+++
הגישה של פאלם היא שמחשב כף יד צריך להיות מינימליסטי ולהכיל אך ורק את מה שהמשתמש צריך. בלי השמנת. כדי להמחיש את זה, בתערוכה חשובה בלאס וגאס, קארל ינקובסקי (שהיה פעם מנכל פאלם) עלה לבמה לנאום בחיפושית פולקסווגן ישנה ואמר:
"The VW was symbolic of a reliable design and technology that was easy to use and adopted by the masses,"
זו התפיסה של פאלם מאז ומעולם: "תן למשתמש מה שהוא צריך, לא בהכרח מה שהוא רוצה". האמת, לי זה די מתאים. היה לי מכשיר עם הקלטת קול ולא השתמשתי בה אף פעם. עכשיו אני משתמש בהקלטת קול בטראו רק כדי להקליט את המענה הממוחש של 144 כשהוא מקריא לי מספרי טלפון. אז אם לדבר ספציפית על מיקרופון, אז לדעתי הוא ממש לא חובה אלא בגדר מותרות. אם, לעומת זאת מישהו צריך מכשיר כדי להקליט מזכרי קול, אז חד וחלק: פאלם לא מתאים לו. אם לדבר באופן כללי: אז לדעתי פאלם עושה טעות. הציבור יקנה גם משהו שהוא לא צריך, אם הוא ארוז באריזה נוצצת. ראה כמה נמכרים מכשירים משולבי GPS למרות שהם באופן גורף נחותים מכל בחינה אחרת. הציבור רוצה "הכל כלול" ויעדיף קניה של מכשיר לפי המפרט הטכני והנתונים בו. ההחלטות של פאלם נכונות מבחינת עיצוב המוצר, אבל הן טעות מבחינה שיווקית. ועוד נקודה אחת לסיום (שסותרת את כל מה שאמרתי עד כה): LifeDrive הוא מכשיר שיש בו כמעט הכל (חוץ ממצלמה ו GPS) מבחינת פיצ'רים אפשריים למחשב כף יד. ובכל זאת המכירות שלו נמוכות משל TE2. לא, זה לא בגלל שהוא איטי יותר. זה בגלל שעדיין יש ציבור שחושב לעצמו "אני בסה"כ צריך סייען אישי, מה אני אעשה עם כל זה?". וזה בעצם התמצות של מה שאני טוען בכל שירשורי פאלם נגד פוקט: פאלם מיועדת לאנשים שרוצים להשתמש בו ככלי עבודה, פוקט מיועדת לאנשים שרוצים אותו ככלי בידורי.