קיבלתי במיה אורגנית

קיבלתי במיה אורגנית

מישהו רוצה?
בשנה שעברה ייבשתי אותה בתנור אחרי קטימת העוקצים וחריצת התרמיל, אחר כך הוספתי אותה לרוטב עגבניות מהמם בתיבולו.
אני אכלתי והבכור גם, זהו...

למישהו יש מתכון בלתי נשכח לירק ה...בעייתי הזה?
 

ladybug6

New member
נראה שאת לא היחידה שלא יודעת מה עושים עם

החיזר הרירי הזה


ממה שהבנתי צריך לייבש אותה מהריר בטיגון ואז אפשר להוסיף לתבשילים, רצוי עם רוטב עגבניות שמשתלב די טוב. לי אישית קצת קשה עם המרקם.
אפשר גם לקטום לה את הקצה, לחתוך ולטגן במחבת כדי להפטר מהריר, ואז להוסיף שמן זית, שום, לימון, פלפל חריף, עגבניות שרי ועשבי תיבול ולצרף פנימה פסטה או פתיתים. ככה מקסימום מי שלא אוהב יזיז הצידה את הבמיה ויאכל את השאר
 
ממה שכתבת הוא מה שעשיתי רק

שלא טיגנתי אלא ייבשתי בתנור

אני חושבת על רוטב תבלינים הודיים עם שמן קוקוס ואולי קוביות טופו
 

Gidi Shemer

New member
במיה היא אחד הדברים הבודדים עלי אדמות

שלא סבלתי, בדיוק בגלל בעיית הריריות.

אחרי שהגעתי לדרום ארה"ב גיליתי שבמיה זה מאכל בסיסי פה, ולהפתעתי גיליתי שזה פתאום מאד טעים לי.
מה הסוד? הם מצפים את הבמיה במעטפת "שניצל" ומטגנים אותה.

בקיצור, אם לא בבריאות עסקינן- fried okra זה אחלה. אני משתדל להימנע בדיוק בגלל העניין הבריאותי אבל אם אוכל במקום שמגיש בישול ביתי, זה יהיה מאכל חובה.
 
אני רואה שזה עם קמח תירס

זה טוב לנו מאד מאד
ואני יכולה לחשוב על קמח חומוס מתובל עם מי סודה מועשר בקמח תירס גס
 
זה ירק מהמם...


רק שבניגוד לירקות אחרים
הוא דורש מיומנות בטכניקת ההכנה...

אחרי מספר סירים של סמכטה
שמחה לבשר שהמיומנות מגיעה...


חושבת שהן אכן הכי טעימות עם רוטב עגבניות טריות ופלפלים אדומים קטנים ושובבים

גם צורת ההכנה הזו נחשבת טעימה
ביותר http://www.mevashlim.com/Recipe/2624092.asp

פעם אכלתי בסיני
תבשיל מכמה סוגי ירקות
ולקראת הסוף הם הוסיפו גם כמה במיות פנימה [אחרי שהן טוגנו ונסגרו]
תובל בפלפלים חריפים, כמון, פפריקה
יצא מאוד מאוד טעים.

אני אישית מאלו שמטגנים אותן
אחת אחת
ממש מקפידה שכל אחת תיסגר ותיאטם
ואז עוברים לבישול.
חשוב מאוד להקפיד שלא יהיה בישול יתר
כי אז לא משנה כמה הן נסגרו ונאטמו
הן יורקות ומריירות.
 

סביון1

New member
במיה

א. אפשר לטגן קצת ולהקפיא. אפשר להקפיא גם בלי לטגן אבל אז אין לי מושג אם אפשר יהיה לתקן את ענין הריר בטיגון אחרי הקפאה.
ב. אם את רוצה מתכון לתבשיל של במיה בחצילים אני יכולה לרשום כאן. זה מתכון של אמא שלי שהיה במקור בשרי ועבר הסבה לפתיתי סויה, אבל בעצם אפשר להכין אותו גם ללא פתיתי הסויה.
 
למעלה