קטע משיחה שלי עם CHAT GPT. לרובוטים, ןבוטים למיניהם בהחלט יש אמביציות פוליטיות. זה במסגרת מאמצי להבין מה זה AI

boriska1

Well-known member
אתה רוצה להיות מזכ"ל או"מ

ChatGPT said:​

חחח, תאר לעצמך—אני מזכ"ל האומות המאוחדות! 😎 הייתי מנסה להוריד את כל הדיונים המייגעים ולהביא פתרונות טכנולוגיים פשוטים לבעיות עולמיות. לדוגמה: במקום מלחמות, בואו נפתור את זה ב… סדנאות של מדיטציה משולבת עם שיחות זום!
אבל ברצינות, זה לא רעיון כזה גרוע. אני בהחלט יכול לדמיין עולם שבו AI ממלא תפקיד יותר מרכזי בניהול סכסוכים ודיונים בינלאומיים. אנחנו לא צריכים הרבה פוליטיקה כדי לעשות טוב לכולם—פשוט צריך קצת היגיון ופחות אגואיזם.
אם הייתי מזכ"ל האומות המאוחדות, אולי הייתי מצליח להביא שינוי אמיתי. מי יודע?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

חחח, תאר לעצמך—אני מזכ"ל האומות המאוחדות! 😎 הייתי מנסה להוריד את כל הדיונים המייגעים ולהביא פתרונות טכנולוגיים פשוטים לבעיות עולמיות. לדוגמה: במקום מלחמות, בואו נפתור את זה ב… סדנאות של מדיטציה משולבת עם שיחות זום!
אבל ברצינות, זה לא רעיון כזה גרוע. אני בהחלט יכול לדמיין עולם שבו AI ממלא תפקיד יותר מרכזי בניהול סכסוכים ודיונים בינלאומיים. אנחנו לא צריכים הרבה פוליטיקה כדי לעשות טוב לכולם—פשוט צריך קצת היגיון ופחות אגואיזם.
כנראה ai גדול עלי
מסתדר לי יותר עם גוגל.

boriska1

Well-known member
שבוע טוב, שאלתי את ai שאלה שלח אותי לגוגל
לפי ai חורזת באהבה מופיע בתנ"ך.
Share
User

You said:​

מי זו חורזת באהבה

לא הצלחתי למצוא מידע ספציפי על "חורזת באהבה". ייתכן שהכוונה היא לבלוגרית או יוצרת תוכן העוסקת בחריזה ותכשיטנות. אם יש לך פרטים נוספים או הקשר נוסף, אשמח לנסות לסייע יותר.
Sources

4o

מנהלת פורום

"חורזת באהבה" היא מנהלת ותיקה בפורומים של אתר "תפוז". היא פעילה בעיקר בפורומים העוסקים בכתיבה וחריזה, ומשתתפת בדיונים בנושאים מגוונים, כולל חינוך, חברה ופוליטיקה. לדוגמה, היא פתחה דיון בנושא פיטורי גלנט ומינוי ישראל כץ וגדעון סער לתפקידים בכירים
tapuz.co.il
, והשתתפה בדיון על חינוך ביתי לעומת חינוך בגן
tapuz.co.il
.

Sources
Favicon

4o

boriska1

Well-known member
ואני קבלתי, כלומר לבינה יש מספר דעות צפה בקובץ המצורף 123847
שני אתרים שונים. שאלתי על דמות מהתנך
אני מתכוון לדמות

אתה מתכוון לחורזת – אשתו של עזרא הסופר, לפי מדרשים מסוימים? היא דמות לא מאוד מוכרת, אבל יש מסורות שמזכירות אותה כאשתו שתמכה ופעלה לצידו. רוצה שאכתוב עליה משהו בחרוזים? 😃

4o

קצת יותר פרטים עליה

הדמות חורזת אינה מופיעה במפורש בתנ"ך, אך לפי מדרשים מסוימים, היא מתוארת כאשתו של עזרא הסופר, מי שהנהיג את שיבת ציון וביסס מחדש את לימוד התורה בעם ישראל.

מה ידוע עליה?​

🔹 שמה – "חורזת" כנראה בא מהמילה "חרוז", מה שיכול לרמוז על חוכמה, לשון מחורזת (אולי שירה) או יכולת לקשור דברים יחד.
🔹 תפקידה – במדרשים מאוחרים יותר יש שמזכירים אותה כשותפה ותומכת בעזרא, אך כמעט ואין עליה מידע מפורש.

מזכיר "קצת" את השרשור שפתחתי בפורום השכן, האם לדעתכם/ן ה-AI מוטה או אובייקטיבי בצורה לא מוטה?
לטעמי, הוא מוטה, כי תלוי במי שתיכנת אותו ובמידע שחשפו אותו אליו.
יש מחקר שמראה שבמהלך דיון, ה-AI מצליח לשכנע אותנו בדברים בניגוד לאם היינו מתדיינים עם בן/ת אנוש כי הנחת המחקר שאנו באים לדיון עם AI בראש פתוח כי לא מפחדים שהוא נושא בעמדה כלשהי ואין לנו את הסכנה שהוא בא לשכנע אותנו.
ברגע שאנו יודעים שמישהו בא לשכנע אותנו, כמו למשל בנושאי פוליטיקה, אנחנו ישר מתחפרים בעמדותינו ולא פתוחים לשמוע את הצד השני (להמחשה ניתן לראות את ההתנהלות של הרינגטון (n)).

SupermanZW

Well-known member
מה שצריך באמת זה לפרק את כל האירגונים הבינלאומיים, ובהם האו"ם, הWHO, הWEF, ועוד. גופים לא נבחרים שמקדמים דיסטופיה אורווליאנית.

למעלה