קיבלנו על הראש

דורה23

New member
קיבלנו על הראש ../images/Emo88.gif

ביום שני היינו בביקורת ראשונה מאז הנעליים אצל ד"ר אידלמן. הוא ראה את הרגל ואמר שהיא נראית בסדר גמור (בלי
הרע), אבל כשהוא שמע שאנחנו נועלים לה אותם למשך 23 שעות ביום הוא פשוט רתח ולא הבין מאיפה הבנו דבר כזה ואמר שלבת שלנו יש קלאב פוט קשה ושככה הטיפול לא יצליח
. הוא אישר לנו להוריד את הנעליים רק לרבע שעה למקלחת ביום. ופתאום השעה הכייפית של היום (מסאג' , מקלחת, ציצי ולישון) נהפכה לי לשעה הכי לחוצה של היום. ואת רוב המסאג' אני עושה לה עם נעליים
וכמובן שאני חורגת מהרבע שעה . לפי התחושה שלי - לא ייקרה כלום אם היא תהייה שעה בלי הנעלים, להפך
השעה הזאת מלאה בצחוקים, צווחות אינדיאניות ובעיטות. מה אתן אומרות?

פרלמנים

New member
איזה תסכול../images/Emo41.gif

עדיין לא שמעתי על רופא שמחמיר עד כדי כך. אני הייתי כותבת מייל לדר' פונסטי, ומקביל מבקשת חוות דעת נוספת (דר' בור? דר' לב-אל?) לא נשמע כזה דבר. בפרוטוקול אמנם רשום: he brace should be worn full time (day and night) אבל אף רופא אינו מחמיר בצורה כזו. ג'סיקה

דורה23

New member
בינתיים אני הולכת על דרך האמצע..

מאחר ואני סומכת על ד"ר אידלמן ומרגישה שאנחנו בידיים טובות
אבל גם סומכת על התחושות שלי אז אני מורידה לה את הנעליים לחצי שעה ביום (כרגע אני לא מצליחה פחות מזה - עם המסאג', אמבטיה, החלפה, הלבשה..).

גם אנחנו למשך שנה !

היינו צריכים להיות עם הנעליים 24 שעות ביממה ולהוריד אותן למקלחת בלבד. מי יכול לעמוד בזה? מה אנחנו בולי עץ? אנחנו הפכנו את ה24 ל23 - בלי להתייעץ - והשאר כבר הסטוריה . . . חיזקו ואימצו. אורנית

דורה23

New member
היי אורנית

בן כמה הילד/ה שלך? ובאיזה שלב של הנעליים אתם עכשיו? רציתי לדעת אם עצם העובדה שהורדתם את הנעליים לשעה השפיעה לטווח הרחוק? (נדמה לי שהתשובה ברורה
)

הילד שלי בן שלוש ועשרה חודשים.

אחרי הגבסים והארכת גיד אכילס הוא היה 23 שעות עם נעליים עד גיל שנה. בתום השנה ירדנו רק ללילה. לפני חודש - אולי קצת פחות, היינו בביקורת וד"ר לב אל אישר לנו להפסיק את נעילת הנעליים בלילה. נטע שלי כמו שכתבתי כאן אפילו אתמול או שלשום לא נופל מילדים בגיל שלו בהליכות ובטיפוסים ואם יורשה לי לאמר, אפילו עולה עליהם. בקשי מג'סיקה להקפיץ לך את מה שכתבתי על הטיול שעשינו איתו בארה"ב. בהצלחה אורנית

דורה23

New member
היי אורנית

אני עכשיו מקשרת שאת מ"הודעת השוויץ "- כן יירבו
זה מאד מעודד , במיוחד צעירים כמונו
תודה

אירנה ק

New member
הי, דורה!

גם לנו דר' אידלמן אישר להוריד את הנעליים רק למקלחת וזהו לא היה מדובר בשעה שלמה. הוא באמת מחמיר מאוד אבל מצד שני הוא מוריד את הנעליים בשעות היום כבר בגיל חצי שנה בתנאי שהכול כשורה ויש רופאים שמחכים עד שהילד יעמוד לבד, אז תמיד יש שני צדדים למטבע תחפשי את חצי הכוס המלאה שבעיניין. אתמול הינו אצלו בביקורת ( הכול בסדר ) ושאלתי האם אני יכולה להקל קצת אליה בימים היא חולה לא לנעול נעליים בלילה. הוא לא אהב את השאלה בכלל היה די " תוקפני ": את רוצה שהק"פ יחזור אז תורידי!!!!! אני מעדיפה להיות "ילדה טובה " הרי מדובר בהכי יקר לי. תחשבי שבקיץ ( בלי
הרעה) היא כבר בלי נעליים בשות היום ואז תעשי לה מקלחת 10 פעמים ביום עם המסג'ים

דורה23

New member
../images/Emo51.gif היי אירנה,

תודה על העידוד. שמחתי לשמוע על הביקורת של מאיוש
כל הכבוד! זה גם מוסיף לעידוד.

בתור אמא, רק בתור אמא

חולקת על הרופא. אני חותמת לך שגם פונזטי יכתוב לך את זה. וגם ד"ר בור. שעה ביום זה MUST עידית

ומוסיפה

שאנחנו בחרנו ללכת לפי הפרוטוקול ולא לפי המלצת הרופא, גם אחרי שהתייעצנו עם שני אורטופדים נוספים. באמת חשוב להקפיד לנעול ת'נעליים כמה שותר שנים. אני רואה את זה על הבן שלי.

דורה23

New member
היי עידית

את אמא של אושרי? מהאתר? לא הבנתי למה התכוונת ב"הלכנו לפי הפרוטוקול"
כי לפי מה שהבנתי לפי הפרוטוקול צריך להיות 24 שעות עם הנעליים. ורק רציתי להוסיף שכשנעלתי ליעלי את הנעליים ל23 שעות לרגע לא חשבתי שאני עושה משהו לא בסדר. זה אכן MUST כמו שציינת

כן זאת אני, אלא מי (-: הפרוטוקול 23 שעות!

ורק שתהיי יותר רגועה- ציטוט ממה שפונזטי כתב לנו ביוני 2003. לא ידוע לי על שינוי מאז: -מופיע בנספחים באתר (-: אגב הרופא שלנו רצה שנהיה עם הנעליים 23 שעות עד גיל שנה! ונוריד אותן בגיל שנתיים וחצי...
The brace is worn 23 hours a day for three months and then 18 hours a day at night and naptime. Once the child is walking, time in the brace is reduced to 14-16 hours a day until the child is 3 years old. After age 3 years it is very rare to have recurrence of the deformity and that is why we feel it is safe to discontinue bracing then.​
עידית

בעצם כן השתנה -אם נדייק

היום ממליצים לא להוריד את הנעליים עד גיל ארבע לפחות. יש סיכוי של 20 אחוז לחזרה של ק"פ בין הגילים שנתיים לארבע. עד גיל חמש - 5 אחוז. זאת אגב, ללא קשר לחומרת הק"פ!

דורה23

New member
היי עידית

רציתי רק להודות לך על האתר הנפלא
נעזרתי בו הרבה בתקופת ההריון ובשבועות הראשונים ללידה. תבורכו
דורית.

נראה לי מוגזם מידי...

כאילו מה?, שעה אחת אי אפשר לחרוג? אוף אני חושבת שהייתי נוהגת בדיוק כמוכן ונכון שזה באמת מדובר בבריאות של הילדים, אבל עם כל הכבוד , מה שעה אאאאאאאאא חחחחחחחחחח תתתתתתתתתתת יכולה לעשות? סליחה על המתירנות אולי חושבים אחרת אחרים אורית

גם לנו הייתה הוראה מפורשת של 24 שעות

ורק למקלחת אנחנו מאוד הישתדלנו לעמוב זבה רק לטובת בר אין מה לעשות קשה אבל עובר.

ק א סי

New member
אינטואיציה אימהית

טובה יותר טוב מכל מומחה. בתנאי שאת מכירה את החומר, מודעת לכל ההשלכות ולא טומנת ראש בחול. כמה פעמים קרה לי עם הילדים שלי שהצלתי אותם מסבל כי לא קיבלתי הוראה של רופא שלא הריחה לי טוב. ולגבי הנעליים, גם לי יצא לחרוג מההוראות אבל תוך שאני בודקת את הרגל כל יום ורואה שאין שום תחילה של החמרה. וגם אז אחרי מחשבה בעניין ולא "סתם כי בא לי". ונקודה אחרונה - ויש הבדל בין רופאים. אז צריך ללכת עם הדעה שנראית לכם הגיונית. למשל פנסקי אמר שסנדלים זה בסדר (אחרי שלב הנעליים) אבל בן יצחק אומר בשום פנים ואופן לא. אז אני עושה חושבים שילד שהטיפול אצלו מושלם ואין נסיגה, אין טעם שיסבול בקיץ ונועלת לו סנדלים (עם תמיכה מאחור כמובן).

למעלה