קיבה רכה רכה

talshani

New member
קיבה רכה רכה

הבן שלי בן שנה וחודשיים.
מזה כשלושה שב' יש לו קיבה רכה ולרוב גם שלשול. הוא אוכל מטרנה בוקר וערב ובין לבין ארוחות רגילות ומאוד אוהב גבינה/קוטג'/ביו.
בהמלצת הרופא אנחנו מנסים להוריד את החלב . מוצרי חלב כבר הורדנו מזה כיומיים ומהערב עברנו למטרנה צמחית. השאלה שלנו היא, תוך כמה זמן (בהנחה שזו רגישות למוצרי חלב) אמורים לראות תוצאות - להסתיים השלשול...

קיבה רכה

לילה טוב וחג שמח
סליחה על העיכוב במתן תשובה.
קיבה רכה יכולה לנבוע מסיבות שונות רגישות ל"סוכר החלב=לקטוז היא אחת מהסיבות ולכן הפחתה במוצרי חלב תוביל לשינוי ביציאה. יש לציין שלקטוז יש בחלב אך בגבינות ובקוטג הכמות פחותה הרבה יותר ולכן לרוב לא יהיו שילשולים בעקבות אכילתם. לגבי מטרנה צמחית לעניות דעתי עדיך מטרנה ללא לקטוז. בדרך כלל הפסקת מוצרי חלב לשלושה שבועות מספקת. אך יש לציין שהסיבה השכיחה ליציאות רכות הן זיהומיות. כדי למצק את היציאות מומלץ לתת כלכלה יותר עוצרת לדוגמא הוספת אבקת אורז או להשתמש במי אורז כבסיס לתחליפי החלב ובנוסף מומלץ לתת פרוביוטיקה.
בריאות רבה , חג שמח ושבוע טוב

talshani

New member
ועוד שאלונת - נוכח המענה המפורט :)

קודם כל, אני מדוה לך מאוד על המענה המקיף.
אכן, התחלנו שלשום ביום ו' בלילה מטרנה צמחית ומהבוקר למחרת ועד היום כולל, לפעוט היו יציאות קשות יותר ואין שלשול. השאלה כעת, היא האם יש לבצע איזו בדיקה השוללת אלרגיה, או שאפשר לחזור בעוד כשלושה שבועות למוצרי חלב ולראות...כי את המטרנה החלבית נפסיק בשלב הזה, עד לגמילה (אני מניחה).
בכל מקרה, חלק מבדיקות הצואה שכבר התקבלו הראו שהכל תקין.

המשך

אין צורך לבצע בדיקות לאלרגיה כי לא מדובר במקרה זה באלרגיה לחלב. במידה ובמקרה זה יש "רגישות" לחלב הרי שההגדרה הנכונה יותר היא "אי סבילות לסוכר החלב ללקוז" אי סבילות ללקטוז במרבית המירים היא משנית למחלת שילשולים ולמעשה מאריכה את משך השילשולים. האי סבילות הזו היא זמנית וכאמור ונובעת מפגיעה באנזים (זרז) שמפרק את הלקוז=סוכר החלב. עם הפחתה ניכרת בכמות הלקטוז הנצרכת הנמצאת בחלב כמות האנזים במעי עולה והאי סבילות חולפת.
בעוד שבועיים שלושה יהיה ניתן לחזור גם למטרנה חלבית שהיא עדיפה על פני מטרנה צמחית!
בריאות רבה

למעלה