קיבלתי משלוח מאמזון: דויד ויזנר !

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

maore

New member
קיבלתי משלוח מאמזון: דויד ויזנר !

קיבלתי את ההזמנה שלי מאמזון שכללה ספר טכני אחד ו-2 ספרי ילדים ש"נכתבו" ואוירו ע"י דויד וייזנר. מדובר בספרים שכוללים עלילה בתמונות בלבד. פשוט מדהימים - מסתבר שבחרתי את שני הספרים שלו שזכו בפרס קלדקוט הנחשב. יש לו עוד כמה... בחרתי שניים. הוא מאייר מדהים, יש לו רעיונות משגעים ומלאי דימיון. לא ברור למה לא מייבאים את הספרים האלו - אפילו לתרגם לא צריך! טוב, ב"סקטור 7" יש פסקה אחת שלמה על העטיפה הפנימית של הספר שהינה מבוא להתרחשות בספר. ב"נפילה חופשית" אין מלל כלל. יש גם ספרים שהוא "סתם" אייר, ויש את הסיפור על שלושת החזרזירונים שבנו בית, שהוא שינה בו את הסוף כך שהחזירונים יוצאים מהסיפור... יש לו אתר בית נחמד, אבל לא הצלחתי למצוא אותו בחיפוש כרגע (אולי ירד?). בכל מקרה בדיקה קצרה העלתה שהוא זכה פעמיים במדלית קלדקוט ופעמיים בקלדקוט הונור (ואני קניתי אחד שקיבל את זה ואחד את האחר). לפעמים אני מרגישה אסירה בידי סטימצקי במדינה הזו.

maore

New member
../images/Emo105.gifקישור לדף הבית של ויזנר../images/Emo20.gif

כותרת המשנה של האתר שלו היא - אמנות הסיפור החזותית.

וואו! איזה ציורים מהממים!

אהבתי במיוחד את הצפרדעים המעופפות! אכן, באמריקה יש ספרים נורא שווים. וגם אני מרגישה שבויה של סטימצקי. לכן אני משתדלת לקנות בחנויות שאינן סטימצקי, אלא שאין הרבה כאלה (ומתנות אני דווקא קונה אצלם, כדי שיוכלו להחליף בקלות).

maore

New member
ספרים מאויירים בלבד

ישנם לא מעט ספרים שמכילים עלילה באיורים בלבד (מתישהו נתקלתי ברשימה שכזו, ואני די בטוחה ששמרתי איפשהו את הלינק). אלו ספרים שמאפשרים לילד יצירתיות מבחינת הנרטיב - מה קורה ולמה בדיוק, מה הדמות מרגישה וחושבת. בעברית, למיטב ידיעתי, אין כלל ספרים כאלו. מכיוון שלא נדרש כלל תרגום, אין בעיה להביאם/לייבאם כמות שהם. קראתי גם שיש לקוונטין בלייק הנודע (שאייר בין היתר את ספריו של דאהל) ספר שכולו איורים (הליצן). חוץ מזה שויזנר הוא כנראה מאייר מחונן ללא קשר אם הוא מאייר טקסט של אחרים או ממציא את העלילה בעצמו. רעיון לעצמי: אולי אני אזמין לכל חוג מאיירים צעירים בעסק שלי ספר מאוייר בלבד, כדוגמה לפיתוח רעיון יצירתי ועלילתי גם ללא מלל וכהשראה. אם אני אזמין לכל קבוצה ספר אחר, אז לי יהיו הרבה ספרים כאלה... --------- פרסומת: רוצים חוג כזה ליד הבית. תנו לי את שם הספריה הציבורית הקרובה אליכם ואנסה לעניין אותם בעריכת החוג אצלם בשנת הלימודים הקרובה.

sagiberg

New member
איורים נפלאים. עכשיו, כשכתר חברה

לסטימצקי מצבנו כקוראים יורע. אני אוהבת וממליצה בחום על "תולעת ספרים" שממוקמת בככר רבין

maore

New member
הבעיה שלי היא שאני לא בת"א

ואישית מנסה גם להתחמק מלהיות שם עד כמה שאפשר (הדרך המועדפת עלי לשהות בת"א היא ברכבת שחולפת על פניה... או מקסימום ל-5 דקות בתחנת הרכבת כדי להחליף רכבת.). נכון, יש כל מיני דברים שיש בת"א ואני מפסידה אותם בדרך... אבל הצלילות המנטלית שלי חשובה יותר (וגם איכות האויר שאני נושמת).

maore

New member
../images/Emo41.gifספרים ללא מילים שמצאתי בעברית!

ספרים לילדים ללא מילים:
זום! (אבל זה יותר נושא של התקרבות וזוית הראיה הפיזית, ולא עלילה).
כשהלילה ירד על החדר, מירי לשם פלאי. 1999. על פחד מחושך (לא מכירה את הספר - מי שמכיר מוזמן לחוות דעתו). האתר של בית ברל מצאתי את הספר הבא:אלזביטה/ חידות של יום קיץ; או דב-דבדבן הקטן; הכלבלב וגם הירח (כל זה זה שם הספר) עם התיאור התמוה: סיפור על דוב שמנסה לתפוס את הירח המשתקף בגיגית . הסיפור כתוב במבנה של שיר ויש בו חריזה . כמו כן , הסיפור מאוייר בנפרד מן השיר ומהווה ספר תמונות ללא מלל . אם למישהו ידוע על ספרים נוספים שתורגמו לעברית, הוא מזומן לעדכן... (הכוונה היא לספרים עם עלילה. ספרים כגון "איפה אפי" מוגדרים כספרי משחק. אין עלילה ומחפשים את אפי, חבריו וחפתיו בכל עמוד. אמנם אין מלל אבל גם אין עלילה).

למעלה