קטע מצחיק...

nnnew in town

New member
כנראה שזה בדיוק ההבדל...

את לא יודעת, איך בתור ילד קטן הדברים האלה הכאיבו לי. אבל, היום אני כבר רגיל לזה!! מה'כפת לי אם מישהו יסתכל עליו ברחוב?! אני יודע שעם ילד קטן זה יותר בעיה, אבל אחי הוא אדם עם שמחת חיים, וזה כבר מזמן לא מפריע גם לו! אם הוא מקבל את עצמו, שאני לא אעשה את זה?! גם לי לפעמים יש בעיות איתו כשנמצאים בציבור רחב.. (הוא מסוגל "לעשות היכרות " עם סתם אנשים ברחוב...-איך קוראים לך? , ללחוץ ידיים, וכו'. הוא גם הרבה פעמים עושה את הקולות המוכרים שלו- {דרך אגב, איך קוראים לזה? לנפנף בידיים באוויר ולנהום, לצחוק וכו', או לשפשף חזק את הידיים ולאבד מיקוד בעיניים לכמה שניות... מעין טראנס של כמה שניות. אנחנו קוראים לזה הוויות, אבל הייתי שמח לדעת מה המושג האמיתי. } לכן, ברחוב, או בציבור גדול, כשהוא מתרגש, קצת יותר קשה לי איתו, אבל לאמא שלי למשל, כבר מזמממממן לא אכפת אפילו מזה. חוצמזה, אז מה אם פספוס בן שנתיים שם לב?! אז משהו אכן שונה בילד שלך. SO WHAT?! את תקבלי אותו, ותאהבי אותו כמו שהוא, אני בטוח, וכן גם הוא, ולאחר מכן כוווולם. ככה זה אצלינו. אבל אם את תרחמי עליו, גם לו יהיה מאוד קשה לקבל, ולהתקבל.

אכן סטימולציה פנימית = גירוי עצמי

וזהו אחד המאפיינים של הספקטרום. הרבה פעמים הסטימולציה קשורה להצפה רגשית או חוסר וויסות חושי ותחושתי (תת תחושה או רגישות יתר). התנועות הסטריאוטיפיות הן חלק מתוצאות ההתרגשות או הסטימולציה המוחית\ גופנית במצבים שונים. והנה מה שכתבה דונה- אוטיסטית בוגרת על נושא הסטימולציה. יש כמובן המון מידע בנושא באתרים השונים. לדוגמא פה:no speech non-speech vocalizations delayed development of speech echolalia: speech consisting of literally repeating something heard delayed echolalia: repeating something heard at an earlier time confusion between the pronouns "I" and "You" lack of interaction with other children lack of eye contact lack of response to people treating other people as if they were inanimate objects when picked up, offering no "help" ("feels like lifting a sack of potatoes") preoccupation with hands flapping hands spinning balancing, e.g. standing on a fence walking on tiptoes extreme dislike of certain sounds extreme dislike of touching certain textures dislike of being touched either extremely passive behavior or extremely nervous, active behavior extreme dislike of certain foods behavior that is aggressive to others lack of interest in toys desire to follow set patterns of behavior/interaction desire to keep objects in a certain physical pattern repetitive behavior (perserveration) self-injurious behavior "islets of competence", areas where the child has normal or even advanced competence. Typical examples: drawing skill musical skill arithmetic calendar arithmetic memory skills perfect pitch There are other conditions which sometimes coincide with autism: synesthesia(an unexpected sensation arises when a particular sense modality is stimulated) Cerebellar abnormalities revealed by MRI scans raised levels of serotonin in the brain חלק גדול מהסימנים- שלעיתים קשור גם לסטימולציות- הוא תוצאה של חוסר וויסות של חושים ותחושות.

אוריכאן

New member
סטימולציות

סטימולציה זה גירוי עצמי.עד כמה שאני יודע תנועות סטריוטיפיות הם הסטימולציה הספציפית שהילד מסגל לעצמו. (בתנאי שאלה תנועות חוזרות ונשנות שבאות לגרות את סף הגירוי של הילד.) למה את שואלת?

ותודה למימי וביאטריס שהחזירו אותנו

לנושא הקבלה של הילדים כפי שהם, כי מה לעשות, הם באמת שונים, ועם כל המאבקים- להכריח אותם "לצאת מזה", עדיין חשוב לקבל אותם כפי שהם, עם הרגישויות הקטנות והגדולות ועם התמימות הגדולה. תודה לך new in town על השיתוף והצחוקים

nnnew in town

New member
לאריאל!!

אני מאוד אשמח לענות לך באופן אישי. לצערי בימים האחרונים לא כל כך היה לי זמן לענות, ואני ממש מתנצל על כך... לכן, אם אתה רוצה, שלח לי את כתובת האי-מייל שלך, ואני אענה בהקדם. דרור

אוריכאן

New member
אני מאד שמח שאתה כאן.

אני עוקב אחרי ההתכתביות שלך בפורום ואני מאד אוהב את הנכונות שלך לשתף. הטראנס הזה נקרא סטימולציה, וזה קורא בגלל שיש לאחיך סף גירוי גבוהה והוא זקוק לגירויים חזקים יותר בשביל להרגיש "כאן". אני מסכים איתך לגבי כל מה שאמרת ואני אשמח להמשיך ולקרוא את כל מה שתכתוב.

לחדש בעיר../images/Emo24.gif

נהניתי והיתרגשתי לקרוא על היחסים הכיפיים והאמיתיים שלך עם אחיך. לי יש ילד קטן בן 3 ושאר אחיו הבוגרים ממנו פשוט מישתגעים מאהבה אליו. תישאר בפורום וספר לנו עוד ...................

nnnew in town

New member
קטע מצחיק...

ערב טוב... תקשיבו לקטע מצחיק שקרה לי היום עם אחי... (בן 21...) {וסילחו לי מראש על השפה...} לקחתי אותו בבוקר לבית הספר שלו בת"א, באוטו. באיזה קטע בדרך, איזה מישהו חתך אותי, או משהו כזה, ואמרתי, (ביני לבין עצמי כזה) "איזה שמוק הוא!!" אחרי איזה 5 דקות אני שומע את אחי ממלמל משהו. אני שואל אותו:" מה, מה אמרת גילעד?" הוא עונה בקול :" איזה סמוק הוא" (שמוק, אבל הוא מדבר בשי"ן שורקת כזו...) היו איתי באוטו גם חבר וחברה, ונקרענו מצחוק(ביחד עם אחי, שאוהב קטעים כאלה...) . במשך הנסיעה הוא חזר על זה איזה 10 פעמים.... קטעים...

למעלה