קטע שאהבתי :

ינוקא1

New member
קטע שאהבתי :

http://www.falunnews.org.il/articles_p/2006/08/c_07/72541_22.htm

ציטוט מהקטע :

"אנשים יודעים כי מהזמנים הקדומים הרפואה הסינית המסורתית הדגישה את המוסריות כערך עליון, אך אינם יודעים מדוע. הסיבות האמיתיות הם הקשר בין אדם אלטרואיסטי (מתחשב תמיד קודם באחר), הלך מחשבתו המוסרית, ויכולתו לרפא. כאשר רופאים מאבדים את מוסריותם, מאמצי הריפוא שלהם לא יעבדו. יכולות על טבעיות, שהן החלק היסודי של מומחיות הרפואה הקדמונית, כיום לא קיימות, הן הוזנחו. המסורת המודרנית של הרפואה הסינית שמה דגש מועט מאד על מוסריות הרופאים. כל מה שהם עושים זה הצמדות לניסיון והתרופות שעברו בירושה מהעבר. הם מלמדים גורמים שטחיים כשהם מתעלמים מהעיקר. לא קיימים בסביבה יותר ביאן צ’ואים או "רופאי פלאים".

בוקר טוב ו
......

הי חבר.
כפי שבעצם ניתן לראות היום, כל נושאי המיסטיקה, האנרגטיקה והרוחניות די נפתח. הם אף מתפתחים במידה מסוימת.
הם יוצאים מתוך המקורות שבהם נוצרו ומגיעים לכלל באופן המקורי שלהם, או מתוך אינטגרציה עם ידע ממקורות שונים.

אנו היום בזמנים טובים, בהם כבר אין ממש סודות, או שהם לפחות מתגלים. כבר לא ניתן להסתיר ידע בסיפורי בגלוריפיקציה מיותרת. היום המורים רוצים לחלוק את הידע שלהם וניתן להגיע אליהם ב"קלות". הם עצמם אף יוצאים קלפי חוץ ומציגים את הידע והיכולות אותם הם מציעים.

אנו רק צריכים ליהנות מהכל ולדעת להשתמש במה שיש, בשביל לשפר את החיים שלנו ושל הסביבה שלנו.

שוב תודה על השיתוף.

המשך יום טוב.

ינוקא1

New member
בוקר טוב !

הלכתי הרבה זמן בנתיבים הללו (מיסטיקה , אנרגטיקה ורוחניות) , וראיתי שם הרבה רדיפה אחר "יכולות" . . .

לעומת זאת בציטוט שהבאתי אומרים כי האלטרואיזם של הרופא והלב שלו הם העיקר , גם להשגת יכולות.

גם הרפואה הסינית אותה מביאים במאמר היא דוגמה נהדרת -
לכאורה זוהי שיטה "רוחנית" , אך עם כל ה"רוחניות" שלה , היא לא הופכת את המטפל לאדם טוב יותר.
היא לא מתמקדת בזה , לא הופכת את זה להיות העיקר.

זה נכון שכיום כבר כל הסודות המשמעותיים נכתבו איפושהוא. אין יותר סודות.

השאלה היא מה ה"מוקד" שלנו.

אטלנטיס (שתמיד אומרים לי שהידע שלי מגיע משם) , נחרבה בזכות הידע רוחני המעמיק שהיה להם.

רוחניות \ מיסטיקה \ אנרגטיקה , לא תמיד הופכים אותנו לאנשים טובים יותר.

עכשיו אני מבין למה כיוונתה....

אתה צודק לחלוטין.
בעקרון שני המורים שלי לעגור לבן הדגישו כי מטרת אומנות הלחימה, היא לעשות אותך אדם טוב יותר.
אני חושב שהכל תלוי במורים ובמסגרת, לא הטכניקה.
היכולות הן יכולות....מה אתה עושה איתן, זה בר באישיות שלך.

אם כבר הזכרת -
כשאני התחלתי עם לימוד ההילינג, היה לי חשש שאשתמש ביכולות לרעה. אפילו ללא כוונה.
חששתי, שכמו שאני חושב מחשבת ריפוי על מישהו ויש לי כוונה לרפאו ומתוך כך הוא נרפא, הרי אם אחשוב מחשבה שלילית אשפיע עליו לרעה.

הנה מקרה קטן-
לפני הרבה שנים, ניסיתי זאת פעם אחת. רציתי לראות איך זה להשתמש ביכולת אנרגטית לרעה. זה היה לפני שהתחלתי עם ההילינג.
הקרנתי שליליות על אדם מסויים....,לאחר כמה שעות נהרס לו משהו חשוב וגם הילד הקטן שלו, שישב לידו בזמן שהקרנתי עליו שליליות, חלה.

אחד הדברים שעברתי בלימוד ההילינג, היה נקיון משימוש ברע וקבלתו.
היה לי ריפוי שנעשה על ידי כוח חיצוני שתיקשר איתו באחד הלילות. כח שרצה קשר איתי, אבל סירבתי.
למרות זאת, הוא העביר אותי ריפוי בעניין החשש משימוש שלילי ביכולת האנרגטית.

אכן...אם אנו לא הופכים להיות אנשים טובים יותר, כל העבודה שלנו מיותרת.
מבחינתי
.

למעלה