קיבלנו מכתב להפקיד דרכונים - שאלה

קיבלנו מכתב להפקיד דרכונים - שאלה

הי, פתחנו תיק ב- יולי 2005 בינואר 2007 ביצענו בדיקות רפואיות ועכשיו (תוך חודש!) קיבלנו מכתב שבו אנחנו מתבקשים למלא כמה פרטים, ולשלוח דרכונים וכסף לשגרירות הקנדית בישראל. העניין הוא שאנחנו נמצאים בקנדה כבר שנתיים (על ויזת סטודנט ועבודה). האם אנחנו צריכים לשלוח את הדרכונים בפדקס לישראל או שאפשר לטפל בזה כאן בקנוסוליה או במקום אחר? מישהו יודע?

ועוד שאלה

אחת האפשרויות במכתב שקיבלתי היא שהם ישלחו לי את הדרכונים בחזרה בדואר רשום. האם אני צריכה לצרף מעטפה מבוילת למכתב. כלומר, האם אני צריכה לשלם משהו מראש על זה שהם ישלחו לי את זה בדואר? מישהו יודע כמה זמן זה לוקח? בעלי הוא איש עסקים שנוסע המון וזקוק לדרכון שלו.... תודה!!!

אם אתם צריכים את הדרכונים מהר

הפיתרון הוא להתקשר לשגרירות, ולתאם, אתם צריכים לשלוח בפדקס, ולתת מספר חשבון שלכם בפדקס שאיתו הם ישלחו חזרה. השגרירות מחתימה דרכונים בימי רביעי חמישי, הדרכון חייב להגיע לשם לפני יום שלישי, כדי שביום חמישי או שישי זה יצא אליכם אני ממליץ לשלוח בפדקס לקרוב משפחה, שיעמוד בתור בשגרירות, יבהיר שאתם חייבים לטוס לארה"ב מטורונטו בתאריך קרוב, הוא יפקיד את הדרכונים בשלישי ויקבל חזרה בחמישי, ולא תהיו תלויים ב"טעיות ביורוקרטיות" בשגרירות

למעלה