קטע 18 מה ראינו, קטע 16 ללא פתרון, קטע 19

gadis13

New member
קטע 18 מה ראינו, קטע 16 ללא פתרון, קטע 19

קטע 18, מה ראינו.
יום קולומביה. חוליאן ארדונדו מנצח בפעם הראשונה בסבב הבכיר, וכבר בטיול הארצות הארוך הראשון שלו, ומיד אחריו במקום השני מסיים פביו דוארטה, מהקבוצה הלאומית של מדינתם – בקיצור, יום קולומביה.
יום, שהיה נדמה שספק אם מבטיח דבר מלבד לקבוצת בריחה, וזאת כפי צורך הבכירים לשריין מידה מסוימת של אנרגיה לקטע הבא וה – ITT בטיפוס שלו, דווקא קיים, ולא רק לה.
קבוצת בריחה נרחבת (14 רוכבים), פתחה פער שנראה היה מבטיח מספיק בכדי לשרוד, ועל אף שאמנם התברר ככזה בסיום, עם הניצחון של ארדונדו והמקום השני של דוארטה, מלבדם השאיר בסיום רק שרידים מטושטשים וטעם פגום לכול השאר. דה חאנט ששוב הצטרף לקבוצה, האיר לה דרכי המילוט בתחילת הטיפוס האחרון, אך התקפות חוזרות ונשנות של ארדונדו, דוארטה, דייאגנאנט (שוב), פליזוטי, זארדיני (שוב), קאטאלדו (שוב) ואפילו באסו, אפשרו לבסוף רק לשני הקולומביאנים להימלט, ואז גם לאחד מהם אף מהשני.
על אף שניסיונות רבים שנעשו על ידי סלקציית הבכירים בשלבים המאוחרים, ניסיונות שהביאו אמנם לידי כך שחלק מהמדורגים הגבוהים איבדו זמן (אוונס), הרי שהפתעות מרעישות לא נרשמו והפערים נשארו כשהיו בתחילת הקטע. חלקם של המתחרים יודע שעתה אין יותר מה להפסיד, ועדיף להמר על כך שהמאמצים בשלב זה ישפיעו על דילול משאביהם של האחרים וישפיעו על שני הקטעים הצפויים בהרים הגבוהים ביום שישי ושבת.
המרוץ עובר עתה לשני קטעי ההכרעה שלו, וכפי שעדיין לא התקבלה החלטה ביחס לפרודיה העצובה של קטע 16, והמועצה העליונה - מארגני המרוץ מצד אחד (שכנראה היו מוכנים לקבל את הפשרה שהוצעה על ידי הקבוצות), והנציגים בעלי הסמכות מהתאחדות האופניים העולמית במרוץ, שסירבו (ראה המשך הדיון והפרשנות בהמשך), הרי שקשה לראות שינויים גדולים ביומיים הקרובים, כאלה שישפיעו על דמות המנצח ביום ראשון בטרייסטה. נכון, עדיין כנדמה תמשיך המלחמה ביחס לדמות העולה השלישי על הדוכן בסיום, ואף אפשר לראות את כול המדורגים, מהמקומות 3-8, כבעלי סיכוים לעשות זאת, הרי שתשובה, אולי חלקית בלבד, כ

nachshon4

New member
לא רק יום קולומביה

זה כמעט מירוץ קולומביה.
בשלב של אתמול 1-2 קולומביה, אבל לא נשכח שגם 1-2 בדירוג הכללי קולומביאנים (אחרים). אימפריה.

יותר טוב מ epo

כשנחתנו בבוגוטה בעמק מוקף הרים גבוהים לא ציפינו... כשנפתחה הדלת לא היה לנו אוויר לנשימה. העמק בגובה 3 ק"מ מעל פני הים. באימונים בגובה מקסימום 4000
חלפו על פנינו נערים וסיפרו בדיחות, אני חושב. גם המים הזכירו לי את נקמת מונטזומה. הקולומביאנים, 50 מיליון, בנויים לחיות בגובה, יותר טוב מ epo .הוולטה א קולומביה פופולארית שם לא פחות מהטור בצרפת, הם גם מרויחים בשנה פחות מישראלי בחודש, כדאי להיות מקצוען.

tkatzir

New member
לא חסר שם גובה, אבל לא רק

תמונה להמחשה.

דוגמא מעולם הברווטים:
יש שם השנה ברווט 1200 שמתחיל במדיין, דרום מזרח עד קצת אחרי בוגוטה, וחזרה.
מתאור המסלול ע'י המארגן: טווח הגבהים בין 100 מטרים ליותר מ 3000 מטרים מעל גובה פני הים, טמפרטורות משתנות בין 0 ל 40 מעלות, והכבישים לא מתוחזקים ומלאים בורות ומהמורות.

יש מצב שאלו תנאים לא רעים לאימונים לרוכבים המקומיים, לפני שהם מגיעים לאירופה...

טל.

קולומביה היא באמת נקודה מעניינת

מאז ומתמיד הייתה מדינת אופניים שהצמיחה רוכבים מפורסמים רבים.
בעבר הייתה ידועה כמדינה שלא אוכפת את התקנות כנגד שימוש בחומרים אסורים וכל רוכב קולומביאני היה חשוד מראש.
בשנים האחרונות יש להם פריחה מחודשת ונשאלת השאלה: האם הדבוקה נקייה יותר וכך צומח יתרונם בזכות האימון שלהם בגבהים? או שהם ממשיכים בדרכם הישנה והבלתי חוקית? כנראה שלא נדע את התשובה.

אודי - כתבתי את זה בעבר, מעניינת אותי דעתך

כשאני צופה בספורט אני לא מכניס נתונן אפשרי של שימוש בחומרים אסורים.
אילולא עשיתי כך ליגת האלופות, וברור שגביע העולם פחות משבועיים מהיום היו לבתי ניתונת לצפייה עבורי.

כתבת שאתה מקווה שהדבוקה נקייה - לדעתי בעידן הפספורט הביולוגי מאוד קשה לעשות שימוש בלי להיתפס, איני רופא ורק מ(ההרבה מאוד)מה שקראתי.

כשאתה צופה בביצוע מרשים של רוכב אתה מיד מכניס נתון אפשרי של שימוש בחומרים אסורים?
האם לדעתך יש סיכוי טוב (לא סתם סיכוי, סיכוי טוב) שהדבוקה באמת נקייה?

אגב - כתבת :ואלוף העולם בנג"ש 3 פעמים (רוג'רס, נכון שהפעם בלי EPO)" בשרשור אחר כאן.
לא זכור לי שהוא נכשל באיזו בדיקה,אולי הזיכרון בוגד בי?
מה שאני זוכר שהוא הוכתר כאלוף עולם לאחר שדויד מילר נפסל בעקבות מעצר על ידי המשטרה הצרפתית והודאה בשימוש בחומרים אסורים.
משהו שאני לא זוכר טוב?

לגבי רוג'רס, טעות שלי... בערך

כתוב בערך עליו בוויקיפדיה האנגלית:
"In July Rogers rode the Tour de France in support of Alberto Contador and finished in 16th place. In October he won the Japan Cup one-day race. In December it was announced that he had tested positive for clenbuterol at the latter race. He was suspended from cycling pending further investigation.[8] On 23rd April 2014 the UCI announced he would be cleared of any wrongdoing, no further action would be taken and that Rogers would be free to race again."

כלומר, בדצמבר 2013 נמצא חיובי לקלנבוטרול (כנראה שגנב לקונטדור חתיכה מהסטייק בארוחת הבוקר) והושעה מתחרויות. באפריל 2014 בוטלה ההשעיה ונמסר כי רוג'רס לא עשה דבר כלשהו שאינו כשורה והוא הורשה לחזור מיידית למרוצים.

ולגבי הסמים בדבוקה

דעתי שווה בדיוק כמו דעה של כל אחד אחר כאן ואולי פחות כי אני לא מבין בגוף האדם, שרירים, דם, ריאות ושאר ירקות.
אני חושב שאולי יש פחות שימוש בסמים או באמצעים בלתי חוקיים אחרים, או באמצעים שעדיין לא הוכנסו לרשימה של האסורים, אבל, חלק מהרוכבים כן ממשיכים להשתמש בחומרים כאלו או אחרים. מה ששמתי לב השנה במרוצים הקלאסיים שראיתי, זה שבחלק גדול מהם הרוכבים היו פשוט גמורים בסוף ולא היה להם את הכוח לבצע פעולות מכריעות לקראת הסיום. יתכן שזה מעיד על כך שהדבוקה קצת יותר נקייה, לפחות בקטע של החד-יומיים. לגבי הטורים אני קצת פחות בטוח.

תודה, שכחתי על הקטע של רוג'ר והקולנטבול...

הזיכרון שלי לטווח קצר כנראה נפגם.

בקשר לדעתך - שווה כמי שמבין הרבה יותר מהמממוצע בנבכי הדבוקה ולא פעם אני למד מהתגובות שלך על כיווני מחשבה שלא הייתי מגיע אליהם.

תודה על התשובה.

למעלה