קיבלתי היום פרופיל 30

battlefield

New member
קיבלתי היום פרופיל 30

ולצד הפרופיל קיבלתי תעודת שירות בתנאים מיוחדים. לא הבנתי אם אני מתנדב או לא. הקר"פ שעשה לי את הועדה הרפואית למקצועות נדרשים אמר שזה לא התנדבות אלא שירות סדיר רגיל. השאלה אם קורא לזה ככה רק כדי לא לומר שמכריחים אותך להתנדב? כי בכל מקרה לא קיבלתי תעודת מתנדב.

נ ו ע ה 12

New member
"תעודת שירות בתנאים מיוחדים" - זו התעודה

ד"א, כפי שגם כתבתי לך פעם, השירות בבעלי פרופיל 30 נעשה ע"י הרפואה הצבאית.

battlefield

New member
הבנתי, תודה

battlefield

New member
המשך - חזרה ליחידה

היום קיבלתי צו גמר סיפוח מר"מ 2 לחזרה ליחידה הקודמת שלי. קיבלתי פטורים: ללינת בית בלבד, פטור מתורנויות, יחידה עורפית בלבד, קל"ב. היחידה הקודמת שלי היא בגבול לבנון (עורפי?) ומדובר בבסיס סגור. כשדיברתי עם המפקדים שלי על זה בעבר, הם אמרו שביחידה אני לא אישאר. בכל מקרה, איך זה הולך? אני מגיע יום ראשון לבסיס וישר מחליטים על שינוי שיבוץ? מה אני עושה בינתיים? בבסיס אני לא בדיוק יכול להיות..... חח

Run for a Fall

New member
היי

לצערי אני מכיר די מקרוב את ההתנהלות המשונה של הצבא בעניינים כאלה. בקשר לצו - אתה מחויב לחזור קודם כל ליחידה הקודמת שלך, מדובר בעניין שלישותי.
משם יש שתי אפשרויות - או שכבר נמצא לך שיבוץ חדש מראש (בדרך כלל כך הדבר, לא מאשרים למישהו שיבוץ חדש תוך יום), תגיע ליחידה עם הצו ותקבל צו ליחידה חדשה או שתצטרך להמתין לשיבוץ חדש בבסיס שלך (לצערי, בדר"כ זה מה שקורה). הייתי ממליץ לדבר כבר עכשיו עם המפקדים שלך ולראות לאן מתקדמים העניינים, ואם באמת יש צורך שתמתין לשיבוץ חדש - שימצאו לך פתרון שלא יסתור את הפטורים הרפואיים שלך... מציע לך מאוד להתעקש על הנושא כי לי עשו דבר מאוד דומה שהוביל לי להדרדרות נוספת (!) במצב הרפואי (עוד לפני השחרור).

battlefield

New member
עדכון

חזרתי ליחידה. איך שנכנסו לפרטים שלי בשלישות קפצה להם הודעה שאני לא כשיר ליחידה, גם כי היא סגורה וגם כי היא לא עורפית. אז בינתיים אני חוזר יומיות מהיחידה, משהו כמו שבועיים עד שימצאו לי שיבוץ חדש

נ ו ע ה 12

New member
תודה על שאתה חוזר לעדכן :)

אבל, אני כבר לא בטוחה - גם המתכונת של היומיות סותרת את התנאים המיוחדים בהם אתה צריך לשרת, לא?

מקווה שיימצא לך שיבוץ מוצלח. רפואה שלמה.

battlefield

New member
מאיזו בחינה?

מה זאת אומרת המתכונת של היומיות?
הדבר היחיד שסותר את התנאים המיוחדים הוא שהיחידה היא לא יחידה עורפית. לינת בית, קל"ב ופטור מתורנויות - מתקיימים לפחות לפי הגדרת צה"ל (קל"ב - 100 ק"מ מהבית).
אגב שאלה שיצא לי לחשוב עליה הרבה:
קל"ב - שירות בטווח של עד 100 ק"מ מהבית. מדובר בטווח אווירי או טווח של נסיעה? הגיוני לי יותר שזה טווח של נסיעה, אבל כשמדובר בצה"ל - אין לדעת.

battlefield

New member
כן בזה את צודקת

אבל אין מה לעשות, צריך להמתין לשיבוץ מחדש. זה לא לוקח מהיום להיום.
ו... אווירי? אני מקווה שהם גם מארגנים לי מטוס פרטי בכל המראה לבסיס ולבית.

למעלה