קיבלנו את הויזות !!!!!

joe2b

New member
קיבלנו את הויזות !!!!!

זהו, אחרי שנתיים ושלושה חודשים מפרכים - הויזות בידינו. הלו"ז המקוצר למתעניינים: הגשת בקשה SW רגילה בתחילת דצמבר 2005, קבלת מכתב "תוך שנה נהיה אתכם בקשר", שאלות/תהיות/קושיות בחלוף 18 חודשים, "אה, לא אמרנו לכם, אבל אין לנו שום מחוייבות למה שכתבנו...", קבלת מכתב 3-5 באמצע ספטמבר 2007 ומיד גם הוצאת תעודות יושר ממשטרת ישראל, קבלת זימון לבדיקות רפואיות בתחילת דצמבר 2007, ביצוע בדיקות רופא ומעבדה עד אמצע דצמבר 2007, המתנה מייאשת עד אמצע מרץ 2008, ואז קבלת מכתב לבוא ולהפקיד דרכונים, הפקדת דרכונים ועוד באותו שבוע קבלת הויזות. עכשיו - הכל תלוי בנו (וואוו, זה נשמע מפחיד...). כנראה שנגיע ל-calgary באוגוסט הקרוב. ושאלה אחת נוספת, בכל זאת (בטח יש תשובה אבל לא מצאתי...): מה אני (main applicant) רוצה לבוא למספר ימים "להכין את השטח"? אם הבנתי נכון, אני חייב לבצע לנדינג בנחיתה הראשונה, אבל אז הויזה שלי פוקעת ובפעם הבאה אצטרך להיכנס עם כרטיס PR, שאותו אוכל לקבל רק אם אשהה בקנדה מספיק זמן. אני יודע שיש אפשרות לתת כתובת של מישהו בקנדה וישלחו לי, אבל: (א) הכתובות הרלבנטיות יהיו לא איפה שאני מתכוון לגור, כך שיהיה בולט מאד שזה לא ישלח אלי - האם אין בעיה חוקית עם זה? ו-(ב) אני לא ממש מתלהב ממשלוח הכרטיס בדואר. יש פתרונות יצירתיים (אולי ups/fedex)? תודה על הכל, לכולם. לתומכים, למעודדים, לחולקי הדרך, לנותני העצות, למעדכנים וכו' (ולמרות שזה נכתב כאן, זה נכון גם לגבי הרבה מידע, עצות ועזרה שקיבלנו מפורום האב).

roz האחת

New member
../images/Emo49.gif ובהצלחה !!

אז בינתיים עומדים על שנתיים ו - 3 חודשים.. זה אופטימי. נקווה שימשיכו בכיוון הזה :)

dannyk27

New member
אתה לא חייב לבצע את הלנדינג

בנחיתה הראשונה. מה שכן את חייב להיות הראשון שיבצע את ההליך וזאת תוך שנה מהבדיקות (כמו גם שאר המשפחה).

joe2b

New member
תודה

כלומר, אין מניעה שאני אגיע לביקור אחרי שיש לי ויזה בדרכון? זה לא יצור בעיה בביקורת הדרכונים?

dannyk27

New member
לא תיהיה שום בעיה

תודיע לקצין ביקורת הגבולות שאינך מעונין לבצע את הלנדינג כעט.

amirshuval

New member
מזל טוב

לידיעתך מטרת הכרטיס להוות מסמך זהות איכותי שישמש תושבי קבע של קנדה וניתן להציגו למי שמבקש זאת.אבל אתה לא אזרח של מדינה שאזרחיה זקוקים לTRV אז סביר להניח שבנתבג לא ימנעו ממך להמריא לקנדה עם דרכון ישראלי כחול בלי הכרטיס.מבחינת רשויות ההגירה הקנדיות העדר הכרטיס בעת נחיתה בקנדה לא אומר שאין לך מעמד PR אם תתיצב בקנדה רק עם טופס IMM5292- CONFIRMATION OF PERMANENT RESIDENCE לא ימנעו את כניסתך למדינה .אולי יבדקו במחשב וזהו.כניסה ללא כרטיס למי שעשה לנדינג לפני 10 שנים זה סיפור אחר כי זה משליך על מחויבות הישיבה בקנדה של PR ואולי הוא צריך לאבד את המעמד שלו כPR.לך זה לא רלוונטי כי המסמכים יראו שאתה PR טרי ויש לך עוד קרוב לשלוש שנים עד שבאופן תיאורטי אפשר יהיה לדבר על אי עמידה בRESIDENCY OBLIGATION.אין בעיה לתת איזה כתובת שאתה רוצה,זה חוקי לגמרי.אבל הייתי משתדל שהמשלוח של הכרטיס אליך מהרשויות יהיה הפעם הראשונה והאחרונה שהכרטיס מטייל בדואר.

למעלה