קיבה קשה אצל בן חודשיים

סיגל8

New member
קיבה קשה אצל בן חודשיים

שלום רב בני בן חודשיים הוא נולד פג בשבוע 36 במשקל קילו וחצי מסיבה של IUGR כיום שוקל כ-3.300 היה אוכל עד לאחרונה מנות של 70 CC והוסבר לי ע"י טיפת חלב שהסימן להעלות את הכמות היא ברגע שהוא מסיים 90 אחוז מן הבקבוקים לפיכך העלנו לו את הכמות ל80 CC לפני כיומיים לאחרונה הוא החל לעשות קיבה קשה מאוד וגם זה אחרי מאמץ ובכי רב וגם בכמויות קטנות מאוד לאחר התייעצות עם אחות במוקד של קופ"ח כללית, הורדנו לו את הכמות ל-70 CC חזרה אולם הוא החל לפלוט כמעט כל ארוחה בכמויות שלא היו אופייניות לו. האם יש סיבה להילחץ? האם יש חשש לחסימת מעיים חס וחלילה? האם כמות של 80 CC יכולה לגרום לחסימת מעיים אצל תינוק השוקל 3.300 קילו? מה עושים? האם להוריד לו את כמות האוכל עוד? אנו דואגים מאוד, בני מתייפח אחרי כל ארוחה וגם בין הארוחות.. תודה רבה!

שלום סיגל

בואי שוב ננסה לעשות סדר. 1. אין קשר בין כמות האוכל לאופי היציאות- כלומר כמות האוכל לא גורמת לעצירות. התינוק צריך לאכול כרצונו. 70 סמ"ק נראה לי מספיק לגמרי בתנאי שעדיין אוכל 8 ארוחות- דומני שדיינו את הסוגייה בפעם הקודמת. 2. עצירות- דבר אופייני בתינוקות. לא כל תינוק עם עצירות סובל מחסימת מעיים. אם היה סובל מחסימת מעיים היה מקיא המון לא קצת פולט. 3. מה עושים עם עצירות- ניתן להוסיף כמה טיפות של מיץ עגבניות נסי פעם ביום ואם לא עוזר פעמיים וכן הלאה- נסי תחילה בכמות קטנה ממש 5 טיפות. 4. ועני לי בבקשה - האם עד כה נתן יציאות בלי קושי? האם מעביר גזים? האם הבטן נראית תפוחה?

סיגל8

New member
ובכן...

תודה על תשובתך 1. תודה לאל אתמול בלילה הייתה לו יציאה רכה רגילה בכמות בינונית (פחות מהכמות הרגילה שלו). הוא עדיין מתאמץ מאוד, אני מניחה שזה יעבור בהדרגה. הפליטות עדיין קיימות אולם פחות. 2. נכון כבר כתבתי בעבר בהקשר לשאלה אחרת שהוא אוכל 70 סמ"ק אבל נראה היה לי שיכול לאכול עוד (כי הוא בוכה כשנגמר). כיצד אדע מתי ניתן להעלות לו את הכמות? האם רק לפי הנוסחא של 150 סמ"ק לכל קילו, או לפי המדד שהוא מסיים את כל הבקבוקים שלו (כפי שהוסבר לי בטיפת חלב)? פשוט התינוק שלי אוכל תמיד מה שיש בבקבוק, פעם אכל אפילו 100 ואני מפחדת שאם אתן לו לפי רצונו הוא יאכל מעל הכמות הנכונה למשקלו.... 3. לשאלותייך- כן, עד כה לא נתקלתי בבעיה של קיבה קשה והיציאות שלו היו רכות למדי ובד"כ בכמויות פחות או יותר קבועות. לגבי גזים- מצליח לשחרר. לגבי בטנו- אני לא כ"כ יודעת להעריך אם היא תפוחה... תודה רבה!

לגבי כמויות

הכמות המחושבת היא מדד גס בלבד להעריך כמה על התינוק לאכול. כבר כתבתי לך בעבר שיש תינוקות האוכלים יותר ויש תינוקות האוכלים פחות ועלים היטב במשקל. הדרך הנכונה היא הדרך עליה המליצו לך בטיפת חלב- משמע ברגע שמסיים את הכמות שימי עוד 10 סמ"ק בבקבוק... לגבי אכילת יתר- התינוק שלך נולד IUGR- וייתכן בהחלט שפונציאל הגדילה שלו לא מומש כלומר הוא רוצה להגיע למשקל המיועד לו ולהדביק את האיחור בצמיחה - תני לו לאכול כרצונו כעת. אם יאכל יותר מדי- מקסימום יפלוט. אם את לא בטוחה לגבי תפיחות הבטן- גשי פעם אחת לרופא ילדים שיעריך את התינוק ויאמר אם הבדיקה תקינה. בהצלחה

למעלה