דיבר באופן ישיר? בשביל מה הוא צריך מתווכחים? כי אם אלוהים הכניס את מרים להריון דרך רוח הקדש, אז מה הבעיה של אלוהים שיכל לדבר באופן ישיר עם יוסף?! באמת מעניין אם חושבים על זה לעומק. לא? בשם ישוע המשיח נעשה ונצליח אמן ואמן

משום מה אלוהים החליט על מלאכים בכל הקשור

ללידות חח :) אם זה בלידת שמשון הגיבור שמלאך ה' דיבר אל אביו ואימו העקרה אם זה בלידת ישמעל מלאך ה' דיבר להגר ואם זו שרה שאירחה עם אברהם 3 מלאכי ה' אי אפשר לדעת למה זה ככה.. אלוהים נגלה בהמון צורות ודרכים לאדם אם זה בסנה הבוער למשה אם זה בחלום אם זה בשקט דממה כמו לאליהו הנביא או ברעש ובקול תרועה ושופרים כבהר סיני אם זה בחלום הקיצה, אם זה בהירהור ואם זה דרך בני אדם אחרים

האם רק בלידות או שגם בדברים אחרים?

אז איך תסביר את הלידה של חוה? נכון, אפשר גם לומר שחוה לא בדיוק נולדה אלא יותר יצאה מתוך הצלע של אדם. אבל בכל זאת?! אם אלוהים מביא בני אדם דרך מלאכים, אז למה הוא לא עשה כך עם חוה? אשמח לדעת בשם ישוע המשיח.

לא אמרתי שאלוהים

משתמש רק במלאכי ה' רק בשביל לידות... סתם העלתי דוגמאות נוספות מן הסתם מלאך לא הודיע לאמא שלך על היוולדך :)

לך תדע :)

אף פעם לא שאלתי את אמא שלי אם מלאך דיבר איתה. אבל אם נניח הוא כן דיבר איתה אז אני הייתי צריך להיות בן-אדם צדיק. לא?

lion 7

New member
אלוהים אמר לעם תתקדשו כי מחר

אני אעשה נסים בקרבכם , המפתח לדיבור עם אלוהים הוא קדושה , רוח השכינה שהוא רוח הקדש עדיין לא ניתן למאמינים, מלאך יהוה=בני אלוהים התגלה ליוסף שהיה צדיק ,, לא רק יוסף ,אלוהים אמר אני אשפוך את רוחי עליכם ויתנבאו בניכם ויראו חזונות\ים , אישית ראיתי חלום על מקרה עתידי לתהילת הבן ,משהו שיבנה את הכנסיה , גם כן ראיתי 2 חלומות ובשניהם קרו דברים טובים והגשמת משאלות לאדם קרוב הנזקק לבקשות (בקרוב אצלך) , נבואה זה דבר קצת שונה , נבואה מתבטאת מתגשמת בשני זמנים , במיוחד נבואות שדיבר עליהם האדם היפיוף יותר מבני אנוש ישוע

איך אנחנו יודעים שעמנואל זה ישוע

השם מבטא את הזהות של האדם. השם עמנואל משמעו אלהים עמנו, ישוע נולד מבתולה ע"י רוח הקודש - אלהים. למעשה הוא אלהים שהפך להיות לזרע פצפון, ונולד כתינוק. האלהים לבש בשר, ולכן הוא עמנו-אל, הוא אלהים שנמצא עמנו, ושמו בישראל ישוע כי הוא יושיע את עמו מחטאותיהם. המשמעות של השם ישוע היא, ה' יושיע.

lion 7

New member
על קצה המזלג שמות תואר למשיח

אדם האחרון (1 קורנתיים 15 : 45 ) .. הנאמן (חזון יוחנן ג:14 ) האריה משבט יהודה (חזון יוח. 5:5 ) מזרע דוד (חזון יוח. 5:5) . ההתחלה והסוף (חזון א :11, 17 ו- ב :8) בן דוד (מתי ט :27 ) מושיע (לוקס 2 :11 ) עמנואל (ישעיהו 7 :14 ומתי א: 23 ) ואלה מתוך 112 שמות תאר ותפקידי בן האלוהים אור העולם , יורש לכל, מתווך הברית החדשה מלך היהודים הנביא המושיע האור האור האמיתי , משלים האמונה ,כפרה ,המלה , מלת האלוהים ,כוכב ,כוכב השחר , המשיח הראש , מסיא ,מלך המלכים ישוע , תאוות כל הגויים (חגי ב :7)

יפה מאוד !!!

יש דברים שהבאת ולא ידעתי מזה אף פעם. תודה לך על הדברים היפים שנתת כאן יחזקאל בשם ישוע המשיח

זה באמת מאוד מעניין כמה שמות יש למשיח

אני לא כ"כ יודע ומבין. אולי אתם יכולים לעזור? תודה בשם ישוע המשיח

למעלה