קיבלתי החלטה!

Noaal

New member
קיבלתי החלטה!

לאחר הרבה מחשבות בין לבין עצמי, שיחות עם החברים, ההורים והאח, הגעתי למסקנה אני עוזבת את הדירה הזו ויפה שעה אחת קודם! אם היה לי סורק (או כוח לכתוב) הייתי שמה לכם את המכתב שקיבלתי מבעלי הבית (סיכום השיחה שהייתה), אבל בכדי שתבינו את הקטנוניות, אחד הסעיפים שרשום שם הוא: "יש להרחיק את כלי האוכל של חתול הבית מן המטבח בעת שמשאירים את דלת הגינה פתוחה." וגם רשום ש"לא יעשו על ידי הדיירים שום טיפולים, מכל סוג שהוא לחתולי רחוב, לא בחדרי הדירה ולא בחדר המדרגות, במקלט ובשטח הגינה של הבניין" הכי שו"ס: " במידה ויופר סעיף אחד או יותר מסעיפים אלה, נראה בכך הפרה יסודית של חוזה השכירות ונאלץ לבטל את החוזה עם המפרים אותו בהתראה הקצרה ביותר." יענו, חתול רחוב עובר בחצר, השותפה שלי מקבלת קריזה, מתקשרת לבעלי בית ותוך 24 שעות אני ברחוב. אני לא מבינה אותם, את המכתב הם כתבו בלי שום שימוש בהיגיון?? יום ראשון אני אשב עם חברה שלי עו"ד, אנסח מכתב תגובה ל"זכרון דברים" הזה והיא תנסה למצוא לי פרצה בחוזה. אין מצב שאני נשארת פה! (בין אם זה היה הרצון שלה או לא)

אני חושבת שאת צודקת

תשמעי, אם זה מגיע לקטע שזה פוגם באיכות חייך (וממה שנשמע זה כבר באמת הפך למן עניין גדול שתלוי באוויר), אז קדימה, לעבור הלאה. רק לגבי דבר אחד יש לי תהייה בהקשר הזה, ואשמח אם תשאלי את חברתך לגביו: הם שלחו לך מכתב וכתבו שהם יראו בהפרה של תנאים מסויימים הפרה יסודית של חוזה, כלומר - שתחת תנאים שנקבו במכתב הם נוטלים לעצמם זכות לבטל את החוזה. אבל את לא חתומה על שום דבר מעין זה. האם, חוקית, אפשר לעשות כזה דבר? הרי אם זה לא נמצא בינות לתנאים בחוזה שמפרטים מהי הפרה יסודית, לבטח לא ייתכן שסתם כך, כי מתחשק להם, הם מוסיפים עוד תנאים יסודיים מבלי שאת חתומה על העניין, לא?

denies

New member
לא חוקי בעליל מצידם!

אלא אם כן את מפירה את אחד מתנאי החוזה המקורי שחתמת עליו, אין להם כל זכות להעיף אותך. לא ניתן בשום אופן להוסיף תנאים לחוזה ללא הסכמתך! הייתי עוזבת את הדירה בגלל האווירה הבעייתית שנוצרה, אבל אין לך מה להיבהל מהם.

../images/Emo45.gif

באמת "קצת" לא חוקי וחוצפני מצידם אבל במקרה כזה כבר עדיף לך למצוא דירה אחרת מאשר להמשיך לגור עם שותפה כזו ולהיות "נתונה למרותם" של בעלי בית כאלו בהצלחה
ולימור והגורים מהממים

צריך להיות זהירים עם קביעות כאלו

זה נשמע לא בסדר, זה נשמע לא צודק, אבל הרבה דברים יכולים להשמע לא בסדר ולא צודקים - ועדיין להיות חוקיים לגמרי. אני נוטה להאמין שספציפית במקרה הזה הם לא רשאים להעמיד תנאים נוספים אלא אם כן היא חותמת עליהם, אבל אין לי מידע משפטי להסתמך על כך (למשל, חוק החוזים לא אומר שום דבר בעניין - עד כמה שראיתי.).

אני אומנם לא ממש מבינה בחוקים

אבל לא נשמע הגיוני שבעלי בית יוסיפו דברים לחוזה מתי שבא להם והיא תחוייב לעמוד בזה אם זה היה ככה למה לחתום על חוזים מלכתחילה ? אלא אם כן יש סעיף מיוחד בחוזה שלה שמציין שהם יכולים לשנות אותו מתי שמתחשק להם וקשה לי להאמין שזה ככה
אבל כפי שאמרתי אני באמת לא מבינה בזה הרבה...

Noaal

New member
משהו אחד משמח (אבל קצת עצוב)

שניים מהגורים של לימור מצאו בית!! (אתרוג והדס). שבוע הבא (אם לא יהיו קופצים על הגורים הנותרים ולימור) אני אקח אותם ליום אימוץ של SOS בהרצליה. העיקר למצוא להם בית טוב.

את לא יכולה לקחת את לימור איתך

לדירה החדשה? אני מתנדבת לארח אותה עד שתמצאי דירה חדשה! אני רק אצטרך שתעזרי לי עם ארגון ארגז חול ואוכל בשבילה. (הבעיה היא שאני יכולה להשאיר אותה רק סגורה בחדר שלי כל היום כי השותפים שלי נגד חתולים, אבל זה עדיף על כלום ואם זה זמני...)

Noaal

New member
חברה שלי תיקח אותה תחת חסותה

באופן זמני.. וגם את שני הגורים. (שתהיה בריאה יש לה
זהב) תודה בכל אופן!

EyalPolo16V

New member
למה בפרוטוקול לא נרשם עניין

הסיגריות של השותפה שלך? לדעתי הם גם לא רשמו מקרים ותגובות , לדוגמא : חתול רחוב שהוא מעשן כפייתי נכנס לדירה, מי אשם במקרה הזה?

למעלה