קיבלתי היום ניולטר מ"כללית".

רוני1955

Active member
קיבלתי היום ניולטר מ"כללית".

עם כתבה ארוכה ומעניינת על אבקות מרק וחוש הטעם.
אני סקרן: מי משתמש באבקות מרק, למה וכמה? בעד או נגד?
 

TCHM

New member
לא משתמש בכלל.


ולא בגלל מונוסודיום גלוטמט שאיננו רגישים לו ובכלל אין בו פסול.
אם מתבלים נכון אין צורך באבקת מרק עם כל החומרים המיותרים שבה.
 
משתמש בתמצית אבקה

ובעיברית - במונוסודיום גלוטומט.
במתכונים אסיאתיים/הודים יש בו שימוש נרחב (לפעמים תחת השם "אג'י-נה-מוטו).
בפועל, אני לא משתמש לפי המתכונים, אלא כשיש לי רושם שהטעם לא מספיק "חי".
&nbsp
אני לא רואה בו שום פסול, ולא רואה בו משהו שונה ממלח.
&nbsp
משתמש גם באבקות מרק, כאשר צריך ציר, ואין לי תחת היד, והציר אינו המרכיב המרכזי במאכל (כך שאני מרשה לעצמי לחפף באיכותו).
 

DANIAVNI

Well-known member
אני משתמש מתוך הרגל

אני מניח שאפשר כמובן להכין לבד משהו יותר בריא
אבל אין לי סבלנות לזה
חוץ מזה, שנים של שימוש הרגילו את החיך לאבקת הקסמים
 

עדנה39

New member
אני משתמשת באבקה שעשוייה מחומרים טבעיים בלבד ובלי מונוסודיום

 
למעלה