קיבלתי במייל.

קיבלתי במייל.

אירופה שבקה חיים לכל חי באושוויץ מאת: סבסטיאן וילאר רודריגז (*) טיילתי ברחוב בברצלונה, כאשר לפתע התגלתה לי אמת נוראה: אירופה מתה באושוויץ. הרגנו ששה מליון יהודים והחלפנו את מקומם ב20 מליון מוסלמים. באושוויץ שרפנו תרבות, מחשבה, יצירה, כשרון. הכחדנו למוות את העם הנבחר, נבחר באמת, כי יצאו ממנו גדולים ונפלאים ששינו את פני העולם. התרומה של העם הזה היא בכל שטחי החיים: המדע, האמנות, המסחר הבינלאומי ובמיוחד הם היו המצפון של העולם. אלו הם האנשים ששרפנו. ותחת מסווה של סובלנות, ומכיוון שרצינו להוכיח לעצמנו שנרפאנו ממחלת הגזענות שלקינו בה, הלכנו ופתחנו את שערינו ל20 מליון מוסלמים, שהביאו לנו טמטום ובערות, קיצוניות דתית וחוסר סובלנות, פשע ועוני שנובעים מחוסר רצון לעבוד ולפרנס את משפחותיהם בגאווה. הם הפכו את ערינו היפות בספרד לעולם השלישי, טבול בזוהמה ובפשיעה. סגורים בדירות שהם מקבלים חינם מן הממשלה, הם מסתודדים ומתכננים פעולות רצח והרס נגד מארחיהם התמימים. וכך, בעליבותנו, החלפנו תרבות בשנאה פאנאטית, כושר יצירה בכושר הרס, אינטיליגנציה בפיגור ובאמונות טפלות. החלפנו את רדיפת השלום של יהודי אירופה ואת כשרונם להמשיך ולקוות לעתיד טוב יותר לילדיהם, את ההצמדות לחיים בכל הכוח כי החיים הם הקדושה עצמה, ברודפי מוות, באנשים אכולי תאוות מוות לעצמם ולאחרים, לילדינו ולילדיהם. איזו שגיאה נוראה עשתה אירופה האומללה. (*) זהו תמצות ממאמר שהתפרסם לאחרונה באחד מעיתוני ספרד

deebeebee

New member
המייל הזה מסתובב

בכל מיני מקומות. תמיד מתגעגעים למה שכבר אין. מעניין איך הוא היה מגיב לו חזרו היהודים במקום המוסלמים.

מזכיר לי את שם המשפחה טולדנו

לאחר שגירשו את היהודים מטולדו, ראו שהיהודים חסרים, והזמינו אותם לשוב לעיר, והם ענו no, ומאז זהו שמם. בחג התארחנו אצל משפחה שסיפרה שני סיפורים שקשורים לשואה. ראשית, על סיפור שהתפרסם ב"ג'רוזלם פוסט" על כתבת שמספרת סיפור מרגש, על ניצולים מבוכנוולד (אולי יש למישהו/י את הסיפור, אני לא רוצה לקלקל). שנית, שהם היו בטוסקנה, והבעל אמר לאשתו לחכות רגע כי הוא הולך להתפלל מנחה, וכשהוא חזר אליה הוא ביקש שהיא תבוא איתו והראה לה שבדיוק במקום שבו הוא בחר להתפלל, ניצב שלט, אותו שמו בני המקום יהודים (ניצולים)וגויים לאחר השואה שמכריז כי השואה לא תהיה עוד (אני מקווה שזכרתי היטב את הפרטים).

א ת י 10

New member
../images/Emo31.gif לא מלהיב ולא משמח

תמיד מחפשים את הזר והשונה - כדי לשנוא, כדי לתלות בו את האשם בכל הצרות. אז החליפו שנאה ליהודים בשנאה למוסלמים. ביג דיל! בשני המקרים מדובר באנטישמיות לשמה...

שהגויים מתחנפים ליהודים..

זה קורה בהרבה מקומות מקימים שלטים, משפצים ביתי קברות יהודים. מפגשי תרבות בין מועצת העיר (בפולין) לקהילה היהודית. חילופי משלחות. השאלה למה? לי נראה שעל ידי ההתחנפות הם מצפים לכספים מארצות הברית. למשל לפני כמה זמן מצאו מחסן בעיר בנדין בפולין. פתאום גילו בציורי הקיר שכאן היה בית כנסת. לפני שנה שיפצו בית כנסת זה וכתבו שילוט בחוץ "בית תפילה יהודי" מועצת העיר עשו טקס רשמי. בתמונה צילום המחסן (בית הכנסת המזרחי בעיר בנדין)

deebeebee

New member
משתלם כלכלית

השיפוצים שנערכים בכל מיני בתי כנסת ואתרים שהיו פעם יהודיים מתבצעים, ראשית כל, על חשבון "תורמים", והתורמים הם מבני עמנו. המקומיים (בפולין) לא רק שלא משקיעים אגורה, הם גם הופכים את האתר לאתר תיירותי שמכניס להם הרבה רווחים. הצרה היא שאנחנו משתפים איתם פעולה. אין, לדעתי, שום סיבה להשקיע בשיפוץ מבנה הרוס שפעם היה בית כנסת. הרי יהודים לא יחזרו להתפלל שם כי אין שם יהודים.

המוזר בעיני במאמר הזה

שכותב את זה עיתונאי ספרדי. כ-500 שנה אחרי גירוש ספרד.[1498] בספרד לא היו יהודים, או מעטים בלבד. ספרד לא היתה כבושה ע"י הנאצים. על כך שהיהודים היו מיעוט נוח, אין צורך להכביר מלים. יהודי שהיה פוגע חלילה בגוי, היה מואשם בין היתר בצריכת דם, לצרכי אפיית מצות לפסח. היו עושים שפטים, בו ובקהילה כולה. אם אפשר להבחין בניצוצות של חרטה בדברי האיש, ששים שנה אחרי אחרי השואה. זה לא מאהבת מרדכי[היהודים] אלא משינאת המן[המוסלמים]. ספרד -עד היום - מן הארצות האנטישמיות ביותר באירופה. יש לי עדות של מדריכת טיולים בספרד, ברגע ששומעים שהקבוצה אלה תיירים מישראל, הם מקבלים יחס של בהמות.

אנימו

New member
בן אהרון - סליחה ומחילה ממדריכת

הטיולים . כמי שהתגוררה בספרד כמעט עשור ונזדמן לה להכיר פה ושם, בלשון המעטה, ספרדים, הן "עמך" והן "מורמים מעם" -הריני לעדכנך שהאבחנה שציינת קיצונית ואינה נכונה. ישראלים ויהודים אינם זוכים ליחס כמו זה שכתבת. ההפך. יש רבים בקרב האזרחים שיחסם ליהודים גובל בהערצה והם מביעים צער וחרטה על גירוש ספרד וסבורים שהפסדם גדול. רבים מתגאים בעובדה שהם מתייחסים בצורה זו או אחרת על האנוסים ומביאים לעדות את צלצול שמם וקורות משפחתם. הספרדים נעימים וחמים ואני מתגעגעת אליהם עד מאוד. רבים אינם מאוהדי המוסלמים. בעיקר אחרי תוצאות פעולות הטרור. כמובן שלא מתיימרת לומר שכולם כאלה. מדברת על ה"אוירה ברחוב". קיצונים תמצא גם אצלנו. נכון שלעתים אין התאמה בין נטיות האיש ברחוב לבין מדיניות המשטר , בנושא . אבל מן הידועות הוא שגם במדינות האחרות ...(בריטניה לדוגמא) משוחררות הצהרות שצורמות את אוזנינו. ככה שאינם יוצאי דופן . אבל לומר שזו אחת הארצות האנטישמיות באירופה - חוטא למציאות.

תודה, אנימו

אעביר את דבריך לידידתי אולי תשנה את דעתה. היא מתגוררת בספרד, לצרכי עבודה, מספר חדשים בשנה, כך שהסיפורים שסיפרה לי הם ממקור ראשון. אגב, אני אישית, אוהד מושבע של נבחרת הכדורגל הספרדית. ולוא מן הסיבה שזו הקבוצה היחידה, ששיחקה בישראל בתקופת האינתיפאדה,מבלי להערים קשיים. שלא כמו הנבחרת האוסטרית שהתבכיינה על כך. אני מקווה שרוח הפיוס ששתל האפיפיור הפולני, יוחנן ה-23 בין היהדות לנצרות, פועלת בספרד. בסך הכל גם המאמר שהבאתי, הוא ברוח אוהדת ליהדות. רק לששת המליונים אשר ניספו בשואה זה, כבר, לא יעזור.

אנימו

New member
בן אהרון - הרוח הקתולית שורה אמנם

והאפיפיור המנוח היה מאוד מקובל. ביום בחירתו של החדש ברכתי ידידיי הקתוליים בטלפון והם הביעו משאלה שגם החדש יהיה ליבראל ומתקדם כמו האחרון. לא בררתי תחושתם היום....
משמרים את האתרים היהודיים בכבוד רב. ובעיניני כדורגל אני מבינה NADA. למרות שביקרתי באיצטדיון הברנבאו במדריד...אבל מסכימה שהקבוצה התנהגה יפה. ועד כמה שאני יודעת גם המלך - דעתו טובה עלינו . למרות שלא עקבתי לאחרונה אחרי התבטאויותיו בנושאים פוליטיים. הוא גם לא פיגורה קובעת בנושא. יש הרבה נושאים בהם הספרדים משתפים פעולה איתנו, ביניהם: רפואה, חינוך ותרבות , טכנולוגיה, מסחר , תיירות.

deebeebee

New member
ליברלים הם לא---

לא הקודם, הפולני, היה ליברל, ולא הנוכחי, הגרמני, הוא ליברל! שניהם מחזיקים בדעות מאד לא ליברליות בהרבה נושאים חשובים.

deebeebee

New member
ומה שחמור זה---

שעובדה זו תורמת לכמה אסונות שהגדול מהם הוא העובדה שבכל יום נולדים בעולם תינוקות ללא סיכוי לחיות.

למעלה