קיבלתי עכשיו טלפון מהחמה,והיה פיצוץ

MOTHERHOOD2011

New member
קיבלתי עכשיו טלפון מהחמה,והיה פיצוץ

כמו שכתבתי על הבעיה ביחסים עם משפחת בעלי(היחס של חמותי וגיסתי בעיקר,כי השאר פחות משמעותיים),ושהזמנתי אותה לשיחה.אז היום בערב בעלי הלך לבד עם הבן שלי אליהם,ואני בחרתי להתרחק מהם,ולעשות לעצמי טוב יותר,ולטפל בעצמי עד הודעה חדשה.
הרגשתי מאוד שלמה עם ההחלטה הזו...ופתאום הטלפון בבית צילצל.ומי על הקו? חמותי היקרה.(כמה צפוי גם...היא בטח ניסתה להראות לבעלי שהיא הצד הטוב והמזמין והמתעניין,ואני הבעייתית והמתבצרת בביתי ולא רוצה לבוא-כמה תחמנות,כמה!) והיא שואלת אותי בטון תוקפן כזה: למה לא באת הערב? אז אמרתי בשיא הכנות:"ככה,כי לא התחשק לי!" ואז היא אומרת לי:"תראי...אם את חושבת שככה תפתרי את הבעיה אז את טועה..." אז אמרתי לה שזה ממש לא קשור,כי הרי הזמנתי אותה לשיחה-משמע אני רוצה לפתור את הבעיה! ואז היא אומרת לי: תורידי את המילה: הזמנתי אותך!" אתם מבינים מה הבעיה של הגברת?שהיא מרגישה שיש לי כוח עליה! בזה שאמרתי לה ש"הזמנתי אותה" לשיחה. זה פשוט לא ייאמן איזו חלשה היא!!! מה בסך הכל אמרתי לה? שאני מזמינה אותה לשיחה? היא כל כך מפחדת מהשיחה הזו,שזה מדהים! ואז היא אומרת לי: אם את רוצה לדבר אז תבואי לכאן! ואני אמרתי לה: מצטערת,זה לא יהיה בתנאים שלך! ובטח שאת רוצה בבית שלך,כי שם יש לך כוח! אני רוצה לדבר במקום נייטרלי." ואז היא אמרה שאין לה מה לדבר איתי,הבעיה היא אצלי,ולה אין שום בעיה! אז אמרתי לה: בטח ,את ממש מפחדת מהשיחה הזו,שהכל בסדר! והיא כמובן אמרה שאין לה מה לפחד. אז שאלתי אותה: אז מה הבעיה? בואי נדבר. והיא כמובן סיימה בכך ,שאמרה: טוב,אין לי מה להגיד לך יותר שיהיה לך שבת שלום! וניתקנו.
כמובן שתוך כדי,הלב דפק לי בצורה מטורפת. כי אני אדם ששונא עימותים. אבל ניסיתי להרגיע את עצמי בכך שאני עושה את הדבר הנכון ושהכל בסדר! ושפשוט תקפוץ לי!!! אני רק מרחמת על בעלי שהיא בטח חופרת לו ולשאר עכשיו עליי!
אני פשוט המומה מכמה פחד וחולשה יש בבן אדם אחד,ועוד שחשבתי עליה תמיד שהיא בן אדם חזק,אבל היום הבנתי שהכל מסיכה ושזה מה שהיא רוצה שנאמין! מתחת למעטה "החוזק" הזה יש המון פחדים וחולשה. בקיצור,עכשיו באופן רשמי היה פיצוץ! ויהיה טוב
מה אתם אומרים על זה?

נועָה

New member
תקחי אוויר, תנשמי עמוק

ותשתי קפה, תה, כל דבר שאת אוהבת, ושוב, תנשמי.
טעות. החמצה. היית צריכה להיכנס בדלת שחמתך פתחה לך וללכת ולדבר איתה. כן, בבית שלה. אין לך את הלוכסוס לתנאים המכסימליים, את צריכה להיות רגישה לתנאים ולמה שקורה. תראי איך היית בלחץ כל היום, וכל היום חיכית לטלפון שלה, וכשהוא הגיע - חירבשת הכול בגלל האגו.
אני לא אומרת שהשיחה איתה אצלה היתה מצליחה, אבל זה גם לא אומר שהשיחה איתה במקום נטרלי תצליח.
אני לא נכנסת ל"מה את אמרת" ו"מה היא אמרה", אני רק אומרת שיש ביניכן מאבקי כוח ואגו, חוסר תקשורת וחוסר רצון אמיתי להבנה ולפתרון הבעיה. ואת צריכה להגיד לה "אני נפגעת מ.. וכואב לי כש... " ולא "את פוגעת בי..."
באופן עקרוני, בעלך אמון על פתרון בעיות בינך לבין אימו. יש להם עבר והיסטוריה משותפים, ואני מבינה שיש איתו בעיה בעניין הזה.
יש הרבה בעיות לפתור: מציאת עבודה, תקשורת, דיכאון, בעיות משפחתיות, נראה לי שצריך כאן ליווי מכיל מקצועי ותומך.

אם פוצצת את העניין עם חמותך ואי-אפשר לדבר איתה, אולי לא נותר לך אלא למצוא עבודה ואז יש סיכוי שבמשפחה שוב יכבדו אותך (שתי ציפורים במכה, בינתיים עד שתוכלי לדבר עם חמותך).
בכל אופן יש כמה אפשרויות למציאת פתרונות מבלי להיות בלחץ. הלחץ שלך מביא אותך לדברים לא טובים.
MOTHERHOOD, שולחת לך כוח.

MOTHERHOOD2011

New member
הי נועה

קודם כל,תודה על תמיכתך.
שנית,אני חושבת שאת לא ממש קוראת נכון את המפה,וזה רק בגלל שאת לא מכירה אותה.
לא חושבת שטעיתי והחמצתי הזדמנות בכלל! את צריכה להבין שזה שהיא מציעה לי לבוא לדבר איתה בביתה שלה,זה עמדת כוח שלה.ואני לא צריכה את חמי ברקע ששומע את כל השיחה בינינו.וגם עצם העובדה שהיא בביתה היא תרגיש כוחניות עליי,ואני לא מעוניינת בכך,כמו שאני לא מזמינה אותה לשוחח בביתי,אלא במקום נייטרלי,בחוץ בפארק במקום ירוק ובריא! אולי יש לי קצת אגו(או יותר נכון,צורך להגן על עצמי ),אבל עובדה שהתנצלתי בפניה ועובדה שהזמנתי אותה לשוחח שיחה כנה מלב אל לב.אז איזה אגו יש פה בדיוק?לא הבנתי.
את צודקת שיש פה מאבקי כוח אבל יותר מהצד שלה.כי אם יש לה בעיה עם המשפט:"הזמנתי אותך לשיחה" אז באמת יש לה בעיית אגו ורגשי נחיתות רציניים! כי אם זה היה הפוך,אני חושבת שלא הייתי רואה את זה ככה.זה גם מאוד תלוי איך אומרים את הדברים.ואני אמרתי לה את זה בסדר גמור,ולא ממקום של כוח עליה.
לא כל כך אהבתי שרשמת (תסלחי,לי כן
):"אם פוצצת את העניין עם חמותך ואי-אפשר לדבר איתה, אולי לא נותר לך אלא למצוא עבודה ואז יש סיכוי שבמשפחה שוב יכבדו אותך "
א. מי אמר שאני זו שפוצצה? גם לה יש לא מעט חלק בכך.היא גם ישר פתחה את השיחה בטון תוקף.
וב.אני לא צריכה למצוא עבודה בשביל לרצות אותה ושיכבדו אותי .הם צריכים לכבד אותי כבר-כבן אדם! ולא בגלל שאני לא עובדת כרגע,אני פחות שווה ופחות בן אדם!
את צודקת בזה שלחץ לא עושה דברים טובים,ואני אכן סובלת מאוד בימים האחרונים עקב הלחץ הנפשי! ונמאס לי שאני אוכלת את עצמי ככה.ואני פשוט צריכה לשבת עם עצמי ולעשות כמה החלטות בנוגע לחיי.
בכל מקרה,תודה נועה ומקווה שלא נפגעת מדבריי

נועָה

New member
הבהרה

מצטערת אם גרמתי לך עוגמת נפש כשלא הסברתי את עצמי נכון. כשכתבתי לך "אם פוצצת את העניין עם חמותך ואי-אפשר לדבר איתה, אולי לא נותר לך אלא למצוא עבודה ואז יש סיכוי שבמשפחה שוב יכבדו אותך," התכוונתי בציניות לזה שיהיה סיכוי שיכבדו אותך אם תעבדי, וברור שאין קשר לזה שלא מכבדים אותך אם את לא עובדת.
לגבי זה שפוצצת את העניין עם חמותך, את כותבת שגם היא ישר פתחה את השיחה בטון תוקף. זה לא אומר שניהלת את העניין בתבונה. היתה לך דלת פתוחה ולא נכנסת. נכון, היא ישר תקפה, אבל חיכית לזה וסוף סוף היא רצתה שתבואי לדבר. זו מי שהיא, ואיתה את רוצה לדבר.
אגב, לא תמיד ולא עם כל אחד אפשר לדבר.
אני לא ראיתי מקום לשמחה על שהיה פיצוץ.
שולחת לך הרבה כוח.

MOTHERHOOD2011

New member
היי נועה

זה בסדר,לא קרה שום אסון.
לא הבנתי פשוט שהיית צינית...

אני דווקא חושבת שהייתי בסדר במעמד השיחת טלפון,בהתאם למצב הרגשי שהייתי נתונה בו. והאמת...הייתי מתה להגיד לה כמה דברים,ושמחתי מאוד שהוצאתי מתוכי ואמרתי לה מה אני חושבת עליה.
הגישה שלה מההתחלה היתה תוקפנית וככה לא מנהלים שיחה בשום מצב!
ואני חייבת לתקן אותך.היא לא "רצתה" שאבוא לדבר איתה. היא פשוט הציעה לי ברירת מחדל-לבוא אליה הביתה. ואני לא מוכנה בשום פנים ואופן לשחק לידיים שלה,ולפי התנאים שלה. מצטערת. זה הכי קל להיות "בשטח שלך" באזור הנוח שלך,ולהטיף מוסר לכלה. אז לא יילך לה איתי בצורה הזו. אני הזמנתי אותה לדבר בחוץ במקום נייטרלי,פתוח.וזה הכי בריא והכי נכון אני חושבת.זה שהיא פחדנית מלבצע את זה.הבעיה היא שלה.
המשך שבת נעימה.

נועָה

New member
אימא, רק תקחי בחשבון

שכשאת מתה להגיד לה כמה דברים ואת אומרת, זה כמו שהיא מתה להגיד לך כמה דברים והיא גם אומרת... זה לא מביא לשומקום
טוב חדש. וזה לא סתם שתי חברות, זו מערכת יחסים אחרת.
אבל את ההודעה הזו אני כותבת לך בשביל דבר אחר. את כותבת שהבעיה היא שלה, כשהיא לא מסוגלת לדבר בשטח נייטרלי.
ואני חושבת שאם את יכולה לעמוד מאחורי זה שהבעיה היא שלה ולחיות עם זה, ואם מחר בבוקר זה לא יציק לך שוב כל הנושא, אז אולי פתרת את הבעיה.

אני מעריץ אותך, באמת

אני ישר מתחיל לצרוח ומתחיל לשחרר את האנרגיה של הפחד והלחץ. אני שמח שאת מרגישה טוב, כי אני הייתי מייד נכנס אח"כ להתקף קשה ומחשבות שווא שבעלי/אשתי יעזבו אותי לבד ועוד ועןד סרטי אימה ופחד.
סתם מתוך רכילות - בעלך יודע מה המצב? לא נשמע לי שהוא "בצד שלך" בו הוא צריך להיות.

MOTHERHOOD2011

New member
בעלי בהחלט יודע את המצב!

ומאוד קשה לי איתו בעניין הזה. כי הוא מאוד דוגל בכבד את אביך ואת אימך. וחושב שעליי להיזהר בדבריי אליה. אבל עם כל הכבוד לכבוד,יש גבול! ואם היא לא מכבדת אותי,אני לא אכבד אותה,ואגיד לה את מה שאני חושבת.נקודה. והייתי מאוד שמחה ושלווה אם הוא היה קצת יותר נרתם אליי,ועומד לצידי.אבל הוא מעדיף להיות מהאו"ם.לצערי הרב.
אין לי ברירה,אלא להילחם לבדי במלחמה הזו.

magy

New member
MOTHER

יש לך ילדים? אם כן בבקשה לא לשכוח
בעוד שנים ספורות את תהיי "החמות"
ולא תאהבי כלה, שתתנהג כמו שרואים בהודעות שלך.
את המבוגרים צריך לקבל כעסקת חבילה עם הבעל
אין ברירה....... אלה השורשים שלו....... גם אם את לא אוהבת את זה.....
ואת תהיי השורשים של הילדים שלך..... וכלתך לא תבין את זה......
ביערות אוסטרליה יש בומרנגים.......... גם ביערות שלנו
דברים שאנחנו עושים כצעירים
חוזרים אלינו מצד ילדינו.............
אם בעלך היה נוהג כך כלפי הורייך? מה היית עושה?

"כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על האדמה"............ זו אינה בדיחה.....
ואני אדם מאד לא דתי............
שימי לב ל- ימיך..... זה התנאי............
אתה תכבד - אתה תחיה!

זו דיברה מוסרית, בחברה שפרקה כל עול וערכים מקודשים.........
המשטרה לא יכולה לאכוף את הדיברה הזו.............

magy

New member
אגב, אני לא מקנאה בבעלך

אני אפילו כואבת........... את מצבו........

הכל מניסיון.......... את הרי בגיל הילדים שלי ואולי אפילו פחות.........

אני כבר הייתי במקומות שאת נמצאת
את, לא היית במחוזות של גילי........

אוי , את עוד תצטערי על זה.................כשהילדים יגדלו......
ותתחילי להבין את חמותך..........

MOTHERHOOD2011

New member
שלום magy

אני מניחה לפי דברייך שאת בעצמך חמה,לא?
מרגישים את זה בטון
(ואני לא אומרת את זה כעקיצה)
אבל יש לי כמה דברים להגיד לך:
א. אני לעולם לא אהיה כמו חמתי כי היא זה היא,ואני זה אני-יש גם אופי.את יודעת.
ב.צודקת שיש לכבד את המבוגרים,אבל...מי אמר שזלזלתי בה?ולא כיבדתי? ואולי זו היא שלא כיבדה אותי?חשבת על זה אולי? יש לי כבוד למבוגרים.אבל כשהמבוגר הזה מזלזל בי ולא מכבד אותי ואת רצוני ואת רגשותיי,אז הוא יקבל תגובה.ותאמיני לי,שאני עוד עדינה יחסית.היו כלות שהיו מכניסות לה טוב מאוד! אבל אני לא כזו.זה לא הרמה שלי.

magy

New member
אני גם חמה -

וגם חמות לשתי כלות.

וגם את תהיי פעם......
ואז תרגישי מה מרגישה חמותך.....
אני מקווה שאת לא מנתקת את הבן מאמו....... כי גם זה קורה......
לצערנו הרב, לא מעט.

נקווה שלאמך אין כלה ש"מכניסה" לה.. בטח לא היית אוהבת את זה.

יחסי כלה- חמות זה כמובן מורכב

אני מסכימה איתך, שכלה צריכה לכבד את חמותה
אבל
כלה היא לא ילדה קטנה,
גם חמות צריכה לכבד את הכלה.
כשיש צד פגוע, הצד השני צריך לחשוב מה הוא עשה שפגע בצד השני
גם אם הצד השני מגלה רגישות יתר, או רגישות גדולה.

זה באמת ריקוד על בייצים.
לא פשוט.

אני חדשה פה, ורוצה להבין משהו

האם הקושי הנפשי הוא אצלך או אצל בעלך?

אני מבינה מאד את מה שכתבת, על שיחה בבית שלה = שבו את בוודאי תרגישי פחות נח להגיד את הדברים.
לצערי, מהנסיון שלי, גם בבית שלי כשניסיתי לשוחח עם חמי וחמותי ו'לשים את הדברים על השולחן'
זה לא עזר.
יש אנשים שההדחקה עוזרת להם להתמודד עם המציאות.

MOTHERHOOD2011

New member
הקושי הוא אצלי כרגע.

ואני לא מתכוונת להזמין אותה גם אליי לשוחח.
הזמנתי אותה כדי שנדבר בפארק,בחוץ. מקום נייטרלי. ככה שלאף אחת אין עמדת כוח.

למעלה