קטע על משפחתי

סבי מצד אימא היה הצנחן הישראלי הראשון ומפקד צנחנים, וגם פענח כתבי סתר בתקשורת. הוא צנח ביוגוסלביה ביחד עם הבריטים בפיקוד טיטו כדי להילחם בנאצים. אחר כך היה ראש משטרה כמה זמן ועזב. בחייו היה מושבניק, המציא ממטרות וניהל מפעל לממטרות שהמציא. במושב גידל פקאן ואבוקדו. היה אדם חכם, חזק ובריא שחי הרבה זמן. אהב להמציא בדיחות מוזרות על הרש'לה ולשחק שחמט.

אשתו נולדה בישראל ואהבה לעבוד בגינה ולטייל במקומות שונים בארץ. הייתה אישה אצילית. הם ובניהם שגרו לידם במשק, היו עושים אתנו מנגלים על הדשא לפעמים.

אבי סבי מצד אימא היה סופר ילדים וכתב סיפורים על נכדיו וספר על ילד שנאבד בטיול שלפיו נעשה הסרט העברי הראשון.

סבי מצד אבא היה דתי וימני קיצוני. עבד כקבלן ובנה לעצמו בית יקר ויפה בירושלים, שממנו ראו את כל החומות. נהג לתת הסברים ארוכים על אנתרופולוגיה ועל דת. בסוף חייו חלה בזיהום בכליות, ואשתו עשתה לו דיאליזה בבית. אז דיבר יותר בחוכמה, גם על פוליטיקה. אשתו הייתה פולנייה טיפוסית והייתה מכינה לנו אוכל טוב בסדרי פסח שעשו בביתם.

אבי ביולוג פרופסור ומנהל מעבדה עם סטודנטים, גילה תגליות חשובות וקיבל פרסים על עבודתו. בהם קנה דירות לי ולאחותי.

אמי הייתה לפני שנולדנו מורה לספרות בבית ספר גרוע, ובחיי למדה לצייר וציירה מופשט בעיפרון כמה שנים ואחר כך עברה לכתוב ספרים וסיפורים במחשב. כמה זמן הייתה מורה פרטית בביתי לבגרויות בלשון בתיכון שהיה לידנו ובו למדתי. בזמן ההריונות אתי ועם אחותי הקטנה חלתה במחלות דם ולב קשות ומסוכנות, ומאז היא חולה כבר הרבה שנים בחולשות וכאבים. לכן עשתה הומיאופתיה ודיאטות צמחוניות שונות.

לאבי אח שהוא פיסיקאי ובעל חוש הומור טוב, ואחות שחוקרת פילוסופיה של ימי הביניים, כתבה ספר על הרמב"ם וכמה זמן הייתה רקטור האוניברסיטה העברית. בעלה צרפתי וחוקר את הברית החדשה. לדוד יש בן שדומה לשחקן יו גרנט, אדם חכם מאוד. בילדותו אהב תכנות מחשבים וכיום הוא דוקטור. יש לו גם בן מבוגר יותר שדומה לו קצת. לאמי יש המון בני דודים שאיננו מכירים.

אחותי הקטנה הייתה בצבא מדריכת טיולים ואחר כך למדה באוניברסיטה תכנון ערים ומוזיקולוגיה. עכשיו היא לסבית ויש לה ילד מתרומת זרע. היא כותבת שירים וכתבה ספר עם סיפורים קצרים משעשעים.

אני בעל סינדרום אספרגר קל, בנערותי כתבתי סיפורים על חלומות ועל דמיונות ובשנים האחרונות כותב הרבה מאוד שירים וממציא שפות. בינקותי חייתי שלוש שנים עם הוריי באמריקה, ומאז אנחנו גרים בארץ. בביטוח לאומי הפנו אותי ליחידה טיפולית, ששם היו לי עובדת השמה ופסיכולוג גאון. עובדת ההשמה הייתה אישה נהדרת והאישה שהכי אהבתי בחיים, ניסיתי ליצור אתה קשר ולא הצלחתי. הפסיכולוג התעלל בי בגלל זה והזיק לי. אני גר בכפר טוב לבעלי צרכים מיוחדים ובו משתתף בחוגים, ויש לי מורה פרטי לפיתוח קול שאתו אני לומד לשיר. אני לומד באוניברסיטה מדעי הרוח והחברה, ויש לי תואר ראשון בספרות עברית. עכשיו אני מנסה לחזור בתשובה.

בכפר שלי יש לי בת זוג שלווה ונהדרת, שסובלת ממחלת פרנויה ואני עוזר לה. הייתה לה אם יוונייה נהדרת וטובת לב מאוד, שהייתה קונה לי ספרים ליום הולדתי ומזמינה אותי לארוחות בביתם ולמסעדות ליד ביתם בימי הולדת חברתי. היה לה גם אב מהונגריה, שמת לפני כמה שנים בבית החולים מקריש דם במוח. האם מתה בשבת לפני כמה ימים. היו לה כאבי גב, והייתה בת יותר משמונים.

חברתי אוהבת לקרוא ספרי נוער, לראות ספורט בטלוויזיה ולשמוע מוזיקה. יש לנו מנהגים משותפים לשמוע מוזיקה ביוטיוב בחדרי, לאכול בדירתה בכפר ממתקים שהביאה מסופי שבוע בבית משפחתה ומנות מארוחות ערב שאנחנו לוקחים מחדר האוכל, ללכת לבית קפה במועדון הכפר ולשבת שם ביחד לקרוא ספרים, ללכת לפעמים לחנות יד שנייה ביחד לקנות ולסמן בגדים, ובעבר נהגנו לצאת לעיר ביחד לקנות מאפים במסעדה דרום אמריקאית נחמדה עם זוג מוכרים נחמדים ואחר כך לטייל בחנויות בגדים ולהביע דעתנו על הבגדים. בזמן האחרון אני פוחד לקחת אותה לעיר כי בפעמים האחרונות התפרצה בעיר בפרנויה. היא אוהבת אביב גפן ואני לא, אני אוהב אסתר עופרים והיא לא, אז התפשרנו על זמרים ששנינו אוהבים ובעיקר שלמה ארצי ואותם אנחנו שומעים במחשב. בזמן האחרון היא אומרת שקצת נמאס לה לשמוע מוזיקה. יש להם עסק משפחתי. אחותה התגרשה והפכה ללסבית, והיא והגרוש שונאים זה את זה.

הוריי חלו בקורונה לא מזמן והבריאו, וגם אחותי. בכפר עבדתי בתקשורת וכתבתי סרטים לטלוויזיות הכפר, אחר כך עבדתי במפעל הפלסטיק, ועכשיו אני מתחיל לעבוד בגן הירק.

נדב143

Active member
כל הכבוד.
סיפור משפחתי מעניין מאוד מאחל לך ולחברתך בריאות שמחה ונועם.

למעלה