קטע. מתוך קטע אחר.

ינשוFון

New member
קטע. מתוך קטע אחר.

"אז אתה משתחרר משירות ?"
"כן", יואכים אמר. העיניים של הבנקאית היו נבורות במסך. הם לא בדיוק מיהרו כאן, למרות שכל הזמן היתה תחושת עשייה. עשייה איטית ומונוטונית. כנראה שאסור לעשות טעות כשאתה מעביר את הזהב של הגנרלים מפינה אחת לשנייה.
זה היה היכל ענק עם תקרה קשתית שטיפסה עד חמש עשרה מטר. ולפי ציפוי השיש כנראה שזו היתה כנסיה בימי העולם הישן. ארבעים עובדים שירתו כמה מאות בודדות של לקוחות שישבו על ספסלי עץ ארוכים ודיברו בלחישות. הוא תהה אם אולפור מסוגל לחצות את המקום בקפיצה ונד בראשו. הוא לא היה צריך לחשוב על אולפור. זה לא עשה לו טוב. אבל הוא לא הצליח להפסיק. שוב הוא נד בראשו, הוא ידע שדברים כאלה יקרו כאן.
"הכל... בסדר, אדון רמברדנט ?" העיניים של הבנקאית ניתקו מהמסך והיא בחנה אותו. מדי פעם היא שלחה מבט חטוף אל הקצינה שישבה לידו.
הוא הנהן והיא המשיכה במה שעשתה. בדיוק בגלל דברים כאלה הוא רצה לעשות את זה בסניף הקטן במזרח ג'ורדן, אבל קצינת השחרור הקרחונית אמרה שעדיף שזה יהיה כאן. למה הם לא יכלו לעבוד יותר מהר ? הוא שחרר את האחיזה מגב הכיסא. תהיה רגוע.
"...זה יקח עוד כמה רגעים, עד שהכל יטען. נראה שיש איזו בעיה ברשת. הנתונים מגיעים, אבל לאט. אממ... זה לא קורה הרבה בימינו... לעזוב את השירות."
הקצינה שישבה לידו אמרה, "אדון רמברנדט שוחרר משירות." היה לה קול קר של עורכת דין, מהסוג שמפריד הורים מילדים. בדיוק סוג האנשים שהוא היה צריך סביבו.
"כן", הוא אישר. כן, הוא שוחרר משירות. אבל אל תחשבי חלילה שאנחנו רכים עם אנשים כמוהו.
הבנקאית לא אמרה כלום וגילתה עוד יותר עניין במסך הנתונים.
אחרי חצי דקה של שתיקה היא אמרה, "טוב, נראה שזהו זה. יש לך חשבון יפה אצלנו. הממ... אז מה בדיוק אתם רוצים ?"
הקצינה הניחה מרפק על השולחן ונשענה קדימה. "אדון רמברנט צריך למשוך את החשבון. הוא רוצה... מה רצית ?" היא הסתכלה עליו. היו לה עיניים יפות. כחול כהה כמעט אפור כמו סנפיר של כריש. הוא הביט חזרה וחרק שיניים. זה היה כבר יותר מדי.
המילים התבלבלו לו. "לתפוח... לפתוח משרד חקירות. להביא לאזורים הקשים... את השיטות של..." הוא קם וחטף את התיק. אחר כך הסתובב לכיוון השירותים. שתיהן הביטו עליו אבל... רק לא לרוץ. זה עלול לסבך אותו ולא היה לזה זמן.
הוא רץ לשירותים. שני תאים סגורים ואחד פתוח. גבר מבוגר בדיוק יצא ממנו ויואכים דחף אותו הצידה וטרק את הדלת. התחשק לו לתלוש אותה מהמקום.
הוא סגר את האסלה ושפך עליה את התיק השחור. חסם ורידים. הוא תלש את האיטום סביב אחד המזרקים. אחת האמפולות נסדקה והוא שאב ממנה. כן, כן, כן. עוד רגע, רק עוד רגע.
הוא הצמיד את המחט אל פני העור. קצה המחט היה חתוך בצורה אלכסונית שיצרה מעויין על פני המתכת. הוא לחץ. כאב קטן, כמו צביטה של נמלת אש. עם סחיטת המזרק זיעה של התרגשות החלה להציף את הזיעה הקרה של תקופת היובש. הליחה זחלה חזרה למטה.
שיזדיינו כולם עם הבנקים והכאב שלהם. רק עכשיו הוא הרגיש לרגע כאילו אפשר למות וזה בסדר. הוא כרע מול האסלה והניח למזרק ליפול לרצפה שנשברה לאלפי חתיכות שניסו להתלות באוויר כמו ילדות מחופשות לבלרינות.

או! סופסוף משהו חוץ מקקי של חתולים בארגז החול

(לא במובן של "או! סופסוף ינשופון כתב משהו ראוי ליריקה", חלילה. במובן של "או! סופסוף משהו קורה בפורום")
(או בעצם, במובן של "או! סופסוף ינשופון כתב משהו קצר מספיק שחתול עצלן כמוני יסכים לקרוא ואף לבקר")
תרגע, זה הכל מחמאות

אני מתכוונת, בינתיים

יש בקטע שלך חצי נחמד, חצי קלישאה, חצי מוזר וכמה קפיצות מעל הפופיק. אני לא הולכת להעיר כלום לגבי דמויות, עלילה וכו', כי ברור לחלוטין שזה נלקח מאמצע סיפור ארוך יותר (אם זה לא המצב אנא יידע אותי ואני אחליף את הביקורת שלי באחת הרבה פחות אוהדת).
מה אהבתי?
1. את הדמות של יואכים. הוא דיכי כזה עם זכרונות רעים (וגם נרקומן) וזה תמיד נהדר. גם שאר הדמויות (למשל קצינת השחרור) נבנו היטב יחסית למרות שמדובר ללא ספק בדמות רקע ברת חלוף שהרבה אנשים אחרים היו מחפפים אותה.
2. ניסוחים/תיאורים! התיאורים שלך אש. קולעים ומדויקים כאלה. אני קוראת אותם וחושבת, בדיוק כך! נניח:
היו לה עיניים יפות. כחול כהה כמעט אפור כמו סנפיר של כריש.
היה לה קול קר של עורכת דין, מהסוג שמפריד הורים מילדים. בדיוק סוג האנשים שהוא היה צריך סביבו.
(האחד הזה גם גרם לי לחייך.)
רק עכשיו הוא הרגיש לרגע כאילו אפשר למות וזה בסדר. הוא כרע מול האסלה והניח למזרק ליפול לרצפה שנשברה לאלפי חתיכות שניסו להתלות באוויר כמו ילדות מחופשות לבלרינות. (אשש!)
מה לא אהבתי?
1. אני לא יודעת יותר מדי על התמכרות לסמים, אבל הנה מה שאני יודעת: אתה לא פשוט חי את חייך כהרגלך, עצבני במקצת אבל בעל מחשבות עקביות וענייניות לחלוטין, ופתאום רץ לשירותים כאילו אתה צריך קקי. זה צורך שנבנה אצלך בהדרגה, כמו כאבי מחזור, אני מניחה (אוף, גבר. אתה לא תבין את המטאפורה). אני מתכוונת, אתה רוצה את המנה הבאה של הסם. אתה נעשה חסר מנוחה. אתה נעשה עצבני. אתה מנסה להמשיך בשגרה אבל כולך כזה אוף-אוף מתי מסיימים עם החרא הזה והולכים להזריק קצת? וככל שהמנה הקודמת מתפוגגת זה נעשה יותר קשה. אתה מתקשה להמשיך לחשוב בבהירות, להעמיד פנים שאתה לא עצבני, ואתה כבר לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מסם-סם-סם-עכשיו. יש גם סימפטומים פיזיים: הזעה, ידיים רועדות...אם תמשיך למנוע סם מבנאדם כזה, כן, בסוף הוא יחטוף קריזה ויצעק על מישהו או אני יודעת. אבל זה בטוח לא יהיה כמו אצלך: יואכים מספיק מודע לעצמו ולסביבתו כדי להסתכל סביבו ולציין לעצמו שהבניין בו הוא נמצא בטח היה כנסיה פעם. רבע שעה אחר כך הוא כבר בקריזה? לא אמין בשיט (הוא קצת עצבני, כן. קצת זכרונות טריגריים, כן. אבל מהקטע אני מקבלת את הרושם שזה בגלל אירועי עבר בעייתיים, לא בגלל קריז הרואין שעומד להתפרץ).
אוקיי, מצאתי מטאפורה שגם גברים יכולים להבין: אוכל! זה כמו מה שאתה מרגיש כשאתה צם. יום כיפור נניח. בהתחלה זה לא נורא, ואז אתה קצת רעב, ואז אתה הרבה רעב, ובסוף אתה מוצא את עצמך בוהה בספר תפילה שמשום מה כולו מלא במילים "אוכל אוכל בבקשה אלוהים אוכל" ואתה מתפרץ וצורח על הרב שיביא לך את הנקניקיה שלו והרב מאשים אותך בהטרדה מינית וקורא למשטרה ועוצרים אותך ומביאים לך מגש של אוכל בית כלא ואתה אוכל אותו ונרגע.
2. קפיצות מעל הפופיק: כמה שיש לך תיאורים יפים וקולעים, ככה יש לך גם תיאורים של "אין לי מושג על מה אני מדבר אבל אני אוהב את הצליל של זה אז נשאיר את זה". לדוגמה:
עם סחיטת המזרק זיעה של התרגשות החלה להציף את הזיעה הקרה של תקופת היובש. מה זה זיעה של תקופת היובש? אם אתה יבש אתה לא מזיע!
העיניים של הבנקאית היו נבורות במסך. אין כזאת מילה, נבורות. ואם יש, אל תשתמש בה כי היא מוזרה, במיוחד כשהיא מתייחסת לעיניים. אני לא מצליחה לדמיין עיניים נבורות. אני מבינה למה אתה אוהב את המילה. כיף להגיד אותה. נברנברנברנברן!
אבל באמשך, אל תשמש במילים אקראיות רק בגלל שהצליל שלהן יפה בעינייך. ככה ילדים מסיימים עם שמות כמו קשת וגפן וכולם מרביצים להם בגן.
אבל אל תחשבי חלילה שאנחנו רכים עם אנשים כמוהו. כמו מי? הוא חושב את זה על עצמו?
קצה המחט היה חתוך בצורה אלכסונית שיצרה מעויין על פני המתכת. דה, כל המחטים ככה! ולמה TF הוא שם לב לזה כשהוא בקריז נרקומנים? לא שאי פעם הייתי בקריז נרקומנים, אבל קשה לי להאמין שהם טורחים לציין לעצמם "הממ, קצה המחט הזה חתוך בצורה אלכסונית" תוך כדי הזרקה.
3. לא הבנתי את זה שהקצינה השניה איתו עד שלא הסברת את זה, איזה 4 משפטים אחרי שהיא הופיעה. אז אולי במקום "הקצינה שישבה לידו" תציג לנו אותה כ"קצינת השחרור שלו" (או כד') ולא תבלבל אותנו לחינם?
4. קלישאות כאלה, כמו זה שהפקידה שואלת אותו אם הוא בסדר (שום דבר בו לא תואר כלא בסדר חוץ מדברים שעוברים לו בראש. וכאילו, רק פקידות בסרטים שואלות אם אתה בסדר ברגע שאתה מאבד קשב לשניה) או זה שהיא מתנצלת על הזמן שלוקח לנתונים לעלות (מתי איש שירות כלשהו התנצל בפנייך על דבר כזה? ברובם המוחלט של המקרים הם פשוט בוהים בך במבט זועף, כאילו זאת אשמתך שהמחשב לא עובד. והם רק מחכים שתעז להגיד משהו כדי שיוכלו להתפרץ עלייך P: )

the end.

ינשוFון

New member
לגבי 4

לפני שהיא שואלת אם הכל בסדר, הוא נד בראש לעצמו פעמיים. את יודעת, like a crazy person
יש לך נקודות טובות.
לגבי האמינות של קפיצה ממחשבה על כנסייה לקריז, קחי בחשבון שהקטע הזה אמור להיות פלאשבק מתומצת. זיכרון של אירוע שהוא חי מחדש. עכשיו אני חושב יחד איתך... לדעתי כשזה היה בהווה הוא לא שם לב לחלק גדול מהפרטים שבפלאשבק מתעכבים עליהם. אבל כשהוא חווה את זה מחדש זה אחרת. מה את חושבת על זה ?

ששש, לא, אל תחשוב יחד איתי, זה עושה לי ADHD!

וואו, זאת היתה יכולה להיות שורה נפלאה משיר, לא ככה?
מבחינתי פלאשבק הוא זכרון של דמות, כפי שהוא נראה מנקודת מבטה. אז אם לא שמת לב למשהו בהווה, אתה לא תזכור אותו גם בעתיד. אם כבר ההפך: יש דברים שאתה שם לב אליהם בהווה אבל לא מייחס להם חשיבות אז כשאתה נזכר באירוע כולו אתה פשוט שוכח אותם.
אבל למה להתעצל? פשוט תעבה את הקטע קצת. תגרום לו להיעשות יותר חסר סבלנות ומשוגע בצורה יותר הדרגתית, תוסיף סימנים פיזיים (למרות שאם זה פלשבק תזכור שאתה חייב לתאר אותם מנקודת המבט של יואכים. אז אתה יכול נניח לתאר שהרגל שלו קופצת או שהוא מזיע בטירוף או שיש לו טיק בעין, אבל לא דברים שאחרים רואים והוא לא (למשל העובדה שהאישונים שלו מורחבים), ואז יהיה לך גם תירוץ לאפשר לפקידה לשאול אם הוא בסדר (או שבעצם לא יהיה לך. כי אתה יודע שגם אם לנוד בראשך פעמיים זה מן קוד ל"יו, אחי, אני קוקו על כל הראש, גם אתה?", הרי שכשפקידה חושדת שמשוגע לפניה, היא לא תשאל אותו אם הוא בסדר. היא פשוט תראה מבוהלת ולחוצה).

ינשוFון

New member
לא יכול לומר שאני מסכים עם זה

נניח דמייני סיטואציה שמישהי רבה עם החבר שלה. ואז הוא אומר משהו כמו "זה כמו מה שהיה בפראג."
אבל היא כל כך עצבנית ופגועה שהיא בקושי מודעת למה שהוא אמר.
אחר כך היא כל הזמן אומרת לעצמה, "למה הוא התכוון ? למה לא שאלתי ?" או ווטאבר.

עכשיו בלי קשר, מבחינה טכנית אני חייב לתאר איפה הם נמצאים אחרת יש לי ראשים מרחפים בחדר לבן. יכול להיות שצריך לתאר את זה מתוך הקריז המתגבר. לבחור מילים מסויימות שיחזקו את זה וכו'.

לא, *אני* לא מסכימה איתך!

אתה צודק לגבי החברה, אבל זה בכלל לא אותו דבר כמו אצלך, אלא דוקא כמו מה שאני אמרתי: היא היתה בפראג ובאותו רגע בפארג שמה לב למה שהיא עשתה/אמרה, אבל עכשיו היא שכחה. זה כמו שאתה תגיד ליואכים, "זה כמו אז כשהיית בבנק הזה שנראה כמו כנסיה", ויואכים יגיד, "כנסיה? איזה כנסיה? אני לא זוכר כלום, הייתי בקריז נרקומנים".
זה לא עובד הפוך. כלומר, אתה לא יכול להיות בסיטואציה מסוימת ולא לקלוט ממנה כלום, ואז להיזכר בדברים שמלכתחילה לא קלטת.
בטח שאתה יכול (וצריך!) לתאר את הסביבה! אתה פשוט צריך לתאר אותה דרך עיניים של נרקומן. אתה יכול לגרום לדברים להיראות מבריקים מהרגיל, להבהב...אני מניחה שיועיל מאוד לקרוא קצת על התמכרויות, ספציפית על החומר שיואכים משתמש בו (הרואין?) אני מרגישה קצת מוגבלת בלתת לך עצות קונקרטיות כי הידע שלי בנושא הוא מאוד כללי בסך-הכל, אז בטח אתה בתור מי שכותב את זה מרגיש ככה פי 1000.

מסכימה עם החתול

בסוף הקטע הרגשתי שהוא כולו נבנה רק בשביל שנגיע לרגע שבו יואכים מזריק. וזה אכן כתוב טוב ומעניין! אבל המעבר בין הישיבה עם הבנקאית להזרקה היה מהיר מדי - לא הספקתי להבין מה קרה ולמה זה כרגע והוא כבר בשירותים, מזריק. מה בעצם היה הטריגר שהוא יקום וירוץ לשירותים? זה היה הקטע שחתול ציינה. בנוסף, אין את הציפייה שיואכים יזריק. אם כל התאים היו תפוסים והיית מראה לנו איך יואכים מזיע ומתעוות בזמן ההמתנה שמישהו יצא, מצפה לשמוע כבר את זרם המים, ההזרקה עצמה הייתה הרבה יותר מעניינת ואז המשפט "כן, כן, כן. עוד רגע, רק עוד רגע." היו הרבה יותר חזקים.
דבר נוסף. היה חסר לי התיאור של מה שהוא מרגיש אחרי שיואכים מזריק. יש רק כמה מילים "הוא הרגיש לרגע כאילו אפשר למות וזה בסדר." וזה מעולה! אבל מה עוד? תן עוד איזה משפט תיאור, שנדע קצת יותר טוב מה הולך שם.
ודבר אחרון, על פלאשקבים. "אז אתה משתחרר משירות?" - ככה הפלאשבק הזה מתחיל? אני לא יכולה לנמק למה, אבל נראה לי הגיוני יותר דבר ראשון לכתוב פרט עיקרי כלשהו שיסכם את הפלאשבק. למשל, שזה היה היכל ענק עם תקרה קשתית שטיפסה עד חמש עשרה מטר. או שיתן אווירה לפלאשבק. או מה שאמרו לך בסדנה.
וזהו.

אז הקמתם כנופיה, מה?

או כנפייה, אם ינשופים משתתפים בה (מילה אמיתית שרולינג המציאה, ראו ה"פ...5?)
כל ה"כמו שאמרו לך בסדנה" (wink-wink) וה"נו, מה שדיברנו אז" (wink-wink) שלאחרונה משתרבבים להודעות שלכם, גרמו לי להבין שאתם כנראה נפגשים בסתר ומדברים עליי.
אני חייבת לומר שזה מחמיא נורא

אצלי רק אבא היה עושה את זה

הוא גם היה סוגר את הספר באמצע, אומר "מה זה הזבל הזה?" והולך (גם אתם עושים את זה?
)
עד היום אני לא יודעת אם הוא עשה את זה בכוונה כדי להצחיק אותי או שספרי ילדים באמת גברו כל פעם מחדש על סבלנותו

g l o r y

New member
אצלי זו הייתה עבודה מחתרתית של הסבתות

שהיו עוצרות ברגע הכי מותח בתואנות שווא והולכות כדי שאני אלמד לקרוא לבד.... זה עבד.

בלגונה

New member
ברצינות, אתם זוכרים את ההורים מקריאים לכם?

אני רק זוכרת שבשלב מסויים זכרתי את הסיפורים בעל-פה, והייתי מעמידה פנים שאני יודעת לקרוא.

g l o r y

New member
בטח שזוכרת

גם הורים וגם סבתות. הייתי יודעת את כל הסיפורים בע"פ ומתקנת אותם אם הם היו מדלגים על פסיק, אבל סירבתי ללמוד לקרוא לבד.
אז סבתא שלי, שהייתה מהלקוחות הכבדים ביותר של בית אריאלה, החליטה על דרך פעולה שונה: היא הייתה מבקשת/מאלצת/עושה רגשי פולני לספרניות שהכירו אותה טוב והן היו מרשות לה לקחת שישה ספרים במקום שניים. היא הייתה מביאה את כולם אלי, מתחילה לקרוא לי ותמיד הייתה חייבת לחזור הביתה באמצע המתח. מפה לשם הרפתקאות קופיקו וצ'יפופו לימדו אותי לקרוא לבד, וסבתא הפכה לספקית המנה השבועית שלי של ספרים. היא עדיין הייתה מקריאה לי בהתחלה, בשביל הכיף אבל תוך פחות משנה הייתי צורכת בין 6 ל12 ספרים בשבוע, תלוי בעובי, והעוביים גדלו וגדלו. כך העברתי את שלב ספרי הילדים ונוער וכך גם שקעתי בפנטזיה. אני לא יודעת אם אני ביקשתי, או שזו הייתה עבודה של הספרניות או העדפה שלה, אבל יותר ויותר מהספרים שקראתי הפכו לספרי פנטזיה ומד"ב. התחלתי לדרוש סדרות מסויימות והיא הייתה מכירה לי סדרות חדשות. בשלב מסויים היא הפסיקה ללכת לספריה כי הבריאות והראייה שלה הדרדרו, אבל אני כבר פרשתי כנפיים.

ויימס

New member
סבבה לגמרי.

אהבתי במיוחד את זה שהוא מגמגם ושהוא מדמיין את אולפור.

בדיעבד אני מבינה שיש שם שתי קצינות- אני התכתי אותן לכדי דמות אחת כי התפקיד וההתנהגות שלהן לא שונים זו מזו, או מהבנקאית, אם כבר.

"נשברה לאלפי חתיכות שניסו להתלות באוויר כמו ילדות מחופשות לבלרינות."
ראיתי את המשפט הזה, דילגתי על המשפט הזה ושכחתי שדילגתי עליו מרוב שהוא היה כל כך חסר פשר.

למעלה