קטע 10 של ג'ירו 2015: פורט הפסיד זמן, בוהאם ניצח ושאלה

קטע 10 של ג'ירו 2015: פורט הפסיד זמן, בוהאם ניצח ושאלה

פורט הפסיד זמן (אני חושב שיותר מחצי דקה)בגלל תקלה טכנית, שהותירה אותו מחוץ לדבוקה בק"מ האחרונים.
לחברים, שנשלחו להחזירו לדבוקה, לא היה מספיק ק"מ כדי להדביקה.
אם חשבתי נכון פורט מחוץ לעשירייה ראשונה (דירוג מצטבר) לאחר שהחל את היום במקום שלישי.

ניקולא בוהאם ניצח מתוך קבוצת בריחה וזה כשלעצמו היה מרתק, לא זוכר ניצחון גדול שלו, אלא אם קטע בטור של דנמרק הוא גדול.

שאלה בלי ציניות - מאלו החושבים כי קטעי מישור ארוכים משעממים (היום היה 200 ק"מ שכללו רק טיפוס וחצי וגם הם קצרצרים + מעט אבנים מרוצפות בסיום) נהנו היום יותר ולו רק משום שחבורת החוד לא נתפסה?

ariasdo

New member
מה הסיבה שהפלטון לא סגר אינטרסים - או עדין עייפים מהמנוחה...

אני רק יכול להעריך, מהצפייה בשידור...

חישוב מוטעה של הקצב הנדרש לסגירה.

אני חושב שהדבוקה (הקבוצות שהובילו אותה) פשוט טעו בחישובי היחס עבודה שהם צריכים (הרוכבים) להשקיע במרדף ביחס ליכולות שיצרה חבורת החוד.

הפער הכי גדול, במהלך הקטע, עמד על כחמש דקות וזה פער היוצר אשלייה כי הסגירה אפשרית במהלך מרדף אגרסיבי וקצר (יחסית).

היה איזה קטע (אני חושב שממש שעה לפני שהגיעו לקו הסיום, בערך 45-50 ק"מ לסיום) שהפער כבר ירד לכיוון ה- 2:30 דקות ואז הדבוקה שינתה התנהלות מרדיפה (שהחלה מעט קודם) לשמירה (על הפער הקיים) וכדי לא לסגור מוקדם מדיי, דבר היוצר לחץ על הקבוצות של המאיצים (שבמילא היו הרודפות ומוציאות האנרגיה העיקריות) שהחלה הרדיפה מחדש חלהכתיב קצב מטורף כדי למנוע בריחות לקראת הסיום.

חבורת החוד כבר הריחה את קו הסיום, כשהדבוקה החלה להגביר שוב את הקצב וכאילו קיבלה פיצוץ אנרגיה שהקשה על הדבוקה בסגירה.
(כל התיאור הזה נשען רק על מה שראיתי בטלביזיה ולא לוקח בחשבון דילים שאולי היו, אולי לא נוצרו ואולי פשוט לא הופעלו כראוי).

בסופו של קטע הדבוקה הייתה ממש על זנב הרוכבים שהאיצו לניצחון.

nachshon4

New member
הפוך יאיר

בגלל שהתקלה הייתה בקילומטרים האחרונים, הפלוטון טס כדי לנסות לסגור את הבריחה. הרוכבים של סקאי לא הצליחו לרכב בקצב הזה, והפער הלך וגדל, במקום לקטון.

nachshon4

New member
שכתבת שלא היו להם מספיק קילומטרים,

הבנתי שכוונתך כאילו הם הלכו וסגרו על הפלטון, ורק היית ממשיך את זה עוד 3 ק"מ הם היו מביאים אותו חזרה. בפועל ההפרש רק הלך וגדל.
אבל כנראה הבנתי אותך לא נכון.
בכל מקרה, לצערי העונש של ה-UCI מוציא את החשק לדבר על הרכיבה נטו...

למעלה