קיבלנו מוטיליום

yankale

New member
קיבלנו מוטיליום

מה זה, נגד מה זה ? מה תופעות הלוואי שיכולים להופיע אצל ילדינו? יש למי מכם , ניסיון בזה?

razgalili

New member
איזה רופא נתן לך את התרופה הנ"ל

ולאיזה מטרות? מה היתה הסיבה? הסימפטומים? המטרה המוצהרת? רופא צריך לתת הסבר מאד מדויק מה התרופות שהוא נותן, למה הוא נותן אותן, מה הסיבות בעד ונגד התרופה הנ"ל, מה האופציות האחרות, מה תופעות הלוואי שאפשר לראות וכו'. אם לא קיבלת הסבר כזה מהרופא, הרופא התרשל בתפקידו. חזור אליו ודרוש את ההסברים הנ"ל. לא ידוע לי על התרופה מנסיון אישי. רק חיפשתי באינטרנט. התרופה הנ"ל אמורה להיות חוסם של דופאמין שאיננו חודר את מחסום הדם מוח ולכן פועל רק על המעיים. הוא מעודד ריקון של הקיבה אל המעיים ולכן משמש כנוגד בחילה ונוגד ריפלוקס. אם אני מבין נכון מה שאני קורא החומר גם יעודד תנועה של המעיים ולכן יעזור לסובלים מעצירות. יש לברר עם הרופא ברר היטב למה בחר תרופה זו על פני אחרות. לתרופה זו יש תופעות לוואי שקשורות להפרשה ו/או רגישות לפרולקטין שאינן ברורות לי כל צורכן, הייתי מאד נזהר עם החומר הזה יחד עם ריספרידל שעלול להגביר הפרשה של פרולקטין. אצל ילדים בכלל ואצל ילדים אוטיסטים הרבה יותר, המחסום דם מוח אינו מפותח כל צורכו. מירב הסכויים שהחומר יכנס למוח ויחסום דופאמין. התוצאה יכולה להיות חיובית אם הילד סובל מעודף דופאמין (שמתבטא בהיפראקטיביות, אלימות, חרדות וכו') אבל עלול באותה מידה לגרום לאפטיות וישנוניות ואכילת יתר, כמו ריספרידל. רז

למעלה