מסכימה עם ריקי בכל מילה
אני אמנם עושה הכללות גסות - אבל מנסיוני יש לי הרושם שהאחיות בטיפת חלב לא יודעות כלום. כל עוד הילד אוכל ועולה במשקל, הכל בסדר מצידם. גם נסיוני בהתפתחות הילד היה מאד עגום - עם שני ילדים. כך שעם השלישי סירבתי עד כדי כך להגיע אליהם ולקחתי מרפאה בעיסוק פרטית. עם הבן הבכור - כיום בן 11, ילד מחונן, שחקן שחמט, מוביל חברתי, תלמיד מצטיין, שנון ומצחיק ומקסים - נאמר לי בגיל 5 שיש לו הרבה בעיות. הפנו אותי לקלינאית תקשורת שהודתה לי שהבאתי אותו - כי ככה היא רואה ילד ברמה כ"כ גבוהה מבחינה מילולית. למותר לציין שהוא לא היה צריך שום טיפול אצלה. אצל מרפאה בעיסוק הוא אכן היה צריך טיפול של שנה - היום אין שום בעיות. עם הבת - מגיל 3 עד גיל 4 וחצי הגענו לסירוגין, כאשר בכל פעם הרגיעו אותנו שהכל בסדר אצלה, והיא צריכה רק עזרה בדיבור, ונתנו לנו הבטחה שעד גיל בית ספר הכל יהיה בסדר והיא תלך לבית ספר רגיל. המרחק בין מה שהם אמרו למציאות רחוק יותר ממזרח ומערב. למזלי, היה לי שכל להתנתק מכל מה שהם אמרו ולעשות את מה שהבנתי באופן פרטי כמובן. עם הבן הקטן - ידעתי שיש בעיה קלה במוטוריקה עדינה בלבד. עשיתי לו איבחון, והיום הוא מטופל אצל מרפאה בעיסוק באופן פרטי. אני פשוט לא סומכת על המכון להתפתחות הילד, בשום כלום!!! לגבי טיפת חלב - יש לי חברה שגרה באחת השכונות הדרומיות בת"א, ושם יש גם מעקב קבוע של מרפאה בעיסוק, ודוקא שם עלו על בעיות של הבן שלה. האחיות - על הפנים.