קיבלתי מתנה פחית חלב מרוכז מלא מאוקריאנה

קיבלתי מתנה פחית חלב מרוכז מלא מאוקריאנה

כנראה שהביאו את זה לארץ עוד לפני הבלגן.
מי שהביא לי אמר שהטעם שלו מאוד שונה מהחלב המרוכז של וילי פוד (ושבעצם אין מה להשוות),
אני חשבתי להכין גלידה. יש רעיונות נוספים?
 

CallMeCavanaugh

New member
ריבת חלב

מבשלים בתוך הקופסא, מקררים ויש ריבת חלב בפנים, אבל צריך לחפש הוראות מדוייקות כדי שלא יתקבל פחם חלב או סתם ריבת חלב מוצקה מדי.
 

חנהפ

Active member
עוגות

רכיבים:

לשכבת שוקולד נוגט:
180 גרם נוגט / נוטלה
220 גרם שוקלד מריר קצוץ

לשכבת שוקולד לבן ופיסטוקים:

200 גרם שוקולד לבן
1 שפורפרת חלב ממותק (186 ג"ר)
50 גרם חמאה
כוס פיסטוקים קלופים וקלויים (שמתי 200 גרם)




אופן הכנה:

ממיסים שוקולד + נוטלה על בן מארי ומערבבים היטב.

יוצקים מחצית מהתערובת בתבנית אניגליש מרופדת בניילון נצמד. ומכניסים למקפיא ל 20 דקות.

ממיסים שוקולד לבן וחלב ממותק על בן מארי, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שנמס. מערבבים פנימה פיסטוקים.

יוצקים את התערובת על שכבת הנוגט ומכניסים שוב למקפיא ל 20 דקות.

מחממים מעט (אם צריך) את המחצית תערובת הנוגט שנשארה ויוצקים על השכבה הלבנה.

שומרים במקרר (אני השארתי במקפיא).

הערות:
ע"פ מתכון שהביאה סיאם מהפרדס.
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה קפואה בפרלין

רכיבים:

לתחתית:
100 גר`שקדים פרוסים
1/2 1 כוסות סוכר
200 גר' ביסקוויטים
100 גר' חמאה מומסת

למלית:
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' גבינת שמנת מרוככת בטמפרטורת החדר
400 גר' חלב משומר
1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
1/4 1 כוסות (315 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות קינמון טחון




אופן הכנה:

לפרלין:

מפזרים השקדים על תבנית משומנת מצופה בנייר אלומיניום.

שמים בסיר קטן סוכר עם 1/2 כוס (125 מ"ל) מים.

מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מרתיחים ונותנים לבעבע קלות בלי לערבב, עד שהטופי הופך לחום - זהוב.

יוצקים על השקדים ומניחים בצד להתקרר ולהתקשות ואז שוברים לחתיכות.


משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

שומרים מחצית מכמות הפרלין,

את היתר מרסקים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים.

מוסיפים את החמאה ומעבירים לתבנית.

מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקרר.


מלית:

מעבדים את המסקרפונה וגבינת השמנת לתערובת רכה וחלקה. מוסיפים את החלב המשומר והדבש.

מקציפים את השמנת לקבלת פסגות רכות ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

יוצקים התערובת לתבנית, מפזרים מעליה קינמון טחון ומערבבים בעדינות בעזרת שיפוד כדי לערבב את הקינמון לתוך מלית הגבינה. אל תערבבו יתר על המידה.

מקפיאים במשך מספר שעות או עד שהעוגה יציבה.

מקשטים בפרלין הנותר.

אני ממליצה להוציא מהמקפיא זמן קצר לפני ההגשה כך שהעוגה תתרכך מעט, בקיץ זה קורה די מהר.

הערות:
מקור המתכון: "עוגות וקינוחים" עם קצת שינויים שלי.
 
פתאום שמתי לב שהפה שלי פתוח...

הייתי צריכה לבלוע רוק.
תודה על המתכונים. אכן ינוסו.
 
למעלה