קיבלתי מלגה:) מה עכשיו??

modiin18

New member
קיבלתי מלגה:) מה עכשיו??

קיבלתי מלגה ל4 אוניברסיטאות שונות (מתוך 11 שפניתי להן) אני נוסע עוד כמה ימים לראות את המקומות ולנסות להחליט לאן אני רוצה ללכת רציתי לשאול אם יש לכם מושג איזה דברים אני צריך לבדוק מעבר לדברים הבסיסים של איכות האוניברסיטה מחיר מחייה .... זו הפעם הראשונה שאני נוסע לארצות הברית והפעם הראשונה שאני עוזב את הארץ בלי הורים אז אני ממש לא יודע כלום וכול עצה תתקבל בברכה תודה :)

doronf65

New member
מנהל
איפה הסטודנטים המנוסים? צריך עזרה!

קודם כל מזל טוב. אתה נראה בחור רציני, גם לפי הפרופיל וגם לפי ההודעה. אני מאמין שעוד מעט יגיעו כל בעלי הנסיון ויתרמו. לצערי, ה"התמחויות" שלי אינן בנושא הזה, אולי בתואר השני שלך...
. בכל מקרה, בנתיים, אני ממליץ לך לספר כל דבר רלוונטי שייתן לנו כלים לעזור לך עוד. למשל: היכן האופציות ללימודים? אולי באילו נושאים? מהם אמצעיך הכספיים? האם אתה בונה על ללמוד ולעבוד למחייתך? האם אתה מודע לכך שתצטרך להראות יכולת כספית די גדולה על מנת לקבל ויזת סטודנט? האם יש לך ידע איך לקבל ויזה כזו? האם יש לך קרובים/מכרים שאתה יכול להיות קרוב אליהם, אולי זה ישפיע על הבחירה? בקיצור, תן נתונים ויעזרו לך פה! אל תיבהל משטף האינפורמציה שעכשו זרקתי, הכל יגיע בזמנו, ואם תקבל הדרכה נכונה הכל יסתדר. הרבה בהצלחה!! אתה בדרך הנכונה! דורון

מה בודקים

קודם כל אם תכתוב איזה אוניברסיטאות ובאילו מקומות אולי נוכל לעזור יותר. אני ממליצה לחפש ארגונים ישראליים או HILLEL באוניברסיטאות ולנסות ליצור קשר עם סטודנט ישראלי לפני הביקור, זה לרוב עוזר מאוד. כשאני הייתי שם הייתי ועדת קליטה לכל הישראלים שהגיעו, ואני בטוחה שיש עוד רבים כמוני בכל אוניברסיטה. לרוב המחלקה שאתה הולך ללמוד בה תשמח לסייע בתחום הזה. שנית, מה סכום המלגה שתקבל? כלומר ה-STIPEND, השכר שתקבל לאחר ששכר הלימוד ינוכה. מה עלות השכירות? האם תגור במעונות? תחזיק רכב? (לרוב מעונות זה יותר יקר אבל לא צריך רכב). מה מזג האויר? אם תחזיק רכב יש עוד המון דברים לבדוק. יהיה קל יותר לעזור לך אם תגדיר מקומות ספציפיים.

iris mom of two

New member
מה לבדוק

תמיכה? אם סתם מתגעגעים בארץ האם יש למי לפנות (הילל או מייעץ) מגורים? מעונות, דירה עם שותפים? אם במעונות איך נעשית בחירת השותפים? אני מניחה שיש לך אזרחות אמריקאית או לפחות ויזת סטודנט. האם יש אפשרות לWORK STUDY? כדי להשלים הכנסה. מה אתה מחפש באוניברסיטה? האם אופי האוניברסיטה מתאים לך? תסתכל על שאר הסטודנטים ונסה לראות אם תוכל למצוא קבוצת חברים (חשוב במיוחד כשרחוקים מהבית). כמו שאמרו קודם, מה המילגה כוללת? כמה תצטרך לעבוד על מנת לחיות שלא מהיד לפה? כשאתה שם תדבר עם סטודנטים, שאל אותם מה הם אוהבים ולא אוהבים. נסה להיפגש עם מה שיותר חברה שיהיו בשיכבה שלך. בהצלחה

jethro1

New member
השאלה הכי חשובה

היא מה חשוב לך. סדר לך סדר עדיפויות שכולל רמת לימודים, אזור מחיה, עלויות מחיה, אווירה, מזג אוויר, קרובי משפחה (יש או אין), מרחק מהארץ שיכול להשפיע על מי בא לבקר ולכמה זמן - ועוד ועוד פרטים שלא עולים לי לראש כרגע. לדעתי, חשוב לזכור שלכל מקום יש יתרונות וחסרונות, ומכיוון שלעולם לא תדע אם במקום אחר יהיה לך טוב יותר או רע יותר, אחרי שכבר קיבלת החלטה אין טעם לדוש בה ולהתחרט. במילים אחרות, אני יודעת שכרגע ההחלטה נראית גורלית, אבל בסופו של דבר אפשר להנות ולהפיק את המיטב מכל מקום. וכמו שאמרו לפניי - אם תתן עוד פרטים לגבי לאן התקבלת ומה מסלול הלימודים, אולי נוכל לתת לך עצות יותר ספציפיות.

modiin18

New member
ואו תודה על צומת הלב :) קצת פרטים

אז בשום מקום לא קיבלתי מלגה מלאה כך שעל הקצבה אין מה לדברר (אני סטודנט לתואר ראשון יש להזכיר ומלגות מלאות כמעט לא קיימות). המקומות להם התקבלתי הם CALTECH המקום שאני הכי מעוניין בו, אבל המלגה די נמוכה ואצטרך לקחת הלוואות של יותר מעשרים אלף דולאר(לכול התואר). BROWN, מלגה גבוה החסכונות שלי וכסף מההורים יספיקו לי JHU, מלגה בינונית , אולי אצטרך להלוות כמה אלפי דולארים DARTMOUTH, מלגה זהה(בדיוק) לזו של JHU כמו שאפשר לראות ממה שכתבתי :הדבר שהכי חשוב לי זה איכות לימודים ואני לא מתכוון לנסות אפילו לחיות מעבודה אלה לקחת הלוואות וחסכונות ולחיות בצמצום. כול האוניברסטאות הללו הן בינוניות עד קטנות,, וחוץ מBROWN לא ידוע לי על ק ישראלים באף אחת מהן.

modiin18

New member
אה ועוד דבר קטן ששכחתי: ויזה

יש לי אזרחות ישראלית ושל האיחוד האירופאי. אבל חוץ מה90 יום אשרת תיור (או "פטור מאשרת תייר" כמו שהסבירו לי בשגרירות האמריקאית) שהדרכון האירופאי מספק אין לי בינתיים שום ויזה לארצות הברית.

doronf65

New member
מנהל
אז בנושא של ויזת סטודנט

ברגע שתחליט איפה להיות ולהירשם, האוניברסיטה תיתן לך טפסים להגשה ותנחה אותך. דורון

למעלה