קטע קצרצר מחלום

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
שלום שוב אלישבע,
בחלום אחר באותו לילה חלמתי ואינני זוכר מהחלום הרבה.
אני כן זוכר שהיינו בשבעה, אבא שלי הביא מהעיריה ציוד לשבעה (מזרון, כסא ואולי שולחן). אני חשבתי שיהיה הגיוני ונכון לנסר את השולחן והכסא (או ספסל) ל- 3 חלקים כל אחד וכך ניתן יהיה לחלוק בו. כשסיימתי היה ברור שהם לא שמישים (כי ניסרתי אותם) ושעשיתי טעות כי עכשיו אף אחד לא יכול להשתמש בהם.

עד כאן החלום.

אין לי כיוון בכלל

אלישבע777

Well-known member
הי גה,

גם בחלום הקודם מהיום על נסיעה באוטובוס בהודו וגם בחלום על הכנס – מופיעים כיסאות בדרך ישירה או עקיפה. וכאן גם רהיטים נוספים. הפעם הרהיטים שאביך הביא, בחלום ל-"שבעה" היו תקינים, והיה צריך רק להציבם במקומם הנכון.

אבל עבורך הם לא היו בסדר! וניסרת אותם לשלושה חלקים כל אחד. כאילו ייצרת בכך עוד רהיטים, ליותר אורחים, אבל בעצם הרסת אותם לגמרי ובסוף אתה מבין את טעותך

בחלום, אתה מתכוון לטוב, אבל התוצאה – גרועה. אתה רוצה לתת למנחמים שיבואו לשבעה וגם לכם, מקומות רבים לישיבה, שלא יחסרו כסאות, מזרונים וכל מה שצריך. אתה רוצה שאנשים ירגישו בנוח, למרות שהמצב עצמו מאוד לא נוח.

פרוש א - בחלום אין תחושת אבל, אלא תחושת שליחות. אתה דבק במשימה ( כמו שדבקת במשימת ההישרדות באוטובוס בהודו). אתה חושב מהר ופועל ישר ומהר, אולי מהר מדי. אולי החלום אומר לך – תספור עד עשר? לחשוב שנית על המשימה שאתה מתכנן?

פרוש ב – ניסור הרהיטים כך שאף אחד לא יכול לשבת איתם, מסמל בעיני את סילוק הטקס כולו. אם אין היכן לשבת – אז לא יושבים! כאילו אתה מסלק את האבל או את המוות מהחיים. בכך שאתה "הורג" את הרהיטים המשמשים את המתאבלים, אתה כבר לא יכול להתאבל. מין אקט המגרש את המוות. כאילו לא קרה כלום, ואין ישיבת שבעה כי אין אבל כי אף אחד לא מת!

פרוש ג– אתה מנסר רהיטי עץ. הסמליות כאן – ניסור הענף שעליו אתה יושב. על הרהיטים הללו אי אפשר לשבת. החלום אומר לך – לא להתאבל יותר מדי ולדבוק בחיים ולא לנסר את הענף שלך (עץ המשפחה), כי זה עלול לפגוע במשפחה. נראה לי שזה מתכתב עם הפרוש שלך לחלום האחרון – הנסיעה באוטובוס בו אמרת "
אני צריך להחזיק חזק ולשמור על עצמי ולהמשיך לחיות על מנת להיות פה עם המשפחה והילדים"

אשמח לתגובתך על הפרושים השונים.

ga26

Member
הי אלישבע.
מצד אחד אני יכול מאוד להבין את פירוש א'. זה מסתדר עם התחושות בחלום. אבל זה לא קשור לדבר בחיי. אני אם כבר שקול מידי, בן אדם מחושב מאוד.
ועדיין זה כנראה זה.

פירוש ג' מעורר נקודה למחשבה: שולחן וכסא זה משהו משפחתי מאוד. יושבים יחד לארוחה. מזרון זה גם (משתמשים בו כשמבקרים ואין איפה לישון). ניסור שלהם הוא ניסור של המשפחתיות.

יתכן שהחלום מזהיר לא להיחפז במשהו שיהרוס את המשפחתיות.

תודה אלישבע.

אחשוב על זה

למעלה