קיבלתי ויזה L1, מה עושים עכשיו?

ido2107

New member
קיבלתי ויזה L1, מה עושים עכשיו?

היי לכולם,
השבוע קיבלתי את הויזה לארה״ב עבורי ועבור המשפחה (אשתי + 2 ילדים, 10 ו-13).
יש לי חברה בארה״ב עם משרד בניו יורק, אבל אני יכול לעבור לכל מקום...
התכנון הוא לעזוב ב-1/3, לתקופה זמנית של חצי שנה כרגע ואח״כ נראה מה עושים.
בתיאוריה הכל היה קל וברור, אבל עכשיו פתאום זה נראה מסובך. חשבנו לעבור לניו יורק או לאיזור של ג׳רזי, אבל לא סגורים על משהו ספציפי.
יש לנו שני בנים, בני 10 ו-13 וחשוב לנו שהם יהיו באיזושהיא מסגרת לחודשים הקרובים.
איך שוכרים בית לחצי שנה?
מה עושים עם בית ספר?
לאן כדאי לעבור, אם אין מחוייבות למיקום מסויים, אבל רוצים סביבה וחיי חברה טובים, בעיקר לילדים?
אשמח לכל המצלה או עזרה שיכולה להיות! המון תודה מראש!!
עידו

ilanvag

New member
לא הבנתי כלום...

קיבלתם ויזות L1, אבל אתם מתכננים מעבר רק לחצי שנה??
ומה קורה אחרי חצי שנה? אתם חוזרים לארץ??
&nbsp
לגבי הילדים, המצב פשוט -- בכל מקום בו תחליטו להשתקע ותשכרו בית, מערכת החינוך המקומית מחויבת לקבל אותם, גם עם זה באמצע השנה, או אפילו חודשים בודדים לפני סוף השנה (כמו במקרה שלכם, שכן שנת הלימודים מסתיימת לקראת סוף יוני -- תאריך מדויק תלוי בסטייט וברשות המקומית).
&nbsp
עד כאן זה היה פשוט. מכאן והלאה, זה קצת פחות פשוט:
* לשכור בית לחצי שנה -- לא פשוט בכלל. בעלי בית לרוב לא מתלהבים מזה, רוב ההשכרות הן לשנה ומתרחשות בקיץ, אז אנשים עוברים בתים (לא באמצע שנת הלימודים). לא יודע מה יהיה זמין כשתגיעו -- זה תלוי במקום הספציפי ובמלאי הספציפי באותו אזור.
* לא יודע מה זה "סביבה וחיי חברה טובים, בעיקר לילדים", ובייחוד כשאני תוהה שוב לגבי אותה תקופה של 6 חודשים.
* לא ברור מהו התקציב שלכם -- הכל מתחיל והכל נגמר בזה, מבחינת המלצות למקום מגורים. האם החברה בבעלותך, או שאתה המנכ"ל? האם אתה קובע לעצמך כל תקציב שתרצה? אם כן -- רבע מיליון דולר לחצי שנה הולך? (כי זה מה שאני מבין מהטקסט "יש לי חברה בארה"ב..."
&nbsp
בקיצור, וכמו שכבר כתבתי בשרשור אחר רק לפני כמה דקות -- אי אפשר לעזור ולתת עצות, כשאין לנו מושג במה מדובר ומה אתם מחפשים. חסר המון מידע.
&nbsp

ido2107

New member
תודה... אני אנסה קצת יותר להסביר את המצב...

הרעיון לעבור לחצי שנה (בשלב זה) נובע מאילוצים כלכליים. יש לי סטארטאפ שגייס כסף, אבל אני לא יודע איפה נהיה בעוד חצי שנה, אז לא יכול כרגע להתחייב על כלום מעבר לזה. בגלל זה לא יודע אם כדאי בכלל לשכור בית או לחפש מלון דירות או AirBnB לטווח ארוך.
אני המנכ״ל, אבל לצערי לא יכול לקבוע איזה תקציב שארצה..

המשרד שלי במנהטן, אז אני מעדיף משהו שיהיה קרוב, אבל לא חייב בתוך מנהטן. לא מכיר את האפשרויות באיזור, בגלל זה אני כאן.
לגבי התקציב - חשבתי על משהו באיזור ה-$2,500-$3,000 לחודש.
הרעיון הוא לחפש מקום שיתאים למשפחה ולילדים ויעזור לנו לקבל החלטה לגבי ההמשך.
יכול להיות שבסוף זה לא יהיה שווה את הטרחה, אבל חייבים לנסות...
המון תודה מראש על העזרה!

ilanvag

New member
שתי מחשבות מהירות, ושאחרים ימשיכו:

1. הבעיה העיקרית עם מה שאתה מתאר בכלל לא קשורה להגירה. נראה לי מטורף להעביר משפחה לחצי שנה, כאשר העתיד לוטה בערפל ולא ברור מה יהיה.
&nbsp
אם זה אני במצב כמו שתיארת, אזי אני משאיר את המשפחה בארץ, במקום אותו הם מכירים ובו כבר יש להם רשת תמיכה חברתית (משפחה, חברים), ואני עובר לבדי לארה"ב לאותם 6 חודשים, או חי "על הקו". יש רבים בפורום שעשו את זה לאורך תקופה ארוכה בהרבה מ-6 חודשים, בשביל לא לזעזע את חיי המשפחה.
&nbsp
2. אני מניח שהתקציב שעליו אתה מדבר הוא לשכר דירה בלבד, לפני חשמל, גז וכדומה, ולפני כל ההוצאות האחרות. זה תקציב מאוד מצומצם בשביל משפחה כפי שתיארת במקום איכותי ויקר כמו אזור ניו-יורק / ניו-ג'רזי (אזורים הסמוכים לניו-יורק, בהם הישראלים נוהגים להשתקע, ושבהם יש קהילה ישראלית עניפה). אם תעבור לבדך, אז אפשר להסתדר עם סכום שכזה עבור דירת חדר במקום כלשהו, אפילו פחות איכותי (כי מערכת החינוך המקומית כבר פחות חשובה עבורך), או אפילו למצוא כל פעם חדר במקום אחר, דרך Airbnb או דומה.
&nbsp
אני מקווה שהתקציב הוא לשכר דירה בלבד. אם התקציב אמור לכלול יותר מאשר שכר דירה, אז כפי שסבתי ז"ל הייתה נוהגת לומר ביידיש -- אוי-א-ברוך... (לגבי האזור המדובר).

ido2107

New member
המשפחה זורמת... מוכנים לקחת את הסיכון בשביל החוויה...

לחיות על הקו לא יקרה...
לגבי התקציב, כן, מדובר על שכ״ד בלבד. לא מחפשים וילה מפוארת, רק משהו שיהיה נורמלי, באיזור טוב, עם קהילה ישראלית תומכת.
תודה על העזרה!

ilanvag

New member
אשר, אתה פה בסביבה?

אתה מתגורר בפיירלון, אם אני לא טועה. האם התקציב של 2500-3000 דולר לשכר דירה הוא הגיוני, עבור 2-3 חדרי שינה בפיירלון?

כי עד כמה שאני מכיר את האזור, פיירלון היא יחסית "זולה" לעומת טנפליי, קרסקיל ודומותיהן... לא חושב שהתקציב הזה רלבנטי לאחרונות...

משתתפים נוספים שנמצאים באותו אזור -- אנא עזרתכם. אני מגיע לאזור לעתים קרובות, אבל לא חי בו...

KallaGLP

New member
אחד הדברים שאתה צריך לחשוב עליהם

הוא שיהיו לך הוצאות מעבר מטורפות. לעבור פעמיים מדינה תוך חצי שנה עם כל המשפחה (כי סיכוי לא מבוטל לפי הדברים שלך עצמך שזה מה שיקרה) זה מאוד מאוד יקר. אתה חייב לקחת זאת בחשבון כשאתה מתכנן את התקציב שלך.
עוד דבר - חצי שנה זו התקופה שבו ילדים (מאלה שמסתגלים מהר) מתחילים אכן להרגיש התחלה של הסתגלות, מבחינת שפה ותרבות, הכרות עם ילדים חדשים והתרגלות לבית הספר המקומי. לא מדובר בילדים ממש קטנים שלהם זה יותר פשוט, אלא בילדים שהם כבר מספיק גדולים בשביל לחוות עם בשרם את כל קשיי ההסתגלות התרבותית והחברתית. ובדיוק בשלב שבו יתחילו כבר כנראה איכשהו להסתגל, אתה רוצה לנתק אותם שוב ולהעביר אותם חזרה. לא שזה בלתי אפשרי, אבל קח בחשבון שזה עלול לגרום למשברים.
אני לא מכירה את האזור המדובר ולכן אין לי מושג אם התקציב המדובר יספיק לשכור דירה במקום עם אוכלוסיה (יהודית ישראלית?) טובה ובית ספר טוב.

Boston Guy

New member
אני בכלל לא הצלחתי להבין על איזה אזור הוא מדבר...

ההודעה הראשונה שלו אמרה "יש משרד בניו יורק אבל אני יכול לגור בכל מקום" - מה שאני הבנתי כ"כל מקום בארה"ב - לא בהכרח באזור שליד NYC.

למען האמת - הדודעות של השואל משדרות ל VIBE לא טוב... זה כמעט מריח כמו "האדמה בוערת מתחת לרגליים שלי בארץ ואני צריך כמה שיותר מהר לברוח ולמלט את המשפחה". משהו בסגנון הבריחה של ספר הצמרת שוקי זיקרי מחובות ההימורים שלו.

KallaGLP

New member
בהודעה השנייה שלו הוא ציין

שהמשרד במנהטן והוא רוצה לגור לא רחוק מדי ממנו. אני מניחה שהוא התכוון שהוא רוצה לחיות באזור לא הכי יקר, כלומר לא במנהטן עצמה, אך במרחק סביר משםי ובמקום טוב עם אכולוסיה טובה, רצוי יהודית/ישראלית, ובית ספר טוב לילדים. אז אני מסיקה מכך שממש זול זה לא יכול להיות.

ido2107

New member
לא הייתי נסחף... הכל בסדר...

אף אחד לא בורח, רק מנסה לקדם את הנושא כמה שיותר מהר.
כמו שכתבתי קודם, כל מה שאני מנסה זה להבין איפה הכי נכון לנו להעביר את החצי שנה הקרובה (שאולי תהיה יותר, ולא בגלל שאני בורח ממשהו או ממישהו..., אלא בגלל שהעסק יתרומם ויצליח... :) ).
המטרה היא להיות קרובים למנהטן, ששם נמצא המשרד. מקווה שזה ברור יותר עכשיו.

ido2107

New member
זה בסדר, לא דואג מנושא ההוצאות.

הכל נלקח בחשבון, זאת לא הבעיה.
גם לגבי הילדים, יש להם אנגלית ברמה גבוהה ביותר, וכבר יצא להם להיות איתי מעל חודש בפלורידה מטעם העבודה ואז הם היו שבוע במחנה של ה-JCC, ככה שאני לא דואג מזה.
רק מנסה להבין איפה הכי כדאי לנו להעביר את החצי שנה הזאת (שאולי תהיה גם יותר, לא יודע כרגע).
תודה!

ilanvag

New member
סליחה שאני אומר את זה, ובאמת בידידות --

רמת הידע שאתה מפגין פה בשרשור לגבי עלויות מחיה בארה"ב היא די נמוכה. לא הייתי נותן יותר מדי קרדיט לכמה ביקורים פה ושם, ו/או חודש שהייה בפלורידה (מן הסתם במלון או משהו דומה), בתנאי "תייר". לחיות פה זה סיפור אחר לגמרי.

אז כאשר קאלה כותבת לך את מה שהיא כותבת -- וזה מתוך ניסיון אישי שלה, וגם וידע מצטבר רב ובפועל (לא תיאורטי) שיש פה למשתתפים -- אם אני במקומך, אני אומר "תודה רבה" ורץ לבדוק לעומק את הנושא. מישהו שמצהיר שתקציב שכר הדירה שלו, באחד האזורים הכי יקרים למחיה בארה"ב, הוא 2500-3000 דולר לחודש (לא הרבה...), ואז מצהיר "לא דואג מנושא ההוצאות"... אפעס, זה לא בדיוק תורם לך מבחינת אמינות. נשמעת הצהרה קצת שחצנית, ומבוססת על כלום (אלא אם החברה עומדת לקחת על עצמה את ההוצאות הללו, בהיקף של הרבה עשרות אלפי דולרים -- כולל חובות לרשויות המס בישראל -- אבל איכשהו, אני די מסופק בכך...).

אותו כנ"ל לגבי רמת האנגלית של הילדים. יש הבדל "קטן" בין מחנה קיץ, לבין לימודים בבי"ס. הילדים שמגיעים מישראל עם רמת האנגלית הכי גבוהה שיש, מגלים שהם ברמה של הרבה הרבה מתחת לבני גילם...

אבל כאמור -- כבר כתבתי מה אני הייתי עושה במקומך, ואת דעתי על כל הסיפור. זו המשפחה שלך, שיהיה בהצלחה

ido2107

New member
תודה אילן ושאר המגיבים על העזרה.

נראה לי שאתם מפספסים את הנקודה, ואני לא אומר את זה ממקום של שחצנות או משהו כזה. אני מבין את הרצון לעזור ולתת יותר מידע על מה שקורה מסביב אבל זה לא רלוונטי.
כל מה שאני מנסה להבין זה איפה יש באיזור קרוב יחסית למנהטן, מקום מומלץ למשפחות עם קהילה יהודית תומכת או חברה ישראלים שעברו, שאפשר אולי למצוא בו בית/דירה לחצי שנה, עם שכ״ד בסביבות $3,000.
כל עניין השפה של הילדים, המשכורת, מי משלם על מה, ההוצאות האחרות, וכו׳, לא רלוונטי לנושא.
אני מאוד מעריך את העזרה, באמת, ואם מישהו יש לו מידע נוסף או המלצות, תודה מראש!

oleyashan

New member
אתה יכול לעבור ל...

איזור ווייט פליינס WHITE PLAINS במחוז ווסטצ'סטר ניו יורק.
יש שם בי"ס שמלמד עברית חצי יום מדובר על לובשי כיפות אבל ההורים לא חייבים לשמור שבת או כשר, רק שזה עולה הרבה כסף כי זה חינוך פרטי, אבל אם זה רק לחצי שנה לפחות הם ירגישו בבית כי רוב המורות מדברות עברית או ישראליות לשעבר.
בסביבות האלו אתה יכול למצוא משהו סביר במחיר שאתה ציינת בד"כ זה בית פרטי אבל בגלל שאתה לא חייב לגור באיזורים עם בתי ספר מעולים כי אתה שולח אותם לבי"ס פרטי אתה יכול למצוא דיור סביר בעיירות שהבתי ספר שלהם הם לא מי יודע מה
והנסיעה לתוך מידטאון מנהטן ששם תעבוד לוקחת רק חצי שעה בשעות השיא בבוקר עם הרכבת שכולם לוקחים שנקראת מטרו נורת' הקו הכחול
http://web.mta.info/mnr/html/mnrmap.htm

הנה אתר הבי"ס
https://www.schechterwestchester.org/index.cfm

Boston Guy

New member
אתה שוכח שהוא מגיע מישראל "ערום ויחף".

הדיור בשכירות שעליו אתה מדבר הן דירות לא מרוהטות - כמו שמקובל בארה"ב.
הוא מתכנן להגיע לארה"ב עם מזוודה של בגדים... ועם 4 נפשות.

אז או שהוא יצטרך לרהט דירה לא מרוהטת שלמה - ממיטות ומזרונים ועד סירים וצלחות - או שהוא יצטרך לשכור דירה מרוהטת.
בשני המקרים - מדובר בהרבה יותר כסף מהתקציב שהוא הגדיר לדיור - אפילו אם הוא ילך לגור בעיירות היותר גרועות באזור שעליו אתה מדבר (למשל ניו רושל).

לגבי חינוך - אין שום טעם להכניס ילד לבית ספר (יהודי או אחר) בחודש מרץ, שהוא כמעט סוף שנת הלימודים... שנת הלימודים נגמרת באמצע או סוף יוני, ואפריל זה חופש פסח שבבית ספר יהודי נמשך כשבועיים...
הילד לא יספיק אפילו להסתגל לכיתה ולהבין מי נגד מי - והופ, נגמרה שנת הלימודים.

שלא לדבר על

עלויות פתרונות לחופשת הקיץ הארוכה לשני ילדים ... חודשיים וחצי.
הוא אמנם מתעלם מזה אבל בחיי שזה נשמע שזה הולך להיות מסע ייקקררר.

Fellowship

New member
בנוגע לריהוט ובנושא בית הספר

בנוגע לריהוט, אני מניח שזה משתנה מעט בין איזורים וגם בסגנון וברמה הנדרשת,
אבל אנחנו ריהטנו דירה בכמה אלפי דולרים, זה הרבה יותר משתלם מאשר לשכור דירה מרוהטת.
כמובן שלתקופה של חצי שנה בלבד זה הרבה פחות אפקטיבי ומשתלם.

בנוגע לבית ספר, אנחנו הכנסנו את אחד הילדים לבית ספר יסודי בסוף חודש אפריל,
מתוך כוונה ברורה שיספוג מעט מהמערכת ויתחיל את שנה הבאה בצורה חלקה יותר,
זה היה פשוט מעולה, ממליץ בחום.

למעלה