קטע שקראתי לאחרונה (שוב)

Free Smile

New member
קטע שקראתי לאחרונה (שוב)

"באתי למסקנה שעל בתי-הספר, יהיה שמם אשר יהיה: אוקולטיים, אזוטריים או של יוגיים, להתקיים במישור הארצי הרגיל ככל בית-ספר אחר: בית ספר לציור, בית ספר לריקוד, בית ספר לרפואה. ידעתי כי המחשבה על בתי ספר ב'מישור אחר' אינה אלא סימן לחולשה, לחלומות שהינם תחליף לחיפוש ממשי. ואז הבנתי שחלומות אלה הם אחד המכשולים העיקריים בדרכנו האפשרית אל המופלא." נכתב בספר 'חיפוש אחר המופלא' של אוספנסקי, תלמידו של גורדייף. למען האירוניה אציין כי הוא יצא לדרך בעולם המזרח וקיווה למצוא בית ספר ואז הגיע לאותה מסקנה. לבסוף למד אצל גורדייף שגם כן סייר בעולם העתיק כדי לאסוף משם את הידע. אלא שדברים וזמנים משתנים. ופנטזיה של יציאה מהמציאות בה חיים כדי לפגוש במשהו אחר, יכולה להרגיש ענין מוכר מאד, אלא שיותר מבין היום למה הוא התכוון כשאמר שזה מכשול עיקרי, להפסיד את מה שכן מוצע כשנפגשים בו.

Handy Alley

New member
איך הגעת לאוספנסקי?

אם יורשה לי לשאול (משחק אסוציאציות)

Free Smile

New member
הוא הגיע אליי

מה זאת אומרת איך
? אה , אסוציאטיבית מה פה העלה/עורר את אוספנסקי בראשי? לא ניסיתי לשחק אסוציאטיבית, באתי במטרה להביא אותו; או אם כבר, קראתי את הקטע ואסוציאטיבית הגעתי לפה. כי נזכרתי בתהליך שאותו עברתי/עובר (והוא מתאר), ואצלי נקודת ההתחלה בחיפוש קשורה מאד לפורום הזה.

Free Smile

New member
הוא הגיע אליי, כאמור-

חיפשתי בלי לדעת במדויק מה אני מחפש, רק ידעתי שאני מחפש. הפורום הזה שימש כקרקע, מצע לרעיונות מהסוג שרציתי לפגוש. פגשתי פה ושם כמה רעיונות נחמדים ואז הפורום נכנס לסטגנציה. ממש תקופת יובש משעממת וממוחזרת. עד שאחרי כמה זמן הגיע איזה almanach שזרק כמה פיסות מאתגרות להבנה מ'חיפוש'. התחלנו להתקשקש והוא השאיל לי את הספר שלו וקראתי קצת ממנו באבט"ש, ואחר כך קניתי בעצמי. השקעה הכי טובה של 82 שקלים שאי פעם עשיתי
מה לגבי עניינך באוסי החיוני?

Handy Alley

New member
לא יודע, שמתי עליו כמה פעמים

מכל מיני מקומות. לפי מה כתוב הוא דיבר על ה"מימד הרביעי" לפני שזה התפרסם שאיינשטיין דיבר על זה, או שאני טועה ומסלף =ם. ושהוא עשה משהו לא בסדר עם מה שגורדג'ייף לימד אותו. כאילו חשף את זה באופן מסויים, או לא יודע.., שהוא כתב על חלומות, ואז הוא הגיע למסקנה שזה מנגנון פיסיולוגי בעקרון, ולא יותר. תעתועי דמיון "אינסטינקטיבים" שמקורם בגירוי חיצוני בזמן החלום. מתמטיקאי אז בטח היה לו דמיון, רוסי אז בטח היה לו סגנון ונק' מבט מעניינת, אבל מה מעבר לכך מייחד ומעניין בו?

Handy Alley

New member
חחח לא דמיון, הגיון*

למרות שלמתמטיקאים יכול להיות דמיון.

Free Smile

New member
סביר להניח שהיה לו גם דמיון מפותח

לא במובן של דמיון מרחיק לכת מהמציאות אלא דמיון להבנת המציאות
לא קראתי אותו מספיק כדי להרחיב את ידיעתך במידה ואתה כן. יש באמתחתו את "A New Model Of The Universe" ואת "Tertium Organum" שם כנראה מדבר על מה שרשמת. מענין היה בוודאי לכתוב בתקופתו , כשהרעיונות והמצאות היו חדשניים ועדיין לא בנו עליהם מגדלים (או מוטטו אותם). מבחינתי מה שמענין בספר זה הקשר שלו עם המורה שלו השאלה היא מה אתה מחפש לדעת בדיוק...מדע חיצוני נטו? גרמי השמים? אם אספר לך שבקבלה יש עדות מוקדמת מאד בהשוואה למדע המודרני להכרה שכדור הארץ הוא אכן כדור? ולא רק כדור, אלא אליפטי? אם *זה* כל מה שהיה אפשר לקחת מהקבלה, איני כה בטוח שהיא היתה מושכת. אבל נעזוב את הקבלה
מה אתה מכיר מגורדייף ומורשתו לאנושות המודרנית?

Handy Alley

New member
גורדייף היה חתיכת פרחח

הוא ידע איזה מי יודע כמה שפות והיה לו חוש הומור מוזר וערמומיות עם איך שהוא ניסה ללמד את כל מה שהוא ידע, אבל לא קראתי ספרים ממש עליו. היתה לו גם את השיטת ריקוד הזאת. אני זוכר שלימדו אותי משהו כזה בבית הספר במסגרת קרן קרב. שזה מגניב כי לא ממש דיברו על מה זה או מי המציא את זה. (הקטע של למחוא כפיים ולגרום לך לעצור באותה תנוחה שהיית בה. לא יודע יכול להיות שזה לא רק יחודי אליו והוא לקח את זה ממקום אחר, אבל זה בעיקר ידוע שהוא לימד את זה.) זה נראה לי יותר פיקנטי ואותנטי לעיין בכתבים שלו, אבם אם הייתי מחפש משהו הגיוני thats allready laid out clean and clear on the surface, הייתי הולך לאוספנסקי. אני לא ממש מכיר רעיונות, כאילו, המטאפיזיקה שלו לצד. רעיונות עצמם שהוא השאיר לאנושות המודרנית, אבל כנראה יש לו...

למעלה