קיבלתי מתנה ליום הולדת ספר

קיבלתי מתנה ליום הולדת ספר

אמנם אני מנסה להוציא ספרים מהבית אבל ממש שמחתי עליו:
אמנות הבישול הסובייטי, ספר שמשלב שתי אהבות שלי... רוסית ואוכל.
מתוך הביקורת בקישור הנ"ל:
:אבל "אמנות הבישול הסובייטי" הוא לא ספר מתכונים, לפחות לא במובן המקובל. זה ספר היסטוריה תרבותית, כפי שמכנים זאת מעבר לים, והוא סוקר את ההיסטוריה הסובייטית על ידי חלוקתה לעשורים קולינריים, הן בפרספקטיבה כללית והן מנקודת המבט האישית והמשפחתית של פון ברמזן, או כפי שהיא עצמה מכנה זאת: "ההתנגשות הפרועה בין מיתוסים משותפים לאנטי־מיתוסים פרטיים". בכל פרק משחזרות פון ברמזן ואמהּ סעודה של העשור הרלבנטי, ומשוות בין מה שהיה אמור להיות, בין מה שהיה ובין מה שישנו."
תוך כדי קריאה אני מתלבטת עם עצמי איך לטבען את המתכונים האלה וגם נותנת לעצמי תשובות מעניינות! ומקווה שלא יעבור זמן רב עד שאספר על קוליביאקה טבעונית למהדרין
במקור זה מאפה מבצק שמרים עם שכבות-שכבות של כל מיני דברים טבעוניים ובלתי-טבעוניים. אם למישהו פה יש נסיון, אשמח לשמוע!
 
מה בעצם יש במטבח הרוסי?

מנות הדגל?
אני מכירה בורשט:לא נוגעת בשום צורה
פירושקי: בצק שמרים/פריך ממולא בשר מניחה שאפשר גם מליות אחרות

מה עוד? מענין
 
בורשט זה בעצם מרק ירקות עם סלק

איך את לא אוהבת?
ממה שאני מבינה, המטבח הרוסי הכי אוהב מיונז, הממרח השנוא עלי מאז ומעולם. לכל מה שאפשר הם דוחפים מיונז.
אחד המאכלים הכי הזויים בעיני זה מנה שנקרת ״מעיל פרווה״ שבה מגישים שכבות על גבי שכבות של דג וירקות וסלק תחת מעטה של מיונז.
אבל כמו כל מטבח של ארץ ענקית, אני סתם מכלילה כאן. כשאגמור לקרוא (והספר בעצם מדבר על המטבח הסובייטי), אדווח עוד.
 

ella100

New member
הבורשט המוכר לי-כולו סלק עם איזון מתיקות/חמצמצות/מלח,מוגש עם

תלולית/כתם שמנת.
אחת הדרכים בהגשתו היתה כשהוא צונן,בכוס,
ליד מנה עיקרית או ליד "סתם" פיורה טעים טעים.
&nbsp
אינני מכירה את האוכל ה"סובייטי" העכשווי-אבל זוכרת שסופר לי
שהיו במדינות מסויימות המון סוגי דגים,בעיקר מעושנים,המון סוגי גבינות.
מצד שני היו מדינות שרעבו ללחם כי היו שם בצורות.
&nbsp
אני לא יודעת על מיונז עם כל דבר-כי השמנת היתה מייצרת,למשל, את הרוטב
לדגים הכבושים עם בצל.
אם מיונז הוא כוכב עליון (ולא השמנת)- הוא לא אופציה יותר טובה או בריאה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
מתקשה מאד עם כל מה שקשור במיצוי של סלק

ועוד יותר אם זה חם, אבל גם אם לא, משהו בריח של זה לא בא לי בטוב
 

Dr T noki

New member
גם אני כך

אוהבת סלט סלק קר או פרוסות בתנור, בתור מחית או בורשט - לא סובלת את זה.
 

גםאני5

New member
קאשה וכן המון שורשים ופטריות

פטריות יער מיובשות ,כרוב וכמו שכתבת סוגים שונים של כיסונים ממולאים בכל מיני צירופים של ירקות, בשר וכו'.
 
קאשה זה מכוסמת, נכון?

כוסמת חומה היא גם מאכל נפוץ במטבח הרוסי, נכון?
אני כנראה לא כל כך אוהבת אוכל רוסי...

כי דייסות זה לא הצד החזק שלי, כוסמת חומה ואני נפרדנו מזמן , ירוקה אני צורכת לעיתים. מרק סלק אני לא מצליחה לאכול...

תפוחי אדמה, כרוב מבושל, פטריות, נו אז אולי...
 
טוב אז לזה יש לי מענה טבעוני

במקום מיונז אני מערבבת שקדיה עם חרדל, מיצלימון, שמן זית. אם סמיך מדי טיפה מים. זה עובד. אתמול עשינו כזה סלט.
 

RSPA

New member
נשמע מעניין אם כי אני מכין כמעט בגרסה הקלאסית

זה אומר: עם מיונז טבעוני שמכינים (כידוע) בקלי קלות, עם תפו"א חתוכים לקוביות, עם אפונה וגזר, עם שמיר קצוץ ועם מלפפונים חמוצים קצוצים.
 
אצלי

מלפפון כבוש במלח
אפונה
בצל
פטרוזיליה
ומיונז טבעוני אין לי ועד היום לא הצלחתי להכין, זאת על אף שמיונז רגיל הייתי מכינה בבית לא מעט כי הקנוי...ובכן הקנוי לא משו...
 

ella100

New member
תנסה עוד גרסה קלאסית

ללא גזר ואפונה -אבל עם עירית או בצל ירוק.השאר "קלאסי".
&nbsp
אתה צודק-רבה ההפתעה בקלות הכנת המיונז הטבעוני.
&nbsp
דרך אגב-חיפשתי את הירקות לחמין (המלצה שלך).מצאתי בשופרסל
במחיר מבצע של 10 ש"ח ליח'.לא שמתי לב עד מתי המבצע.
 

גםאני5

New member
תודה על ההמלצה

אני מאד מתגעגעת למתוקים ולעוגות ליד התה. הכל מלא חלב,חמאה,שמנת..
 

ימימה

New member
ספר חמוד וקריא ביותר

ומדבר יותר על האוכל שלא היה מאשר על זה שהיה... וגם על אנשים וקצת הסטוריה.
בגדול אין שם "אוכל רוסי" אלא סקירה של ההסטוריה הרוסית מנפילת שלטון הצאר ועד ימינו, דרך האוכל (וכאמור - העדרו...), שהשתנה לאורך הזמן.
 

RSPA

New member
אמנם באיחור - אבל מזל טוב לעוד הרבה שנים טובות


ולענין הספר - תודה על השיתוף. נשמע מעניין.
 
למעלה