קטע מומלץ ומשמח

קטע מומלץ ומשמח

שלום לכולם אני בד"כ לא נכנס לתפוז בכלל פשוט רציתי להתייעץ אבל אם כבר רציתי להמליץ בחום על קטע נפלא מהספר הנפלא "סיפורי מעשיות משנים קדמוניות" של ר' נחמן מברסלב שתמיד אני קורא את הקטע הזה ומתחזק בשמחה. ובכלל כל הספר הזה (שר' נחמן אמר שזה משלים ליסודות של הבריאה והעולם) מלא במסרים של תקווה ושמחה אמיתיים ואני ממליץ בחום לקרוא אותו ולחפש את המסר הטוב לעצמך. יש הרבה שקוראים אותו הלוך ושוב כל יום קטע קטן. צירפתי כאן קישור . וזה הקטע.....

אֲסַפֵּר לָכֶם אֵיךְ הָיוּ שְׂמֵחִים
מַעֲשֶׂה
פַּעַם אַחַת הָיָה מֶלֶךְ
וְהָיָה לוֹ בֵּן יָחִיד
וְרָצָה הַמֶּלֶךְ לִמְסֹר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו
וְעָשָׂה מִשְׁתֶּה גָּדוֹל
וּבְוַדַּאי בְּכָל פַּעַם שֶׁהַמֶּלֶךְ עוֹשֶׂה מִשְׁתֶּה גָּדוֹל
הוּא שִׂמְחָה גְּדוֹלָה. מְאד
בִּפְרָט עַתָּה, שֶׁמָּסַר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו
בְּוַדַּאי הָיָה שִׂמְחָה גְּדוֹלָה מְאד
וְהָיוּ שָׁם כָּל הַשָּׂרֵי מְלוּכָה, וְכָל הַדֻּכָּסִים וְהַשָּׂרִים
וְהָיוּ שְׂמֵחִים מְאד עַל הַמִּשְׁתֶּה
וְגַם הַמְּדִינָה הָיוּ נֶהֱנִים מִזֶּה שֶׁמּוֹסֵר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו
כִּי הוּא כָּבוֹד גָּדוֹל לַמֶּלֶךְ
וְהָיָה שָׁם שִׂמְחָה גְּדוֹלָה מְאד
וְהָיָה שָׁם כָּל מִינֵי שִׂמְחָה
מקהלות זמר ומשחקי הצגות וְכַיּוֹצֵא מִזֶּה, כָּל מִינֵי שִׂמְחָה, הַכּל הָיָה שָׁם עַל הַמִּשְׁתֶּה
וּכְשֶׁנַּעֲשׂוּ שְׂמֵחִים מְאד עָמַד הַמֶּלֶךְ וְאָמַר לִבְנוֹ
הֱיוֹת שֶׁאֲנִי חוֹזֶה בַּכּוֹכָבִים, וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה
בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה
וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה, גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה
גַּם כְּשֶׁיִּהְיֶה לְךָ עַצְבוּת, אַף עַל פִּי כֵן אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה
עַל שֶׁאֵין אַתָּה מֶלֶךְ
כִּי אֵינְךָ רָאוּי לִמְלוּכָה, מֵאַחַר שֶׁאֵינְךָ יָכוֹל לְהַחֲזִיק עַצְמְךָ בְּשִׂמְחָה כְּשֶׁאַתָּה יוֹרֵד מִן הַמְּלוּכָה
אֲבָל כְּשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה אֲזַי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה יְתֵרָה מְאד

אני מקווה חלילה שלא גרמתי למישהו הרגשה יותר רעה לא לכך התכוונתי. ואני חושב שה' איתכם ואתם אף פעם לא לבד אז תמיד להיות חזקים בכל הבילבולים. (גם עלי עובר ועבר)

היי48

New member

למעלה