קיבוע גמיש באקסל

נכון, זה נשמע כמו דבר והיפוכו...
מצד אחד אני מבקש שתא מסוים בטבלה יהיה מקובע (למשל : M$7=)
כאשר שורה 7 היא כותרת הטבלה.
מצד שני כאשר אני מעתיק/משכפל את הטבלה למקום אחר בגיליון, נניח לשורה 35, אני רוצה לקבל קיבוע מותאם לטבלה החדשה, באופן אוטומטי (במקרה זה : M$35=).
האם זה אפשרי ? אודה לעזרה
(10, 2016)

ziv98

Member
בעבודה עם טבלאות (סימון הנתונים ולחיצה על ctrl+l) - זה עובד בדיוק ככה.

ניסיתי, ולא עבד לי.

אני בד"כ לא מגדיר טבלאות (לפי הספר...) .
בדוגמה המצורפת, הטבלה הבסיסית מתחילה בשורה 5 ,
אני מעתיק אותה לשורה 15 (ע"י בחירת כל השורות מ-5 עד 11) והתוצאה - הנוסחה בתא D16 מקושרת לטבלה הראשונה... ואני הייתי רוצה שהנוסחה בתא D16 תצביע על B$15=
בניתי טבלה כמו זו הבסיסית בשורה 25, בחרתי אותה (הפעם רק את הטבלה עצמה) , Ctrl+L הביא לתוצאה כמתואר.
אז כנראה שלא הבנתי.
הערה : הדוגמה באקסל 2010, אבל עובד גם עם 2016.

קבצים מצורפים

• טבלה.xlsx
    KB 10.1 · צפיות: 2

ziv98

Member
גם אם תצבע באותו צבע, שורה 2 אינה שורת הכותרת בטבלה...

קבצים מצורפים

• טבלה.xlsx
    KB 39.6 · צפיות: 2
בהגדרתה המקצועית, אתה צודק. זו איננה טבלה וראשה אינה כותרת הטבלה.
אבל אני בעיקר עובד עם 'טבלאות' רגילות, שאינן מוגדרות כטבלה ולא מופיעות במנהל השמות.
מידי פעם אני נותן שם לטבלה 'רגילה'

תודה על העזרה אך אני מתקשה להבין כי ההסבר שלך מרומז מידי....:)
אני רואה 2 טבלאות (8 , 82)
להבנתי, הגדרת טבלה שקיבלה את השם 'טבלה 2' (אולי ע"י Ctrl+T ), ושכפלת אותה לטבלה שקיבלה את השם 'טבלה 82' , שם אני רואה שההפניה אומנם עוקבת אחר הטבלה החדשה.
לא הבנתי איך עשית ואיך זה עונה על השאלה שלי.
גם אם אני עובר להשתמש בטבלה מקצועית, עדיין לא ברור לי.
והאם יש אפשרות אולי ע"י נוסחה, להביא לתוצאה המבוקשת ?

ziv98

Member
1. אתה צודק - הגדרתי טבלה, הגדרתי תא שפונה לכותרת, העתקתי את הטבלה. בטבלה החדשה - ההפניה "עוקבת" אחרי הכותרת לטבלה החדשה.
2. בנוסחה - אפשר. תלוי במבנה הטבלה המדוייק שלך. בדוגמה מצ"ב אני משתמש ב"כותרת 1" כ"עוגן" למיקום תחילת הטבלה. הפונקציה היא פונקציית מערך (סיום הקלדה ב - ctrl+alt+enter)

קבצים מצורפים

• חוברת2.xlsx
    KB 9.8 · צפיות: 3
תודה, הפתרון שנתת עובד !
ניסיתי לשנות (את "C") כך שיהיה ניתן להוסיף עמודות לטבלה...ועדיין יעבוד. לא הצלחתי.
האם תוכל לעזור?

ziv98

Member
אם הכותרת לא משתנה - מה אכפת לך שהיא ממשיכה להצביע לטבלה הראשונה, אם היא כן משתנה - איך ניתן לזהות את המיקום שלה ?

הכותרת משתנה בכל טבלה.
וגם נדרש להוסיף עמודות..., לפעמים גם למקם הטבלה לא מעמודה A.
אבל תמיד הכותרת הרצויה בשורת הכותרת ותמיד בעמודה מס' 2.
צירפתי מס' דוגמאות.

קבצים מצורפים

• חוברת3.xlsx
    KB 10.2 · צפיות: 3
מכיר, ושואל האם אתה מתכוון שהפתרון נעוץ רק בנוסחת OFFSET , או שיש לשלב אותה עם הנוסחה המורכבת... שלך ?
כי עם OFFSET בלבד, וקיבוע התא ממנו אתה מסיט, תתקבל תוצאה רצויה, אבל זה עובד מצוין עד אשר מעתיקים את הטבלה למיקום אחר...

ziv98

Member
אתה צריך לזהות תא "עוגן" ולהתחיל לזוז ממנו.
אתה יכול להשתמש בדוגמה שהצעתי עבור זיהוי תא כזה, ואתה יכול לחזור להצעתי המקורית, ולעבוד עם טבלה. אם יש לך יותר משורת כותרות אחת - הצב אותה מחוץ לטבלה.

בהצלחה !

למעלה